Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Praline de ciocolată cu mentă şi fistic

Publicat la 3 martie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

81 shares
Mergi la rețetă

Ştiţi ciocolăţelele After Eight , cele pătrate, umplute cu cremă de mentă? Tare ciudată mi s-a părut combinaţia asta prima dată când le-am gustat acum mulţi ani. Ţin minte şi acum că m-am strâmbat şi am refuzat a doua ciocolăţică zicându-mi în gândul meu că porcărie mai mare n-am mâncat în viaţa mea, au stricat bunătate de ciocolată cu menta asta! Apoi cred că a urmat o vreme când erau la mare modă şi pe unde mă duceam primeam câte una lângă cafea. Aşa se face că încet, încet le-am dat de gust, iar acum le ador şi combinaţia de ciocolată cu mentă e una dintre preferatele mele.

Dar să termin cu vorbăria, că nu vreau să vă induc în eroare. Pralinele de azi, chiar dacă sunt cu aromă de mentă, nu sunt o copie a celebrelor After Eight. Încă nu ma încumet să fac praline umplute, mai am de exersat cum se lucrează cu ciocolata ca să iasă perfecte reţetele mai simple. Dar perseverez, nu mă las! Încă mă visez Vianne Rocher, aşa cum v-am povestit la reţeta de praline din ciocolată albă cu portocale  🙂

Praline de ciocolata cu fistic

Reţeta de azi e cu ciocolată combinată: neagă şi cu lapte. I-am mai pus ulei esențial de mentă (căutați un ulei sau un extract natural, e păcat să stricaţi pralinele folosind esenţă sintetică!!!) şi puţin fistic prăjit pentru că mi s-a părut că ceva crocant şi un pic sărat ar merge de minune cu aroma de mentă.  De gustibus... dacă nu vă surâde combinaţia, puteţi sări peste fistic sau peste extractul de mentă. Pralinele sunt un desert de făcut din pasiune, important e să ne jucăm cu aromele care ne plac, să experimentăm şi să lăsăm ciocolata să ne facă fericite aşa cum ştie ea mai bine 😉

Praline de ciocolată cu mentă şi fistic

Mod de preparare praline de ciocolată cu mentă şi fistic

Praline de ciocolata cu fistic

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Praline de ciocolată cu mentă şi fistic

Praline de ciocolată cu mentă şi fistic

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 20 de praline

  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g fistic prăjit şi sărat
  • 2 linguri de smântână pentru frişcă (32% grăsime)
  • 2-3 picături de ulei esențial de mentă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curăţăm fisticul de coajă şi îl tocăm cu cuţitul. Nu vă recomand să îl băgaţi la tocătorul electric. Tocat cu cuţitul va rămâne uscat şi crocant.
  • Pregătim două vase pentru bain marie, care să încapă unul în altul. În vasul cel mare punem apă şi o aducem la punctul de fierbere.
  • Rupem ciocolata bucăţele şi o punem la topit la bain marie împreună cu cele 2 linguri de smântână pentru frişcă. Amestecăm continuu ca să se topească uniform.
  • Punem fisticul tocat în ciocolata topită, apoi cele 2 picături de ulei esenţial de mentă. Uleiul esenţial este foarte concentrat, 2-3 picături sunt suficiente. Dacă folosiţi altfel de ulei sau esenţă va trebui să vă orientaţi la cantitate după gustul vostru.
  • Omogenizaţi ciocolata să se distribuie uniform uleiul de mentă şi fisticul, apoi turnaţi într-un poş şi umpleţi formele de praline.
  • Puteţi umple formele şi cu linguriţa dacă nu aveţi poş sau vi se pare mai simplu aşa.
  • Lăsaţi formele la frigider cam o oră pentru a fi siguri că ciocolata s-a întărit uniform, apoi puteţi scoate bomboanele din forme.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Ciocolata neagră sau cea cu lapte sunt mult mai cooperante decât ciocolata albă. Se topesc frumos şi se întăresc la loc şi mai frumos. Pralinele mele au ieşit perfecte şi au păstrat cu fidelitate toate detaliile formelor. Totuşi, manevraţi-le cu delicateţe atunci când le scoateţi din forme. Se încălzesc uşor în contact cu căldura palmelor şi ar fi păcat să le stricaţi forma.

Pralinele de ciocolată hand made pot fi un cadou foarte frumos cu orice ocazie. Şi cum 8 Martie bate la uşă, poate vă gândiţi să faceţi fericită o doamnă dragă oferindu-i praline făcute de voi cu aroma ei preferată.

Praline de ciocolata cu fistic
Praline de ciocolata cu fistic

Spor la meşterit praline de ciocolată cu mentă şi fistic!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
81 shares

Comentarii

  1. Catalina a zis

    februarie 11, 2017 at 11:49 am

    Fisticul si menta, in mod special, dau tot sicul 😉 Cine stie, cunoaste!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 11, 2017 at 3:22 pm

      Asa e 😉

      Răspunde
  2. Laura C. a zis

    martie 03, 2016 at 10:03 am

    Eu as sari peste menta!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 03, 2016 at 10:52 am

      Da, e o aroma pe care nu toata lumea o agreeaza. Pana la urma nici nu conteaza, poti pune orice iti place, important e sa nu sari peste ciocolata :))

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    martie 03, 2016 at 8:47 am

    Ce dragute sunt! 🙂
    Sa stii ca eu nu as sari peste fistic. Chiar imi place ca l-ai pus 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 03, 2016 at 10:51 am

      Nici eu, dar eu as pune fistic in orice :))

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.