• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete de post

    Mâncare de mazăre cu morcov - rețetă de post

    Publicat la 5 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Mâncare de mazăre cu morcov, o rețeta de post foarte simplă și ieftină, cu ingrediente la îndemâna oricui.

    O mâncare de mazăre e mereu binevenită în meniul familiei noastre, fie că e mazăre cu carne sau de post. Amândoi iubim mazărea și de când e atât de ușor să o găsești congelată în magazine, lucrurile au devenit și mai simple.

    mancare de mazare de post

    Preferata mea, cea pe care o gătesc cel mai des este această rețetă, în combinație cu morcov. Rezultă o mâncare ușor dulceagă, cu un sos bogat în care îmi place teribil să înting cu o bucățică de pâine de casă.

    Dacă nu țineți post, poate veți dori să încercați rețeta mea de mâncare de mazăre congelată cu carne de porc. E foarte gustoasă și sățioasă, tot ce-ți poți dori de la mâncare simplă făcută acasă. O găsiți cu un click pe fotografia de mai jos.

    Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc

    În zilele de post, mai fac uneori mâncare de mazăre cu cartofi. Este rețeta mamei mele, pe care de câte ori o gust parcă mă întorc în copilărie 🙂 Dacă vă face cu ochiul combinația, găsiți rețeta mai jos.

    Mâncare de mazăre cu cartofi

    Mod de preparare mâncare de mazăre cu morcov

    Mancare de mazare cu morcov

    Mâncarea de mazăre cu morcov se face la fel de ușor ca orice mâncare de legume.

    Cred că v-ați obișnuit deja cu faptul că în mai toate fotografiile mele apare multicookerul. Mi-a devenit indispensabil aparatul acesta. Îl folosesc de câte ori am ocazia pentru că mă ajută foarte mult.

    Dar mai jos, la finalul postării, veți găsi rețeta în format video, postată pe canalul de YouTube, unde am gătit mazărea, clasic, în tigaie, fără multicooker.

    • calim legumele
    • mazare congelata

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    mancare de mazare de post

    Mâncare de mazăre cu morcov

    5 from 10 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Număr de porții: 4 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 450 g mazăre congelată
    • 1 ceapă uscată
    • 2 morcovi
    • 1 ardei gras
    • 50 ml ulei
    • 150 ml suc de roșii
    • sare, piper, cimbru uscat, dafin - după gust
    • mărar proaspăt pentru servit

    opțional

    • 1 linguriță boia de ardei afumată (paprika afumată)
    • 1 lingură rasă de făină pentru îngroșat sosul

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-o cratiță încăpătoare încingeți uleiul și puneți la călit: ceapa, ardeiul și morcovul tăiate. Pentru această mâncare eu toc ceapa și ardeiul gras mărunt, iar morcovul îl las rondele mai mari.
    • Dacă folosiți, tot acum adăugați și boiaua afumată. Amestecați din când în când să nu se ardă pentru că devine amară.
    • După ce legumele s-au înmuiat puțin, iar ceapa a devenit sticloasă, adăugați mazărea, fără să o dezghețați.
    • Turnați o ceșcuță de apă (cam 150 ml), adăugați sare, piper măcinat, cimbru după gust și lăsați mâncarea să fiarbă înăbușit la foc mediu spre mic.
    • Când mazărea este gătită, adăugați sucul de roșii.
    • Opțional, dacă doriți un sos mai gros, mai bine legat, desfaceți o lingură rasă de făină în 150 ml de apă rece, ca să nu facă cocoloașe, apoi turnați amestecul în cratiță.
    • Lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 10 minute, apoi stingeți focul.
    • Presărați mărar proaspăt tocat mărunt și mâncarea de mazăre cu morcov este gata de servit.

    Rețeta Video

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Mancare de mazare cu morcov

    Din aceeași categorie

    • chiftele de post din linte uscata
      Chiftele de post din linte uscată- cea mai simplă rețetă de chifteluțe vegane
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
    • reteta stufat de post cu ciuperci
      Stufat de post cu ciuperci - rețeta tradițională cu ceapă și usturoi verde

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Mirela Anghel

      iunie 12, 2022 at 6:52 pm

      5 stars
      Foarte buna!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iunie 13, 2022 at 7:09 am

        Tare mult mă bucur că v-a plăcut! Vă mai aștept și la alte rețete!

        Răspunde
    2. Johanna

      mai 15, 2020 at 6:40 am

      Buna, cum faci mancarica de mazare la Multi cooker?

      Multumesc.

      Răspunde
      • Iuliana

        mai 15, 2020 at 7:03 am

        Călesc ceapa, ardeiul și morcovul câteva minute la programul "saute", apoi pun mazărea și cartofii, puțină apă și trec pe programul "stew".
        Cam după o oră ridic capacul și pun suc de roșii.
        Asta-i tot 🙂

        Răspunde
        • Alina Manecuta

          mai 09, 2023 at 9:34 am

          După ce pui sucul de rosii nu ii mai dă-o drumul multcookerului ?

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea

            mai 09, 2023 at 1:17 pm

            La punctul 7 am scris că se mai lasă mâncarea pe foc încă 10 minute. Deci nu intrerupeți programul multicookerului. Puneți roșiile și continuați.

            Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.