Frumoasă mai e toamna cu ale ei bogăţii de arome şi culori! Abia aşteptam să apară sfecla roşie, căci salatele dulci-acrişoare care o conţin sunt preferatele mele. Reţeta de salata cu sfeclă de astăzi e foarte simplă, dar e atât de bună şi arată atât de bine! O puteţi servi ca atare sau poate fi o garnitură grozavă lângă o carne la grătar.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 2 sfecle roşii de mărime mijlocie (sau o sfeclă mare, dar va fierbe mai greu)
- 1 conservă de porumb
- 200 g brânză de capră
- 2-3 linguri de oţet balsamic de bună calitate (am folosit otet balsamic Arpis, este excelent)
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare (piper - după gust)
- pătrunjel verde pentru decor
Instrucțiuni de preparare
- Sfeclele se spală foarte bine de pământ (puteţi folosi un burete de vase curat) şi se pun la fiert în apă rece cât să le acopere. Sunt gata când furculiţa intră uşor în ele.
- Se curăţă de coajă, se lasă să se răcească, apoi se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Puteţi să le tăiaţi şi cubuleţe dacă vă plac mai mult aşa.
- Se adaugă sare şi piper după gust, apoi uleiul de măsline şi oţetul balsamic şi se amestecă cu furculiţa până avem o salată omogenă.
- Vă sfătuiesc ca mai ales dacă aveţi musafiri la masă, să aşezaţi salata în straturi (ca în poză), altfel culoarea sfeclei este foarte puternică şi totul va deveni roşu în farfurie 😉
- Adăugaţi porumbul din conservă (scurs de lichid, desigur), brânza tăiată cubuleţe mici şi decoraţi cu frunze de pătrunjel verde.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de salată cu sfeclă roşie şi porumb, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi, sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia a zis
Arata superb! Gustul mi-l si imaginez 🙂
Iuliana a zis
🙂