Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Gustări

Muschiuleț de porc la air fryer - gata în 20 de minute

30 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 9 minute

Muschiuleț de porc la air fryer, iată o rețetă cu carne de porc cu adevărat rapidă, sănătoasă și plină de savoare! Prin această metodă modernă de gătit, putem savura un preparat fraged și delicios în doar 20 de minute, fără să fie nevoie de prăjire în prealabil. Mușchiulețul de porc are o textură fină și un gust delicat, iar prepararea lui la air fryer păstrează toate aceste calități.

muschiulet de porc gatit la air fryer, asezat pe platou cu crengute de cimbru

De obicei găteam mușchiulețul de porc la cuptor, iar pentru a-l sigila și a-i păstra frăgezimea, aveam grijă ca mai întâi să îl prăjesc în tigaie într-un amestec de unt și ulei. Am procedat în acest fel la rețeta de mușchiuleț de porc umplut cu cașcaval și legume .

Ei bine, prin gătirea la air fryer, nu mai este nevoie de acest prim pas de prăjire în tigaie. Aerul fierbinte care circulă în interiorul friteuzei va sigila imediat și perfect carnea.

Așadar, cu această rețetă, nu economisim doar timp, ci și ingrediente. În plus, fără unt și ulei pentru prăjit, acest preparat devine o opțiune excelentă pentru cei care doresc să mănânce mai sănătos fără a compromite gustul.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem muschiuleț de porc la air fryer - rețeta pas cu pas
  • Cu ce servim muschiulețul de porc la air fryer
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete cu carne la air fryer
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

În fotografia de mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru această rețetă simplă de mușchiuleț de porc la air fryer.

ingrediente listate cu etichete pentru reteta de muschiulet de porc la airfryer

Iată cantitățile folosite de mine:

  • ~500 g muschiuleț de porc - atâta timp cât încape în coșul friteuzei, nu e nicio problemă dacă aveți un mușchiuleț mai mare
  • 1 lingură ulei - am folosit ulei de floarea soarelui, doar pentru uns carnea
  • 2 linguri pesmet fin - pentru crusta crocantă

condimente:

  • ½ linguriță boia dulce
  • ½ linguriță pudră de usturoi
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust

Eu gătesc astfel mușchiulețul de porc mai ales pentru a înlocui mezelurile de la micul dejun. Îl mâncăm rece, feliat, iar o bucată de carne de 500 de grame ne ajunge pentru 3-4 zile.

Dacă vreți să îl serviți ca fel principal, alături de o garnitură și o salată, din cantitățile de mai sus veți obține cam 3-4 porții.

Cum facem muschiuleț de porc la air fryer - rețeta pas cu pas

Timp necesar: 25 de minute

Gătirea la air fryer ne-a ușurat considerabil viața în bucătărie. Practic, pentru a găti acest mușchiuleț de porc nu trebuie decât să îl condimentăm și apoi să așteptăm timp de 20 de minute să se gătească perfect.

  1. Pregatirea cărnii

    Ungeți mușchiulețul pe toate părțile cu o peliculă fină de ulei, folosind o pensulă de bucătărie. În acest fel, vă asigurați că pesmetul și condimentele se vor lipi și vor îmbrăca uniform carnea.muschiulet de porc pe platou alb uns cu ulei

  2. Condimentare

    Într-un castron amestecați pesmetul, sarea și toate celelalte condimente din listă. Presărați apoi amestecul peste carne și apăsați ușor cu palmele pentru a forma o crustă uniformă.muschiulet de porc presarat cu pesmet si condimente

  3. Gătire la air fryer

    Preîncălziți coșul airfryerului pentru 3 minute la 200 de grade apoi așezați aici mușchiulețul în crustă de pesmet. Oricât de mic ar fi mușchiulețul, e posibil să nu încapă drept în coșul friteuzei. Nu îl tăiați! E e de preferat să îl așezați curbat, așa cum încape.muschoulet de porc asezat in cosul airfryerului

  4. Verificarea temperaturii

    Gătiți mușchiulețul de porc la 200 de grade pentru 20 de minute. Ca să vă asigurați că e bine gătit în interior, măsurați temperatura cu un termometru pentru carne. Trebuie să aibă între 65 și 72 de grade . La 65 de grade, carnea va fi rozie, suculentă și fragedă. Cu cât vă duceți spre 72 de grade, carnea va fi mai bine gătită și mai uscată.masurarea temperaturii carnii cu termometrul

  5. Precauții

    Când carnea a atins temperatura perfectă, scoateți mușchiulețul din cuva friteuzei cu un clește de bucătărie, evitând în felul acesta să îl înțepați cu furculița și nici nu riscați să vă ardeți.muschiulet de porc scos din airfryer cu un cleste de bucatarie

  6. Servire

    După ce mușchiulețul este gata, lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l felia, pentru a permite sucurilor să se redistribuie uniform în carne. Serviți mușchiulețul cu garnitura preferată și bucurați-vă de un preparat delicios și sănătos!felie de muschiulet de porc pe paine cu salata

Cu ce servim muschiulețul de porc la air fryer

Dacă vreți să îl mâncați ca noi, rece, la micul dejun, e minunat pe felii de pâine de secară alături de câteva frunze de salată sau de legume proaspete.

