Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Mâncare de mazăre cu cartofi, rețeta simplă de post

Publicat la 1 august 2016 de Iuliana Sbîrnea - 11 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

7073 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de mâncare de mazăre cu cartofi, simplă și rapidă. Potrivită într-o zi de post sau dacă aveți un stil de viață vegan.

Multe nu-s de spus despre mâncarea de mazăre, cred că toată lumea o ştie. Unii o adoră, alţii nu prea se omoară după ea, cică le aduce aminte de armată, aşa zice soţul meu 😀 Dar eu fac parte din prima categorie, de altfel îmi place mazărea în orice combinaţie.

Eu fac mâncărica asta fără cartofi, mai degrabă pun un morcov ras sau tăiat rondele, dar asta e reţeta mamei mele, ea o face aşa, cu cartofi și aceasta este de fapt rețeta cu care eu am copilarit.

Mâncare de mazăre cu cartofi

Eu zic ca de data asta să mergem pe mâna mamei mele. Să ştiţi că mama mea e o bucătăreasă grozavă, mult mai bună decât mine, aşa că sigur-sigur o să vă placă varianta ei 🙂

Mâncare de mazăre cu cartofi

Dacă doriți să încercați și rețeta mea de mazăre cu morcovi, vă las mai jos varianta video postată pe canalul de YouTube al blogului . Garantez că e delicioasă și se face foarte ușor!

De altfel, ambele variante se fac la fel, rămâne să alegeți în funcție de gusturile voastre și poate îmi spuneți și mie în comentarii ce rețetă preferați 🙂

Mod de preparare pentru reţeta de mâncare de mazăre cu cartofi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mâncare de mazăre cu cartofi

Mâncare de mazăre cu cartofi

5 from 21 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 300 g mazăre boabe
  • 1 ceapă uscată
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • 2-3 roşii bine coapte
  • 50 ml de ulei
  • sare (piper, boia de ardei după gust)
  • mărar proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocăm mărunt ceapa şi ardeiul şi le călim câteva minute în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă.
  • Adăugăm cartoful tăiat cuburi, boabele de mazăre şi o ceşcuţă de apă, apoi asezonăm cu sare, piper şi boia de ardei după gust.
  • Lăsăm legumele să fiarbă acoperite cu capac, la foc mic, cam 20 de minute până când cartofii vor fi fierţi.
  • Tăiem roşiile cuburi şi le adăugăm peste legume. Lăsăm să fiarbă din nou la foc mic în jur de 10 minute.
  • Dăm mâncarea deoparte şi presărăm mărarul tocat fin, apoi putem servi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Mâncare de mazăre cu cartofi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
7073 shares

Comentarii

  1. Adelina a zis

    decembrie 28, 2020 at 7:24 pm

    5 stars
    Minunat de buna!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 28, 2020 at 8:49 pm

      Hei, ce mă bucur! 🙂

      Răspunde
  2. Nicoleta a zis

    iunie 18, 2019 at 8:51 pm

    Ce bine arata, as vrea sa o incerc si eu; eu foloseam pasta de rosii, nu rosii proaspete. Mie insa nu prea imi ies aspectuoase boabele de mazare, cred ca nu potrivesc bine timpul de fiert. Voiam sa va intreb daca ati folosit mazare din borcan/conserva (care e prefiarta) ori proaspata, cruda?
    Daca folosesc din borcan, sa o pun de la inceput odata cu cartofii, sau ulterior odata cu rosiile? Multumesc pt sfaturi!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 19, 2019 at 9:09 am

      La reteta aceasta si in general, folosesc mazare congelata si o pun odata cu cartofii.
      Daca folosesti mazare prefiarta, pune-o putin mai tarziu, cam intre cartofi si rosii.
      Si daca trebuie sa mai adaugi apa in mancare, foloseste apa din conserva, da gust bun mancarii si mai are si ea ceva vitamine pe-acolo 🙂

      Răspunde
  3. Ovidiu a zis

    martie 24, 2018 at 10:53 am

    Super,eu am adăugat și un pic de făina ,ca un sos.nb

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 24, 2018 at 2:07 pm

      Bunica mea facea asa, cu putina faiana. Tare buna mai era! Intr-adevar, iese mai legata si sosul e mai bun cu o lingura de faina adaugata.

      Răspunde
  4. Victoria a zis

    august 01, 2016 at 11:53 pm

    Cat de bine arata!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 02, 2016 at 7:02 am

      Multumesc 🙂

      Răspunde
  5. Handcrafted With Love a zis

    august 01, 2016 at 10:48 am

    Ies 2 portii?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 01, 2016 at 10:50 am

      Da, ies 2 portii.

      Răspunde
      • Handcrafted With Love a zis

        august 01, 2016 at 3:05 pm

        Multumesc!

        Răspunde
5 from 21 votes (20 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x