Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pârjoale moldoveneşti din carne de porc

Publicat la 15 noiembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

72 shares
Mergi la rețetă

O să vă spun sincer, din capul locului, că nu ştiu de ce le zice pârjoale moldoveneşti, căci şi la bunica mea în Muntenia se făceau exact la fel. Treaba era clară în mintea mea: dacă bunica avea timp să le facă mici şi rotunde zicea că-s chifteluţe. Dacă n-avea timp şi le făcea mai mari şi mai lunguieţe, erau pârjoale. Moldoveneşti, munteneşti, nu mi-a păsat niciodată. Important era să fie gata mai repede că miroseau de mă înnebuneau! Miroseau frumos de tot, a carne prăjită, a ceapă, a usturoi...cum să mai ai răbdare?

Pârjoale moldoveneşti din carne de porc

Deşi reţeta e cam aceeaşi, dintotdeauna preferatele mele au fost pârjoalele. Fiind mai mari, mai grosuţe, rămân moi, suculente în interior şi doar exteriorul e crocant. Când eram mică, îmi plăcea să le tai în două pe lungime şi să pun fiecare jumătate peste o felie de pâine proaspătă unsă cu unt. Îmi mai place şi acum să le mănânc aşa, dar metabolismul şi silueta nu-mi mai permit să fac orice combinaţii îmi plac. De fapt acum din ce în ce mai rar mai fac chifteluţe sau pârjoale din carne de porc, prăjite în ulei, deşi recunosc că astea sunt de departe cele mai gustoase.

De obicei fac chifteluţe dietetice de curcan pe care le coc la cuptor sau chifteluţe de pui tăvălite prin seminţe. Vedeţi voi ce variantă vă convinge, dar eu zic că măcar de vreo 2 ori pe an, ar trebui să facem şi pârjoale după reţeta tradiţională, din carne de porc, prăjte în tigaie. Măcar aşa, ca să ne mai aducem aminte de copilărie şi de bunici. În rest, avem timp tot anul să mâncăm dietetic 😀

Pârjoale moldoveneşti din carne de porc

Mod de preparare pârjoale moldovenești din carne de porc

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pârjoale moldoveneşti din carne de porc

Pârjoale moldoveneşti din carne de porc

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g carne tocată de porc (poate fi și amestec)
  • 1 cartof crud
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 ouă
  • aprox. ¼ de franzelă nu foarte proaspătă
  • 100-120 ml de lapte (sau apă - pentru înmuiat franzela)
  • sare (piper, cimbru uscat - după gust)
  • faină albă (sau pesmet - pentru tăvălit pârjoalele)
  • ulei pentru prăjit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneţi carnea tocată într-un bol încăpător. Peste ea puneţi ouăle bătute, cimbrul, sare, piper şi usturoiul trecut prin presă.
  • Puneţi pâinea la înmuiat în lapte. Când e bine îmbibată, o stoarceţi bine, mârunţiţi şi o puneţi peste carnea tocată.
  • Daţi cartoful şi ceapa pe răzătoarea cu găuri mici, la chopper sau la robot, cum vă e mai uşor.
  • Amestecaţi totul şi frământaţi compoziţia câteva minute până aveţi o pastă omogenă şi bine legată. Lăsaţi compoziţia să se odihnească 10-15 minute ca să se îmrietenească toate aromele.
  • Cu palmele umede formaţi pârjoalele pe care apoi le tăvăliţi prin făină (sau pesmet). Aplatizaţi-le puţin. Oricum, datorită oului din compoziţie, ele vor creşte când le puneţi la prăjit.
  • Prăjiţi pârjoalele pe ambele părţi în uleiul încins, până devin aurii.
  • Scoateţi pârjoalele pe un platou acoperit cu un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Se servesc calde sau reci, cu muştar, murături, salată, etc. Pot fi păstrate până la 5-7 zile în frigider.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pârjoale moldoveneşti din carne de porc

Poftă bună la pârjoale moldoveneşti din carne de porc!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
72 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    noiembrie 15, 2016 at 11:40 am

    Foarte bune! Dar sa tai porcul mai intai :p Acum inlocuiesc carnea cu legume 😉

    Răspunde
    • Cici a zis

      ianuarie 22, 2022 at 9:44 am

      Parjoalele moldovenesti sunt mai mari ,cat palma uneori.Ce este in poza sunt chiftele,rotunde....Probabil...muntenesti!

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x