În această toamnă n-am reuşit să fac decât salată simplă de sfeclă, fiartă sau coaptă după cum am avut timp şi dată pe răzătoare. Dar abia aştept să ajung în piaţă şi să cumpăr hrean ca să fac şi varianta mai picantă, pe care o pun la borcan pentru a o avea la îndemână şi în zilele în care nu am timp (sau chef) pentru gătit 😉 Până atunci însă, vă las reţeta cea mai simplă şi mai banală, dar pur şi simplu delicioasă.
>> Vezi aici reteta de salata de sfecla rosie cu hrean la borcan <<<
Mod de preparare salată de sfeclă roşie
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 kg de sfeclă roşie - adică 3-4 bucăţi micuţe
- 1 linguriţă de sare
- ½ de linguriţă de piper
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3-4 linguri de oţet
Instrucțiuni de preparare
- Sfecla se spală foarte bine de pământ (puteţi folosi un bureţel de vase curat) şi se pune la fiert în apă rece cât să o acopere. Este gata când furculiţa intră uşor în sfeclă. O altă metodă este să o înfăşuraţi în folie de aluminiu şi să o coaceţi în cuptor la 180 de grade. Durează ceva mai mult, dar gustul e incomparabil mai bun decât la cea fiartă.
- Indiferent de metoda aleasă, se lasă sfecla să se răcească (dacă aţi fiert-o, scurgeţi apa), apoi se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Noi aşa o preferăm, dar la fel de bine o puteţi tăia cuburi sau felii.
- Se adaugă sare şi piper, apoi uleiul de măsline şi oţetul şi se amestecă cu furculiţa până avem o salată omogenă.
- Nefiind sterilizată şi fără hrean, care ar fi avut rolul de conservant, salata aceasta nu se poate păstra în cămară peste iarnă, însă o puteţi ţine fără probleme la frigider timp de 4-5 zile, într-un borcan cu capac închis etanş.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Vă recomand să încercaţi şi salata cu sfeclă roşie, porumb şi brânză de capră. Click pe poză pentru reţetă.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Cosmina a zis
Iuliana, am cumparat si eu catrva bucati de sfecla cat pumnul si as vrea sa o fac la cuptor. Scuza-ma ca intreb, bucatile se invelesc individual in staniol, nu?
Iuliana a zis
Buna Cosmina. Da, se invelesc individual. Succes! 🙂
Cosmina a zis
Multumesc!
Izabela a zis
Chiar acum o pregătesc. Îmi era poftă şi încerc să evit pe cât posibil produsele pline de chimicale din supermarket 🙂
Paşte fericit!
Iuliana a zis
Multumesc! Paste Fericit si tie, Izabela! 🙂
Claudia a zis
Fac si eu des salata de sfecla doar ca pun si hrean 😉
E tare buna!
Iuliana a zis
Data viitoare o fac si eu cu hrean 🙂
Cristina Nec. a zis
Cea mai buna salata. Bravo.
Iuliana a zis
Asa este, si pt mine e cea mai buna! 🙂
Paula a zis
Nu stiam ca se poate coace si la cuptor mereu am fiert. Oare la mcirounde nu merge?
Iuliana a zis
Cred ca merge si la microunde, doar sa o intepi cu varful unui cutit din loc in loc, sa nu explodeze.
Simona a zis
Eu o fac la abur și este la gust exact ca cea la cuptor numai că se face mai repede
Iuliana Sbîrnea a zis
Interesant!
dr.segal misha a zis
daca fierbi sfecla si o tai in sferturi timpul de firbere scade la jumate plus ca poti mai usorsa o dai pe razatoare.
Laura C. a zis
Este una din salatele mele preferate!
Iuliana a zis
Ma bucur. Si noua ne place foarte mult 🙂