• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de casa

    Ștrudel cu caise în foi subțiri, crocante

    Publicat la 5 iulie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Un ștrudel cu caise este oricând o idee bună de desert! E greu de rezistat învelișului crocant care se desface în zeci de foițe și umpluturii moi și aromate! În plus, se face rapid, cu foi de plăcintă cumpărate și cu puține ingrediente.

    Strudel de caise cu foi subtiri

    Un ștrudel cu caise este desertul perfect în zile de vară, atunci când aveți musafiri sau când familia întreagă se reunește în jurul mesei. Este o rețetă care nu vă ține mult în bucătărie, așa că vă rămâne timp și energie să vă bucurați de cei dragi.

    Dacă sunteți iubitori de caise, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de chec pufos cu caise, iar rețeta de chisăliță de caise îngroșată cu mălai cu siguranță vă va aminti de copilărie și de bunici Încercați-o neapărat!

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Ce puteți schimba în rețetă
    • Cum se păstrează acest ștrudel cu caise
    • Întrebări frecvente
    • Alte rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Puține ingrediente ne sunt necesare pentru a face un ștrudel cu caise delicios, dar fiecare are rolul lui în rețetă.

    ingrediente reteta strudel de caise cu foi subtiri
    • Caise - proaspete, bine coapte, dar ferme, sănătoase, fără urme le lovire
    • Foi de plăcintă - pentru a obține un ștrudel crocant, folosiți foi de plăcintă subțiri (filo, phylo)
    • Zahăr tos - cantitatea de zahăr folosită se poate adapta în funcție de preferințe și de cât de dulci sau acrișoare sunt caisele pe care le folosiți.
    • Pesmet - are rolul de a absorbi sucul lăsat de fructe în timpul coacerii. Pentru a păstra o culoare vie și frumoasă a umpluturii, ar fi de preferat să folosiți un pesmet alb, făcut din felii de pâine albă fără coajă.
    • Unt - folosiți doar unt gras, cu 82% grăsime. Untul mai slab (65% grăsime) nu este potrivit în această rețetă deoarece conține o fracție mai mare de apă care va umezi foile.
    • Arome - zahăr vanilat
    • Zahăr pudră - pentru servit

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Strudel de caise cu foi subtiri

    Ce puteți schimba în rețetă

    Iată ce modificări puteți aduce rețetei astfel încât să se adapteze perfect preferințelor voastre:

    • Caise proaspete - cel mai bun ștrudel cu caise va fi cel făcut vara, cu caise proaspete, dulci și extraordinar de aromate. Totuși, puteți folosi și caise congelate sau puteți înlocui caisele cu alte fructe. Dacă folosiți fructe congelate, nu e nevoie să le decongelați înainte.
    • Foi subțiri de plăcintă - desigur, nimic nu ne oprește să facem în casă foile pentru ștrudel, dar eu le prefer pe cele cumpărate, care sunt ușor de păstrat în congelator și cu are știu că obțin textura perfectă de fiecare dată. Dacă doriți, puteți folosi pentru ștrudel rețeta mea simplificată de foietaj făcut în casă.
    • Zahăr - îl puteți înlocui cu alt îndulcitor pudră, dacă doriți, dar nu cu miere de albine.
    • Unt - deși aroma untului face parte din farmecul acestui ștrudel cu caise, îl puteți înlocui, totuși cu ulei de floarea soarelui dacă nu doriți să consumați unt sau dacă doriți să pregătiți un desert de post.
    • Arome - puteți folosi semințele unei păstăi de vanilie, scorțișoară măcinată, semințe de cardamon, etc.
    • Pesmet - dacă nu aveți în casă clasicul pesmet din pâine uscată, îl puteți pregăti rapid, din câțiva biscuiți măcinați.

    Cum se păstrează acest ștrudel cu caise

    Ștrudelul este foarte bun și a doua zi, așa că dacă mai rămâne, păstrați-l pe blat, la temperatura camerei, nu la frigider!

    Rulouri de strudel

    Întrebări frecvente

    Ce este un ștrudel?

    Un ștrudel este un produs de patiserie de origine vieneză, servit adesea la desert. 
    Conține foi subțiri de patiserie înfășurate în jurul unei umpluturi de fructe precum: caise, mere, cireșe, prune și multe altele.

    Se poate congela acest ștrudel cu caise?

