Se dă una bucată gâscă primită de la ţară gata tăiată. Nu pot decât să vă doresc să aveţi şi voi norocul meu 🙂 Nu mi s-au părut niciodată prea simpatice păsările astea, aşa, estetic vorbind. Prefer raţele, parcă-s mai vesele şi mai fâşneţe. Dar acum nu asta contează, ci gâsca bătrână care a făcut ciorba bună. Ba chiar foarte bună! Vă povestesc în continuare despre ea, nu că ar fi cine ştie ce greutate şi voi n-aţi şti să faceţi o ciorbă de gâscă, dar aşa, pentru că merită şi pentru că nu vreau s-o uit prea uşor, că cine ştie când mai prind eu bunătate de-asta 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- aprox. 1 kg carne de gâscă: aripi (spate, piept, pipotă, inimă)
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- ½ de ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 ardei graşi (de preferat roşii)
- 3 roşii tocate cubuleţe
- 100-200 ml borş (depinde cât de acră o dorim)
- 2 ouă
- leuştean proaspăt
- sare - după gust
Instrucțiuni de preparare
- Carnea se spală, se porţionează şi se pune la fiert. Când dă în clocot se îndepărtează spuma care se adună deasupra, apoi se adaugă sare după gustul fiecăruia şi se lasă la fiert la foc mic.
- Când carnea este aproape fiartă, adică a început să se înmoaie, dar nu cade de pe os este momentul să mai degresăm puţin supa dacă ni se pare prea grasă, apoi adăugăm rădăcinoasele şi ardeiul tăiate cubuleţe.
- Când morcovul este fiert, adăugăm roşiile tăiate cubuleţe (sau suc de roşii) şi borşul şi lăsăm să mai fiarbă încă 10-15 minute, tot la foc mic.
- Se opreşte focul şi se adaugă cele 2 ouă bătute, turnate în fir subţire în timp ce amestecăm continuu cu o furculiţă la suprafaţa ciorbei ca să se formeze "zdrenţe" frumoase de ou.
- Se serveşte cu leuştean proaspăt tocat, cu ardei iute sau smântână, după preferinţa fiecăruia.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ciorbă de gâscă pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Elena condurachioaei a zis
Multumesc din suflet pentru reteta
Iuliana Sbîrnea a zis
Cu mare drag!
Marinela a zis
Este o reteta de mare angajament, imi place mult rau de tot. Instructiunile pot fi mai clare...unde pot dobandi tehnica turnarii in fir subtire. In rest, delicios, imi place ca aveti si simtul umorului prin folosirea expresiei "zdrente".
Cristina a zis
Chair asta imi face mama acum! Daca as putea ti-as pune o poza! Putem spune ca mancam im preuna! 🙂 ))
Iuliana a zis
Ce dragut!!! 🙂
Pofta buna si voua! 🙂
Claudia a zis
Tare buna cred ca e. 🙂
Iuliana a zis
Este! Are un gust deosebit 🙂