O ciorbiţă tradiţională de porc, aromatizată la final cu puţin tarhon e numai bună pentru un prânz într-o zi mohorâtă şi friguroasă. Ne încălzeşte, ne încarcă bateriile, dar mai ales e delicioasă.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 600 g carne de porc cu os
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- ½ de ţelină
- 1 rădăcină de păstrârnac
- 1 ardei gras
- 2 cartofi medii
- 200 ml suc de roşii
- 500 ml borş (sau zeamă de varză dacă aveţi)
- 2-3 frunze de tarhon proaspăt (sau uscat)
- sare (piper - după gust)
- smântână pentru servit - opţional
Instrucțiuni de preparare
- Carnea de porc se spală, se porţionează şi se pune la fiert la foc moderat cu 3 litri de apă rece.
- După primul clocot, îndepărtăm spuma care se formează deasupra şi se adaugă sare după gust.
- Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă morcovul, ceapa, ţelina, păstrârnacul şi ardeiul tăiate cubuleţe şi se lasă la fiert la foc mic, cu capac.
- Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă şi cartofii tăiaţi cuburi, iar peste încă 10 minute, turnăm sucul de roşii şi borşul.
- Lăsăm să mai dea 2-3 clocote, presărăm puţin tarhon proaspăt tocat (sau uscat dacă nu aveţi proaspăt) şi stingem focul.
- Se serveşte cu smântână sau cu ardei iute murat în oțet cu miere de albine, după gustul fiecăruia.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Ciorba de porc cu tarhon este excelenta de asemenea și pentru meniul de Crăciun sau pe masa de revelion. Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ciorbă de porc cu tarhon pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poate va tentează și o ciorba de perișoare. Click pe poza de mai jos pentru rețetă.
Poftă bună!
Claudia a zis
Ce buna e ciorba cu putin tarhon in ea. Ii da un gust aparte 😉