Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort cu cremă de ciocolată şi căpşuni

Publicat la 31 mai 2016 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

436 shares
Mergi la rețetă

Nu ştiu voi cum sunteţi, dar eu de când au apărut căpşunile parcă nu mă mai satur de aroma şi de mirosul lor. Nu ne lipsesc din frigider în perioada asta şi le consumăm sub orice formă: proaspete, sub formă de piure în iaurtul de la micul dejun , gem aromat proaspăt făcut, sau sub forma celui mai simplu desert din lume: căpsuni cu frişcă.

În week-end, când am mai mult timp pentru gătit, mă relaxez meşterind şi câte un tort frumos care să le conţină. Primul tort din sezonul căpsunilor 2016 a fost tortul cu spumă de căpşuni, care ne-a plăcut foarte mult şi după numărul de accesări se pare că a fost şi pe gustul vostru, al cititorilor blogului.

Tort cu cremă de ciocolată şi căpşuni

Reţeta tortului de azi e oarecum asemănătoare, pentru că are un blat subţire şi e bogat în creme mătăsoase şi aromate. Ciocolata e foarte bună prietenă cu căpşunile, iar din combinaţia lor nu putea să iasă decât un tort delicios. Jeleul de căpşuni de deasupra îi dă un plus de aromă şi un aspect deosebit. În plus, se face foarte uşor. Mie mi se pare cel mai simplu element al torturilor de acest gen şi mereu zâmbesc când cei care le gustă mă întreabă încântaţi "wow, cum ai făcut asta? " 😀

Sper că v-am convins să încercaţi reţeta, iar acum să trecem la treabă ca să vedeţi cât de simplu se face. Nu e nimic complicat, trebuie doar puţină răbdare, pentru că e un tort care se lucrează strat după strat.

Tort cu cremă de ciocolată şi căpşuni

Cum se face tortul cu cremă de ciocolată şi căpşuni

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu cremă de ciocolată şi căpşuni

Tort cu cremă de ciocolată şi căpşuni

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 30 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul

  • 1 ou
  • 20 g zahăr
  • 60 g făină
  • 20 g unt topit şi răcit
  • ½ linguriţă de extract de vanilie
  • un vârf de linguriţă de praf de copt
  • un praf de sare

crema de ciocolată

  • 200 ml de smântână pentru friscă (cu min. 32% grăsime)
  • 125 g mascarpone - la temperatura camerei
  • 70 g ciocolată neagră
  • 60 g zahăr pudră

crema de căpşuni

  • 200 ml de smântână pentru friscă (cu min. 32% grăsime)
  • 125 g mascarpone - la temperatura camerei
  • 350 g de căpşuni
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 150 g zahăr
  • 7 g gelatină (cam ¾ de pliculeţ)

jeleu de căpşuni

  • 150 g căpşuni
  • 80 g zahăr
  • 2 linguriţe de suc de lămâie
  • 10 g gelatină granule (1 pliculeţ)

decor

  • căpşuni
  • frişcă

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim o forma de tort de 18 cm cu inel detaşabil.
  • Mixăm oul cu zahărul timp de 5-7 minute până îşi triplează volumul.
  • Adăugăm untul topit şi răcit şi extractul de vanilie. apoi încorporăm făina cernută împreună cu sarea şi praful de copt.
  • Turnăm compoziţia în forma pregătită.
  • Coacem aproximativ 12 minute, până când blatul devine ferm şi trece testul scobitorii. Nu trebuie să se rumenească, ci trebuie să rămână deschis la culoare, galben frumos.
  • Lăsăm blatul să se răcească complet, apoi îl aşezăm pe un platou şi montăm din nou inelul de tort în jurul lui.

crema de ciocolată

  • Punem ciocolata la topit la bain marie sau la cuptorul cu microunde. O lăsăm să se răcorească.
  • Batem smântâna împreună cu zahărul pudră mai întâi la viteză mică, apoi mărim viteza şi continuăm să mixăm până când frişca devine fermă şi nu mai cade de pe teluri.
  • Adăugăm brânza mascarpone, treptat, câte o lingură şi o încorporăm în frişca bătută.
  • Încorporăm şi ciocolata topită şi răcită şi omogenizăm crema.
  • Turnăm crema peste blatul de tort şi dăm tortul la frigider cât timp ne ocupăm de crema de căpşuni.

