• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Caută după reţetă sau ingredient

  • Home
  • Reţete
  • Articole
  • Despre
    • Cine gătește?
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
  • Contact
  • F. A. Q.
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Mâncăruri de post
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Paste şi pizza
    • Salate
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face

Ciorbă de gâscă

October 14, 2014 by Iuliana 5 Comments

ciorbă de gâscă

Se dă una bucată gâscă primită de la ţară gata tăiată. Nu pot decât să vă doresc să aveţi şi voi norocul meu 🙂 Nu mi s-au părut niciodată prea simpatice păsările astea, aşa, estetic vorbind. Prefer raţele, parcă-s mai vesele şi mai fâşneţe. Dar acum nu asta contează, ci gâsca bătrână care a făcut ciorba bună. Ba chiar foarte bună! Vă povestesc în continuare despre ea, nu că ar fi cine ştie ce greutate şi voi n-aţi şti să faceţi o ciorbă de gâscă, dar aşa, pentru că merită şi pentru că nu vreau s-o uit prea uşor, că cine ştie când mai prind eu bunătate de-asta 🙂

Ciorbă de gâscă
 
Print
Autor: Iuliana S. / bucate-aromate.ro
Recipe type: Supe și ciorbe
Ingrediente
  • aprox. 1 kg carne de gâscă: aripi, spate, piept, pipotă, inimă
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • ½ de ţelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 2 ardei graşi (de preferat roşii)
  • 3 roşii tocate cubuleţe
  • 100-200 ml borş (depinde cât de acră o dorim)
  • 2 ouă
  • leuştean proaspăt
  • sare - după gust
Mod de preparare
  1. Carnea se spală, se porţionează şi se pune la fiert. Când dă în clocot se îndepărtează spuma care se adună deasupra, apoi se adaugă sare după gustul fiecăruia şi se lasă la fiert la foc mic.
  2. Când carnea este aproape fiartă, adică a început să se înmoaie, dar nu cade de pe os este momentul să mai degresăm puţin supa dacă ni se pare prea grasă, apoi adăugăm rădăcinoasele şi ardeiul tăiate cubuleţe.
  3. Când morcovul este fiert, adăugăm roşiile tăiate cubuleţe (sau suc de roşii) şi borşul şi lăsăm să mai fiarbă încă 10-15 minute, tot la foc mic.
  4. Se opreşte focul şi se adaugă cele 2 ouă bătute, turnate în fir subţire în timp ce amestecăm continuu cu o furculiţă la suprafaţa ciorbei ca să se formeze "zdrenţe" frumoase de ou.
  5. Se serveşte cu leuştean proaspăt tocat, cu ardei iute sau smântână, după preferinţa fiecăruia.
3.5.3208

ciorba de gasca

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ciorbă de gâscă pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

Filed Under: Ciorbe și Supe Tagged With: carne de pasare

« Drob de pui cu legume
Primul an de blog. Vă mulţumesc! »

Reader Interactions



Comments

  1. Claudia

    October 14, 2014 at 09:27

    Tare buna cred ca e. 🙂

    Reply
    • Iuliana

      October 14, 2014 at 09:51

      Este! Are un gust deosebit 🙂

      Reply
  2. Cristina

    October 14, 2014 at 09:42

    Chair asta imi face mama acum! Daca as putea ti-as pune o poza! Putem spune ca mancam im preuna! 🙂 ))

    Reply
    • Iuliana

      October 14, 2014 at 09:51

      Ce dragut!!! 🙂
      Pofta buna si voua! 🙂

      Reply

Trackbacks

  1. Ciorbă de curcan cu leuştean - Cartea de Bucate Aromate says:
    May 17, 2015 at 19:26

    […] gata tăiată şi curăţată Data trecută a fost o gâscă din care printre altele am făcut o ciorbă de gâscă. De data asta a fost să fie un curcan tinerel, nu foarte mare. Fiind totuşi prea mare pentru […]

    Reply

Aştept cu drag comentariile voastre: Cancel reply

Primary Sidebar

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.




Fii primul care primește rețetele

Introdu aici adresa ta și vei primi fiecare rețetă pe e-mail, imediat după publicare

Blenderul meu performant G21 Perfect Smoothie Vitality

G21_blender_perfect_smoothie_vitality

Prietenii mei, responsabili cu aromele de pe blog

Fotografiile mele și aici:

logo foodelia

Footer

Hai pe Instagram!

  • Totul e bine când se termină cu bine. Și cu bun! 🍰 🍓
 Rețeta celei mai simple tarte cu frișcă și căpșuni, vine cât de curând, aveți puțintică răbdare, da? 😀
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #behindthescene #inculise #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #desertcufrisca #desertuldeazi #retetazilei #reteterapide #retetesimple #gatimacasa #tartacucapsuni #desertcufructe #capsuni #cevabun #cevadulce #foodpost #foodshare #foodphoto #foodphotography #ilovemynikon
  • Cam ce credeți că se petrece aici? 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desertuldeazi #desertcufructe #desertcucapsuni #capsuni #primavara #retetazilei #retetesimple #retetesanatoase #gatimacasa #cevabun #cevadulce #dinbucatariamea #inthemaking #inthekitchen #dessertphotography #dessert #stawberry #food #foodpost #foodphotography #foodshare
  • Cina e gata! E simplă și de-li-cioa-să 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#solarisbelsugdinnatura #bucatearomate #solarisplant #salata #osalatăpezi #retetazilei #retetesanatoase #retetesimple #mancaresanatoasa #gatimacasa #salad #foodpost #foodphoto #foodphotography #salad #tunasalad
  • Hei, tu! Da,da, tu! 🤗 Te așteaptă ceva bun pe blog! E cu somon afumat, rucola și ouă de prepeliță! #linkinbio👉💻 #gustare #cevabun #bucatearomate #ceavemlapranz #retetazilei #retetepescaresti #retetesanatoase #retetesimple #reteterapide #reteteromanesti #blogculinar #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #somonafumat #ouadeprepelita #tasty #somonfume
  • Amatori de o ciulama? 
V-am lăsat #linkinbio👉💻 .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #selgroscautapasiunea #pentrupasionați #gusturiromanesti #retetazilei #retetetraditionale #retetesanatoase #retetesimple #reteteromanesti #ceavemlapranz #ceavemlacina #mancaresanatoasa #mancareromaneasca #traditii #vegetarian #meniu #meniuvegetarian #ciulama #sparanghel #gatimacasa
  • Vă doresc tuturor sărbători binecuvântate și lumină în suflete! .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #paste #paste2018 #sarbatoripascale #sarbatori #pastefericit #cozonac #ouarosii #lalele #primavara #pasteortodox #orthodoxeaster #orthodoxeaster2018 #happyeaster #redeggs
  • Declar deschis sezonul panseluțelor, petuniilor și mușcatelor de balcon🌷🌻🌸💐🏵️🥀
Voi cum stați la capitolul ăsta? 😀
#primavara #balconulmeu #muscate #panselute #floridebalcon #terasamea #avenitprimavara #flowerpower #mybalcony #geranium #springflowers #springishere

Follow Me!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Poți cumpăra fotografiile mele de aici:

Royalty Free Stock Photos

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Despre cookies

Copyright © 2018 · Foodie Pro & The Genesis Framework