Rețeta de mâncare de mazăre cu cartofi, simplă și rapidă. Potrivită într-o zi de post sau dacă aveți un stil de viață vegan.
Multe nu-s de spus despre mâncarea de mazăre, cred că toată lumea o ştie. Unii o adoră, alţii nu prea se omoară după ea, cică le aduce aminte de armată, aşa zice soţul meu 😀 Dar eu fac parte din prima categorie, de altfel îmi place mazărea în orice combinaţie.
Eu fac mâncărica asta fără cartofi, mai degrabă pun un morcov ras sau tăiat rondele, dar asta e reţeta mamei mele, ea o face aşa, cu cartofi și aceasta este de fapt rețeta cu care eu am copilarit.
Eu zic ca de data asta să mergem pe mâna mamei mele. Să ştiţi că mama mea e o bucătăreasă grozavă, mult mai bună decât mine, aşa că sigur-sigur o să vă placă varianta ei 🙂
Dacă doriți să încercați și rețeta mea de mazăre cu morcovi, vă las mai jos varianta video postată pe canalul de YouTube al blogului. Garantez că e delicioasă și se face foarte ușor!
De altfel, ambele variante se fac la fel, rămâne să alegeți în funcție de gusturile voastre și poate îmi spuneți și mie în comentarii ce rețetă preferați 🙂
Mod de preparare pentru reţeta de mâncare de mazăre cu cartofi
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 300 g mazăre boabe
- 1 ceapă uscată
- 1 ardei gras
- 1 cartof
- 2-3 roşii bine coapte
- 50 ml de ulei
- sare (piper, boia de ardei după gust)
- mărar proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Tocăm mărunt ceapa şi ardeiul şi le călim câteva minute în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă.
- Adăugăm cartoful tăiat cuburi, boabele de mazăre şi o ceşcuţă de apă, apoi asezonăm cu sare, piper şi boia de ardei după gust.
- Lăsăm legumele să fiarbă acoperite cu capac, la foc mic, cam 20 de minute până când cartofii vor fi fierţi.
- Tăiem roşiile cuburi şi le adăugăm peste legume. Lăsăm să fiarbă din nou la foc mic în jur de 10 minute.
- Dăm mâncarea deoparte şi presărăm mărarul tocat fin, apoi putem servi.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Adelina a zis
Minunat de buna!
Iuliana a zis
Hei, ce mă bucur! 🙂
Nicoleta a zis
Ce bine arata, as vrea sa o incerc si eu; eu foloseam pasta de rosii, nu rosii proaspete. Mie insa nu prea imi ies aspectuoase boabele de mazare, cred ca nu potrivesc bine timpul de fiert. Voiam sa va intreb daca ati folosit mazare din borcan/conserva (care e prefiarta) ori proaspata, cruda?
Daca folosesc din borcan, sa o pun de la inceput odata cu cartofii, sau ulterior odata cu rosiile? Multumesc pt sfaturi!
Iuliana a zis
La reteta aceasta si in general, folosesc mazare congelata si o pun odata cu cartofii.
Daca folosesti mazare prefiarta, pune-o putin mai tarziu, cam intre cartofi si rosii.
Si daca trebuie sa mai adaugi apa in mancare, foloseste apa din conserva, da gust bun mancarii si mai are si ea ceva vitamine pe-acolo 🙂
Ovidiu a zis
Super,eu am adăugat și un pic de făina ,ca un sos.nb
Iuliana a zis
Bunica mea facea asa, cu putina faiana. Tare buna mai era! Intr-adevar, iese mai legata si sosul e mai bun cu o lingura de faina adaugata.
Victoria a zis
Cat de bine arata!
Iuliana a zis
Multumesc 🙂
Handcrafted With Love a zis
Ies 2 portii?
Iuliana a zis
Da, ies 2 portii.
Handcrafted With Love a zis
Multumesc!