    Dacă doriți să îl faceți în avans sau în cantitate mai mare, ștrudelul cu caise poate fi congelat înainte de coacere.
    Pregătiți ștrudelul așa cum procedați de obicei (vezi rețeta mai jos) apoi înfășurați-l în hârtie de copt și puneți-l într-un recipient etanș cu capac sau într-o pungă de plastic.
    Când doriți să îl coaceți, lăsați-l să se dezghețe peste noapte la frigider sau timp de 45 de minute la temperatura camerei

    Alte rețete asemănătoare

    • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
      Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
    • Plăcintă cu piersici și iaurt
      Plăcintă creață cu piersici și iaurt
    • Trigoane cu branza de vaci
      Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Strudel de caise cu foi subtiri

    Ștrudel cu caise și foi subțiri, crocante

    Un ștrudel cu caise este mereu o idee bună de desert! Are un înveliș crocant care se desface în zeci de foițe și umplutură moale și aromată!
    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 55 minutes minutes
    Număr de porții: 10 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 400 g foi de plăcintă subțiri (12 foi)
    • 750 g caise (fără sâmburi)
    • 100 g zahăr (sau după gust)
    • 10 g zahăr vanilat (optional - scorțișoară, cardamon, semințe de vanilie, etc.)
    • 10 linguri pesmet (alb, fin)
    • 100 g unt (82% grăsime)
    • 10 g zahăr pudră (pentru servit)
    • opțional, pentru servit - frișcă, înghețată, sos de vanilie, etc.

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați caisele cuburi. Puneți peste ele coaja de lămâie, zahărul tos, zahărul vanilat și 6 linguri de pesmet. Dacă doriți să folosiți arome (păstaie de vanilie, scorțișoară, etc) le puneți tot acum. Amestecați.
      caise taiate cuburi
    • Facem 4 ștrudele și la fiecare folosim câte 3 foi de plăcintă. Ungem prima foaie cu unt topit pe toată suprafața. Peste ea, așezăm a doua foaie. O ungem de asemenea cu unt.
      foi de placinta unse cu unt
    • Așezăm a treia foaie de plăcintă peste primele două. La un capăt punem un sfert din amestecul de caise și pesmet pregătit la început. Pe restul foii presărăm o lingură rasă de pesmet.
      umplutura pentru strudel cu fructe
    • Îndoim foile de plăcintă pe laterale, apoi rulăm ștrudelul începând din capătul unde am pus umplutura.
      cum se ruleaza un strudel
    • Rulăm strâns, ca la sarmale. Procedăm la fel și cu restul de foi și umplutura de caise rămasă.
      impachetare strudel cu fructe
    • Punem cele patru ștrudele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem bine cu unt topit. Înainte să băgăm tava în cuptor înțepăm ștrudelele cu o scobitoare ca să se poată evacua aburii din interior în timpul coacerii.
      strudel uns cu unt inainte de coacere
    • Dăm tava la cuptor, la 180 de grade (cuptorul să fie preîncins!) pentru 35-45 de minute sau până când ștrudelele sunt aurii și rumenite frumos.
      Strudel cu caise rumenit
    • Cât sunt încă fierbinți, presărăm ștrudelele cu zahăr pudră.
      strudel pudrat cu zahar
    • Serviți ștrudelul cu caise numai după ce se răcește! Opțional, îl puteți servi cu frișcă, sos de vanilie, înghețată, etc.
      Strudel de caise cu foi subtiri

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Ștrudel cu caise și foi subțiri, crocante
    Valori per porție
    Calorii
    313
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    11
    g
    17
    %
    Colesterol
     
    22
    mg
    7
    %
    Carbohidrați
     
    49
    g
    16
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    20
    g
    22
    %
    Proteine
     
    5
    g
    10
    %
    Vitamina A
     
    1694
    IU
    34
    %
    Calciu
     
    35
    mg
    4
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • pasat cu lapte si unt
      Păsat cu lapte și unt - rețeta tradițonală de crupe de porumb fierte în lapte
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. IULIU

      august 02, 2022 at 9:52 pm

      5 stars
      Rețeta este excelent prezentată, cantitățile şi modul de preparare sunt corecte, insă aşa cum se vede in faza finală, rulourile au "explodat" datorita faptului că la finalul impachetarii nu au fost perforate pentru a crea un fel de mini supape de refulare a presiunii interioare creată de umputură in timpul coacerii...?

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        august 03, 2022 at 6:14 am

        Aveți dreptate! Nici nu știu cum de am uitat, dar voi preciza în rețetă să nu pățească și alții ca mine 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.