Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Ghimbir cu miere de albine

Publicat la 18 decembrie 2013 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

315 shares
Mergi la rețetă

În fiecare toamnă obișnuiam să pun cătină la borcan cu miere de abine , ca să avem toată iarna protecţie naturală împotriva răcelilor. Anul ăsta, nu ştiu cum s-a făcut că am ratat sezonul cătinei. Chiar când s-a instalat toamna cu acte-n regulă şi am început să simt acut lipsa linguriţei de miere şi cătină din cana cu ceai, am răsfoit într-o seară un blog foarte fain, plin cu reţete şi poze una mai frumoasă ca alta. Este vorba despre Reţete fel de fel, blogul Iulianei Florentina 🙂

ghimbir cu miere

Multe reţete mi-au făcut cu ochiul, mai ales brioşele ei. Neapărat să vă uitaţi pe blog după ele, sunt minunate! Dar tot răsfoind blogul, am ajuns la reţeta de ghimbir cu miere şi m-am bucurat tare mult pentru idee, căci în sfârşit am găsit cu ce să înlocuiesc cătina din ceaiul meu de seară 🙂

ghimbir cu miere

Mod de preparare ghimbir cu miere de albine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

ghimbir cu miere

Ghimbir cu miere de albine

5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 140-150 g rădăcină de ghimbir
  • 200 g miere

Instrucțiuni de preparare
 

  • Rădăcina de ghimbir se curăţă de coajă şi se taie felii sau bucăţi cât doriţi de mici. Adică mici cât v-ar plăcea să le găsiţi în cana cu ceai ;). Eu le-am tăiat prima dată feliuţe, ca în poza de mai sus, apoi m-am răzgândit şi le-am tăiat şi mai mici. O altă variantă ar fi să îl daţi pe răzătoare, caz în care aroma e mai intensă. Dar e destul de fibros şi trebuie să vă aşteptaţi să meargă cam greu.
  • Aşezaţi ghimbirul în borcan, turnaţi miere peste el şi aveţi răbdare 7 zile să îl lăsaţi la macerat într-un loc răcoros.
  • Consumaţi câte o linguriţă pe zi, pentru a creşte imunitatea şi a ţine doctorul departe 😉 Deşi s-ar putea spune că ghimbirul e puţin iute şi puţin astringent, gustul lui este perfect echilibrat de dulceaţa moale a mierii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

ghimbir cu miere

Mie îmi place foarte mult aroma minunată pe care o dă ceaiului, atâta doar să nu puneţi mierea în ceaiul foarte fierbinte pentru că îşi pierde calităţile benefice. Aşteptaţi să se răcească puţin, apoi puteţi adăuga mierea cu ghimbir 🙂

O altă rețetă deosebită pentru ceaiurile de toamnă-iarnă este cea de miere cu lămâie, scorțișoară și turmeric pe care o găsiți de asemenea pe blog. Click pe poza de mai jos pentru reţetă.

miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric

 O iarnă fără răceli, vă doresc! 

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
315 shares

Comentarii

  1. vaideş manuela a zis

    mai 27, 2016 at 3:44 pm

    Vinere bună: azi fac dulceaţă de căpşuni, e păcat să ratez , pentru ca sunt foarte frumoase şi destul de ieftine la piaţă. Dar nu de asta vă "claxonez" , ci pentru GHIMBIR CU MIERE. Am devenit aproape dependentă de minunăţia asta. Eu în curăţ, îl spăl şi-l dau pe răzătoarea mică şi apoi îl pun la borcan în straturi :miere, ghimbir, miere etc. Nu se strica, este MINUNAT şi nu aruncăm nimic 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 27, 2016 at 3:50 pm

      Haha, ce coincidenta, si eu fac gem de capsuni azi! Tocmai m-am intors cu ele din piata 🙂
      Ghimbir ras, cred ca e mai bun asa, ii ies sucurile mai usor si e mai fain de pus in ceai.

      Răspunde
  2. Cristina a zis

    aprilie 23, 2014 at 10:13 am

    Foarte buna combinatia de miere cu ghimbir.Eu am incercat aceasta combinatie: cu lamaie si busuioc cu miere si ghimbit si putina apa si gheata pisata.Este o limonada foarte gustoasa. Am folosit miere de Manuka care are proprietati antibacteriene neobisnuite, daca vreti. Am gasit aici : http://www.apiland.ro/
    Va doresc multa sanatate 🙂

    Răspunde
  3. Dana a zis

    ianuarie 09, 2014 at 11:16 am

    Eu făceam ceai de ghimbir pe care-l îndulceam cu miere, dar din cauza gustului am renunţat. Am să încerc şi reţeta asta, merci.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 09, 2014 at 6:42 pm

      Mie mi se pare ca mierea mai "inmoaie" putin ghimbirul si imi place aroma pe care o lasa.

      Răspunde
  4. larisa a zis

    decembrie 31, 2013 at 4:29 pm

    multuesc pentru idee, am de mult in plan sa folosesc ghimbirul dar nu am facut o, acum m ai impulsionat pt ca nu i prea greu de facut preparatul: D. o mentiune as vrea sa fac... catina din ceaiul de seara nu ti dadea insomnii? din ce stiu catina pusa traditional in mere se ia cu parcimonie numai dimineata pt ca agita ingrozitor si tine somnul departe multe ore dupa ce o iei... just saying... altfel... Un An Nou fabulos si sa auzim numai de bine!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 31, 2013 at 4:32 pm

      Larisa, ma bucur ca te-am inspirat 🙂
      Nu stiu ce sa zic de catina, eu in general nu am probleme cu somnul si nu am remarcat nimic, dar daca e asa, intr-adevar cei care sunt mai sensibili, ar trebui sa foloseasca catina doar dimineata. E bine de stiut, multumesc pentru precizare.
      Un an frumos si bun sa ai!

      Răspunde
  5. Kadia a zis

    decembrie 31, 2013 at 1:45 pm

    Multumesc pentru participare! Astazi voi publica parada provocarii secrete 😉
    Un An Nou fericit si petrecere frumoasa diseara de revelion!

    Răspunde
  6. FLORY a zis

    decembrie 18, 2013 at 4:03 pm

    Ma bucur ca ti-a placut ideea.Eu am terminat primul borcan si am mai facut altul.Chiar daca raceala nu-mi da tarcolale,ador ghimbirul cu miere in ceai.Pupici

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 18, 2013 at 7:14 pm

      Si eu ador ghimbirul in orice. Pana acum il mai radeam uneori si il puneam direct in ceai. Nici nu stiu cum de nu mi-a venit mai devreme ideea de a-l pune in miere. Multumesc pentru provocare, mi-a prins foarte bine 🙂

      Răspunde
5 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x