Nimic nou sub soare. Nici reţeta de şniţele nu se poate spune că e nouă, că doar e veche de când lumea şi oricine cred că ştie să le facă. Au totuşi şi ele câteva mici-mici secrete ca să iasă mai fragede, fără să fie îmbibate cu ulei şi mai gustoase 😉 Procedeul pe care îl folosesc eu, este acelaşi indiferent de tipul cărnii. De data asta le-am făcut din piept fraged de curcan. Obişnuiesc să le trec doar prin făină, aşa cum fac de altfel şi ficăţeii pane. Cele cu pesmet nu-mi plac deloc, mi se par mai "aspre" şi absorb mai mult ulei.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 12 felii de piept de curcan (aprox. 400 de grame de carne)
- 3 ouă
- ½ de cană de făină
- sare şi piper după gust
- aprox. 500 ml de ulei pentru prăjit (eu folosesc cu drag şi cu succes uleiul de porumb de la Arpis)
Pe lângă ingrediente, trebuie musai să vă mai înarmați cu un ciocănel de bătut şniţele, o tigaie un pic mai adâncă şi câteva foi de hârtie absorbantă.
Instrucțiuni de preparare
- Se bate fiecare felie de carne pe ambele părţi cu ciocanul pentru şniţele, sau dacă nu aveţi ciocan, cu orice corp dur improvizat: gâtul unei sticle, coada unui cuţit, etc. Nu insistaţi cu violenţa, vrem doar să le frăgezim un pic, nu să le găurim de tot 🙂
- Se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia, apoi se trece carnea prin făină şi prin ouăle bătute.
- Se prăjesc şniţelele pe ambele părţi în baie de ulei. Înainte de prăjire, uleiul trebuie să fie în prealabil încins la 180 de grade. După ce puneţi carnea în tigaie, reduceţi focul de la puternic spre moderat (150-160 de grade). Câte 4-5 minute pe fiecare parte ar trebui să fie suficiente. Când sunt aurii şi rumenite frumos, sunt gata, se scot pe hârtie absorbantă.
- Se servesc alături de un piure de cartofi, de cartofi natur sau prăjiţi, sau cel mai bine şi cel mai sănătos alături de o salată mare de legume proaspete.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de şniţele din piept de curcan pentru a o păstra în propria voastră carte de bucate aromate 🙂
Poftă bună!
Dana a zis
Arata bine.....maine voi face snitele din piept de curcan??
Claudia a zis
Bune, foarte bune. Mai ales daca sunt din carne de curcan 😉
Cred ca o sa fac si eu azi din alt fel de carne. Curcanul inca nu l-am taiat :)))