• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Conserve

    Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

    Publicat la 13 octombrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan. Răspunsuri la toate întrebările: sfecla fiartă sau coaptă? Cuburi sau rasă? Cât oțet și câtă sare?

    Cu toate că sfecla se găseşte în piaţă toată iarna, până spre primăvară chiar, eu am pregătit totuşi 2 borcane de salată de sfeclă roşie cu hrean pentru că îmi place să le am la îndemână gata preparate. În timpul săptămânii nu am mereu timp pentru gătit, aşa că salata asta la borcan mă salvează de multe ori când nu am altă garnitură.

    sfeclă roșie

    Nu fac cantităţi mari, ci doar 2-3 borcane mari de 800 g. Când se termină, fac din nou. Şi se termină destul de repede pentru că ne place foarte mult şi cel puţin în perioada asta, când alte murături încă nu sunt gata, iar roşiile din piaţă încep să nu mai aibă niciun gust, baza noastră e salata de sfeclă roşie cu hrean. Merge aproape la orice "felul doi", indiferent că-i cu carne sau fără carne.

    Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

    Pentru că nu e chiar o conservă pentru iarnă şi nu avem obiceiul să ţinem borcanele de salată de sfeclă până la vară, la reţeta asta eu folosesc de cele mai multe ori suc de lămânie sau oţet de mere, de 5 grade şi nu oţet din vin de 9 grade aşa cum folosim de obicei la conserve. 

    suc de lamaie sau otet

    Atât sucul de lămâie, cât și oţetul de mere sunt mai slabe şi au un gust mai domol, mai aromat. Se potrivesc bine cu sfecla dulceagă şi cu hreanul. Dacă vreţi să faceţi o cantitate mai mare şi să păstraţi borcanele în cămară mai mult timp, atunci folosiţi oţetul de 9 grade.

    Reţeta e foarte uşoară: începem prin a fierbe sfecla sau o coacem în cuptor, cum ne e mai uşor. Eu prefer varianta la cuptor în primul rând pentru că e mai gustoasă şi în al doilea rând pentru că s-a răcit vremea şi ador să fac orice la cuptor, să fie cald în bucătărie şi să miroasă a ceva bun. Iar sfecla coaptă miroase foarte fain.

    Odată sfecla răcită, se taie felii, cuburi, sau se dă pe răzătoarea cu găuri mari, după cum doreşte fiecare. Uneori o rad, dar de cele mai multe ori o tai cuburi. Tot pe răzătoare am dat şi hreanul. Dacă aveți deja hrean în oțet la borcan și este încă proaspăt, iute și aromat, îl puteți folosi.

    Găsiți pe canalul de YouTube rețeta video pentru hreanul la borcan. Foarte bun la multe mâncăruri de toamnă-iarnă 🙂

    Am amestecat sfecla cu hreanul. Am amestecat oţetul cu sarea până când aceasta s-a dizolvat şi l-am turnat peste sfeclă. Am presărat câteva semințe de chimen, un fir de ulei de măsline, apoi am omogenizat şi am repartizat salata în borcane. Am capsat borcanele şi le-am trimis la frigider.

    Să ştiţi că hreanul nu ne dă doar aroma sa specifică, ci acţionează ca un conservant alături de oţet. De aceea borcanele cu salată de sfeclă nu mai trebuiesc fierte suplimentar.

    sfecla rosie taiata cuburi

    Sunt reţete la care, pe lângă hrean, oţet şi sare se mai adaugă zahăr sau miere. Eu nu pun, dulceaţa naturală a sfeclei este suficientă pentru noi.

    Mod de preparare salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

    Vă las mai jos rețeta scrisă, pe care o puteți tipări dacă doriți să o păstrați în acest fel la colecția voastră de rețete.

    La final veți găsi și rețeta în format video. Dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, o puteți face accesând acest link. Apăsați și clopoțelul pentru notificări și veți fi anunțați de câte ori apare ceva nou pe canal. Avem rețete noi de 2 ori pe săptămână, mereu utile și frumoase. Ar fi păcat să le pierdeți! 🙂

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

    Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    Gătire: 1 hour hour
    răcire: 4 hours hours
    Timp total: 5 hours hours 30 minutes minutes
    Număr de porții: 2 borcane de 800 g
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 2 kg de sfeclă roşie
    • 1 rădăcină mică de hrean
    • 2 linguriţe de sare neiodată
    • 1 linguriță piper negru măcinat
    • 1 linguriță semințe de chimen
    • aprox. 150 ml de suc de lămâie sau oţet de 5 grade
    • 2-3 linguri ulei de măsline

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Sfecla se spală şi se pune la fiert sau la copt, după cum doriţi. Dacă o faceţi la cuptor, e bine să o înveliţi în folie de aluminiu, se coace mai repede. E gata când furculiţa o străpunge cu uşurinţă.
    • Se lasă sfecla la răcit, se curăţă de coajă, apoi se taie felii, cuburi sau se dă pe răzătoarea cu găuri mari.
    • Se dă şi hreanul pe răzătoare şi se amestecă cu sfecla. Sau puteți folosi 3-4 lingurițe de hrean deja pus la borcan.
    • Se pune sarea, sucul de lămâie sau oțetul, semințele de chimen și uleiul de măsline. Amestecăm să omogenizăm salata.
    • Se pune salata în borcane, se pun capacele şi se păstrează în cămară la loc răcoros sau la frigider până la servire.
    • Salata de sfeclă rezistă astfel la frigider până la 2 săptămâni datorită hreanului care este un foarte bun conservant natural.

    Rețeta Video

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Salată de sfeclă roşie cu hrean la borcan

    Din aceeași categorie

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • gem de piersici
      Gem de piersici - rețeta clasică, fără gelfix sau conservanți
    • Reteta de compot de cirese pentru iarna
      Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Claudia

      octombrie 13, 2016 at 9:50 am

      La cat e de buna ce sa mai pastrezi in camara? :))

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 13, 2016 at 10:46 pm

        Chiar acum am alta sfecla la copt in cuptor 🙂

        Răspunde
        • Maria

          octombrie 29, 2018 at 10:59 pm

          Cat se lasa la copt in cuptor ?
          Multumesc

          Răspunde
          • Iuliana

            octombrie 29, 2018 at 11:05 pm

            Depinde cât de mare este sfecla. Eu pun mai multe într-o tavă și le acopăr cu folie de aluminiu. Uneori le înfășor pe fiecare în folie, depinde cum îmi încap în tavă. Le țin cam 30-45 de minute, până când intră ușor furculița în sfeclă.

            Răspunde
    2. Mihaela Damaceanu

      octombrie 13, 2016 at 9:13 am

      O bunatate de aliment si o comoara pentru organism. Si se mai prepara si simplu, asa ca este foarte buna la bucataria omului. Am facut si luni seara si aseara, garnitura la niste chiftelute, iar aseara la fasole batuta. Se mananca ca si painea calda la noi in casa, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Si nu-ti spun ca am uitat sa iau hrean si tot nu a ramas niciun stropulet.

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 13, 2016 at 10:48 pm

        Vaiii, ce bine ca ai pomenit de chiftele! Esti o comoara! Pup! 😉

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.