crema de căpşuni

  • Căpşunile spălate şi curăţate de codiţe le punem la fiert împreună cu zahărul şi sucul de lămâie, aşa cum procedăm pentru gemul de căpşuni. Păstrăm 4-5 căpşuni pe care le vom tăia cuburi şi le vom adăuga în cremă la final.
  • Când căpşunile s-au înmuiat, lăsăm compoziţia la răcit, apoi o pasăm cu blenderul de mână şi o trecem printr-o sită deasă ca să scăpăm de seminţe.
  • Batem smântâna până obţinem o frişcă fermă, în care încorporăm brânza mascarpone şi piureul de căpşuni obţinut mai sus.
  • Hidratăm gelatina în 100 ml de apă şi o topim la bain marie aşa cum scrie pe pachet. O lăsăm să se răcorească, apoi o încorporăm în crema de căpşuni. Tot acum adăugăm şi căpsunile proaspete tăiate cuburi.
  • Turnăm crema de căpşuni peste crema de ciocolată şi dăm din nou tortul la rece până când ne ocupăm de ultimul strat al tortului.

jeleul de căpşuni

  • Punem căpşunile la fiert împreună cu zahărul şi sucul de lămâie. Nu trebuie să fiarbă prea mult, ci doar cât să se înmoaie căpsunile. Lăsăm compoziţia să se răcorească, apoi pasăm căpşunile cu blenderul de mână. Trecem piureul obţinut printr-o sită ca să îndepărtăm seminţele.
  • Punem gelatina la hidratat în apropximativ 150 ml de piure de căpşuni, apoi îl încălzim 1 minut la microunde sau la bain marie ca sa se dizolve gelatina.
  • Adăugăm gelatina în restul de piure şi omogenizăm. Turnăm jeleul peste crema de căpşuni şi dăm tortul la frigider pentru cel puţin 4 ore, dar şi mai sigur, de seara până dimineaţa.

decor

  • Trecem cu grijă lama unui cuţit subţire de jur împrejurul tortului, ca să îl desprindem de formă, apoi putem scoate inelul de tort.
  • Ornăm tortul după dorinţă şi inspiraţie, sau îl putem lăsa neornat, pentru că oricum arată frumos jeleul de deasupra. Eu am păstrat vreo 4 linguri de frişcă (2 de la crema de ciocolată şi 2 de la crema de căpşuni) şi am mai folosit câteva căpşuni proaspete cu tot cu codiţe, ca să se vadă mai frumos.
  • Tortul se păstrează la rece şi se feliază folosind un cuţit cu lama subţire, pe care îl ştergem după fiecare folosire pentru a obţine felii curate şi frumoase.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Tort cu cremă de ciocolată şi căpşuni

Ce ziceţi, nu-i aşa că e o reţetă uşoară, care nu cere cine ştie ce îndemânare de cofetar profesionist şi nici ingrediente sofisticate? Reţineţi reţeta, este perfectă pentru variaţiuni pe aceeaşi temă. Se vor coace în curând caisele, murele sau zmeura şi vom putea face acest tort cu noi arome 😉

Tort cu cremă de ciocolată şi căpşuni

Poftă bună la tort cu cremă de ciocolată şi căpşuni!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
436 shares

Comentarii

  1. Antonia a zis

    ianuarie 01, 2021 at 10:29 pm

    5 stars
    A iesit foarte bun, ne-a placut mult!👏🏼😘

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 02, 2021 at 9:11 am

      Mă bucur mult că v-a plăcut! E un tort ușor, cred că a fost foarte potrivit în meniul de sărbători.
      La mulți ani! Un 2021 cu sănătate îți doresc!

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    mai 31, 2016 at 9:14 am

    Trag o fuga pana la tine? Ca prea apetisant arata. Poate mai gasesc si eu o bucatica ramasa ca sa gust 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 31, 2016 at 1:40 pm

      Hehe, s-a terminat demult! Dar la cat de usor se face...il face si Cris al tau 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x