Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete dietetice

Salată de sfeclă roşie

Publicat la 19 octombrie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 16 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

76 shares
Mergi la rețetă

În această toamnă n-am reuşit să fac decât salată simplă de sfeclă, fiartă sau coaptă după cum am avut timp şi dată pe răzătoare. Dar abia aştept să ajung în piaţă şi să cumpăr hrean ca să fac şi varianta mai picantă, pe care o pun la borcan pentru a o avea la îndemână şi în zilele în care nu am timp (sau chef) pentru gătit 😉 Până atunci însă, vă las reţeta cea mai simplă şi mai banală, dar pur şi simplu delicioasă.

>> Vezi aici reteta de salata de sfecla rosie cu hrean la borcan  <<<

Salată de sfeclă roşieMod de preparare salată de sfeclă roşie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salată de sfeclă roşie

5 from 16 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 kg de sfeclă roşie - adică 3-4 bucăţi micuţe
  • 1 linguriţă de sare
  • ½ de linguriţă de piper
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3-4 linguri de oţet

Instrucțiuni de preparare
 

  • Sfecla se spală foarte bine de pământ (puteţi folosi un bureţel de vase curat) şi se pune la fiert în apă rece cât să o acopere. Este gata când furculiţa intră uşor în sfeclă. O altă metodă este să o înfăşuraţi în folie de aluminiu şi să o coaceţi în cuptor la 180 de grade. Durează ceva mai mult, dar gustul e incomparabil mai bun decât la cea fiartă.
  • Indiferent de metoda aleasă, se lasă sfecla să se răcească (dacă aţi fiert-o, scurgeţi apa), apoi se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Noi aşa o preferăm, dar la fel de bine o puteţi tăia cuburi sau felii.
  • Se adaugă sare şi piper, apoi uleiul de măsline şi oţetul şi se amestecă cu furculiţa până avem o salată omogenă.
  • Nefiind sterilizată şi fără hrean, care ar fi avut rolul de conservant, salata aceasta nu se poate păstra în cămară peste iarnă, însă o puteţi ţine fără probleme la frigider timp de 4-5 zile, într-un borcan cu capac închis etanş.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Vă recomand să încercaţi şi salata cu sfeclă roşie, porumb şi brânză de capră. Click pe poză pentru reţetă.

Salata de sfecla rosie
Salată de sfeclă roşie cu porumb şi brânză de capră

Salată de sfeclă roşie

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de  pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună la salata de sfeclă roşie!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • reteta salata de morcov cu iaurt grecesc
    Salată de morcovi și castraveți cu iaurt grecesc - rețetă simplă și sănătoasă
  • castron cu salata de telina cu morcov si maioneza
    Rețetă rapidă cu BlendyGo 3 - Salată de țelină cu maioneză dietetică
  • ardei umpluti in caserola de sticla cu sos
    Ardei umpluți fără carne, la cuptor- rețeta vegană cu bulgur și ciuperci
  • legume curcubeu la air fryer
    Legume la air fryer sau cuptor - Rețetă sănătoasă și rapidă
76 shares

Comentarii

  1. Cosmina a zis

    septembrie 21, 2017 at 9:34 pm

    Iuliana, am cumparat si eu catrva bucati de sfecla cat pumnul si as vrea sa o fac la cuptor. Scuza-ma ca intreb, bucatile se invelesc individual in staniol, nu?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 21, 2017 at 10:00 pm

      Buna Cosmina. Da, se invelesc individual. Succes! 🙂

      Răspunde
      • Cosmina a zis

        septembrie 22, 2017 at 12:12 am

        Multumesc!

        Răspunde
  2. Izabela a zis

    aprilie 14, 2017 at 10:51 am

    Chiar acum o pregătesc. Îmi era poftă şi încerc să evit pe cât posibil produsele pline de chimicale din supermarket 🙂
    Paşte fericit!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 14, 2017 at 12:55 pm

      Multumesc! Paste Fericit si tie, Izabela! 🙂

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    octombrie 23, 2015 at 12:15 pm

    Fac si eu des salata de sfecla doar ca pun si hrean 😉
    E tare buna!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 23, 2015 at 12:33 pm

      Data viitoare o fac si eu cu hrean 🙂

      Răspunde
  4. Cristina Nec. a zis

    octombrie 22, 2015 at 5:03 pm

    Cea mai buna salata. Bravo.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 23, 2015 at 9:56 am

      Asa este, si pt mine e cea mai buna! 🙂

      Răspunde
  5. Paula a zis

    octombrie 19, 2015 at 9:38 pm

    Nu stiam ca se poate coace si la cuptor mereu am fiert. Oare la mcirounde nu merge?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 23, 2015 at 9:56 am

      Cred ca merge si la microunde, doar sa o intepi cu varful unui cutit din loc in loc, sa nu explodeze.

      Răspunde
    • Simona a zis

      iulie 01, 2022 at 10:28 am

      Eu o fac la abur și este la gust exact ca cea la cuptor numai că se face mai repede

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        iulie 01, 2022 at 1:05 pm

        Interesant!

        Răspunde
      • dr.segal misha a zis

        septembrie 11, 2022 at 9:43 am

        daca fierbi sfecla si o tai in sferturi timpul de firbere scade la jumate plus ca poti mai usorsa o dai pe razatoare.

        Răspunde
  6. Laura C. a zis

    octombrie 19, 2015 at 8:23 am

    Este una din salatele mele preferate!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 19, 2015 at 9:36 pm

      Ma bucur. Si noua ne place foarte mult 🙂

      Răspunde
5 from 16 votes (16 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x