Dacă vreți să mâncați mușciulețul de porc cald, ca fel de bază, atunci se potrivește bine cu o garnitură de orez sau de cartofi sau cu o salată mai consistentă, de exemplu un tabouleh cu bulgur sau o salată de pătrunjel cu avocado.

  • Tabouleh - salata libaneza cu bulgur si patrunjel
    Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel
  • cei mai buni cartofi la cuptor
    Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
  • garnitura de orez cu parmezan
    Garnitură de orez cu parmezan - rețeta potrivită lângă orice carne
  • 2 retete simple de cartofi natur
    Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post

Cum se păstrează

După ce se răcește, păstrați mușchiulețul la frigider pentru 3-4 zile sau la congelator timp de 2-3 luni.

Când vreți să îl mâncați, lăsati-l să se dezghețe lent în frigider și dacă vreți să îl serviți cald, îl puteți încălzi la microunde, sau la air fryer, la 180 grade, timp de 3-4 minute.

mod se servire muschiulet de porc la airfryer

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Aduceți carnea la temperatura camerei. Scoateți carnea din frigider și lăsați-o pe blatul de lucru cu 30 de minute înainte de a o găti. Carnea la temperatura camerei se gătește mai bine și mai uniform.
  • Preîncălziți friteuza. Ca și cuptorul, și air fryer-ul trebuie să fie fierbinte înainte de a pune carnea la gătit. Acest lucru îl ajută să obținem acea crustă crocantă și să se gătească uniform.
  • Lasă carnea să se odihnească. După gătire, lăsați mușchiulețul deoparte timp de 5-10 minute înainte de-l felia. Daca îl tăiați prea devreme, sucurile nu sunt încă așezate între fibrele cărnii, se vor scurge în farfurie, iar carnea se va usca.

Întrebări frecvente

Ce este mușchiulețul de porc?

Mușchiulețul de porc (numit și filet sau tenderloin în engleză) se găsește în partea dorsală a porcului, de-a lungul coloanei vertebrale. Este o carne cu foarte puțină grăsime, deosebit de fragedă, fiind considerat o delicatesă datorită texturii sale moale și suculentă.

Mușchiulețul de porc este o carne sănătoasă?

Mușchiulețul de porc conține proteine de înaltă calitate și este o sursă excelentă de vitamine B, esențiale pentru metabolismul energetic și funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos.
De asemenea, mușchiulețul de porc furnizează minerale importante, cum ar fi fosforul și zincul, care contribuie la sănătatea oaselor și la întărirea sistemului imunitar.

De unde se cumpără mușchiuleț de porc?

Găsești mușchiuleț de porc în majoritatea supermarketurilor mari, de obicei ambalat în caserole de plastic. Îl mai poți cumpăra de la măcelăriile locale, din piețele agroalimentare sau de la fermierii locali din zona ta.

Cum aleg un muschiuleț de porc bun?

Când achiziționezi mușchiuleț de porc, asigură-te că este proaspăt, verificând aspectul și mirosul acestuia. Carnea ar trebui să fie roz deschis și să aibă un miros plăcut, caracteristic cărnii proaspete.

Câte calorii are mușchiulețul de porc?

O porție de 100 de grame de mușchiuleț de porc furnizează aproximativ 143 de calorii, 26 de grame de proteine de înaltă calitate și doar 3,5 grame de grăsimi.

Alte rețete cu carne la air fryer

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • pulpe dezosate rumenite la airfryer
    Pulpe dezosate la airfryer - friptură de pui fragedă și rumenită perfect
  • ardei copti la air fryer
    Ardei copți la airfryer - rumeniți perfect, fără fum și fără miros persistent!
  • chiftele în tavă la airfryer
    Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

muschiulet de porc gatit astezat pe platou cu crengute de cimbru

Muschiuleț de porc la airfryer - gata în 20 de minute, rețeta fără prăjire

Mușchiuleț de porc la air fryer - iată cum putem savura o carne fragedă și delicioasă în 20 de minute, fără să o prăjirm în tigaie înainte!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

airfryer
clește bucătărie

Ingrediente
 

  • ~500 g muschiuleț de porc
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri pesmet fin
  • ½ linguriță boia dulce
  • ½ linguriță pudră de usutroi
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Ungeți mușchiulețul pe toate părțile cu o peliculă fină de ulei, folosind o pensulă de bucătărie. În acest fel, vă asigurați că pesmetul și condimentele se vor lipi și vor îmbrăca uniform carnea.
    muschiulet de porc pe platou alb uns cu ulei
  • Într-un castron amestecați pesmetul, sarea și toate celelalte condimente din listă. Presărați apoi amestecul peste carne și apăsați ușor cu palmele pentru a forma o crustă uniformă.
    muschiulet de porc presarat cu pesmet si condimente
  • Preîncălziți coșul airfryerului pentru 3 minute la 200 de grade apoi așezați aici mușchiulețul în crustă de pesmet. Oricât de mic ar fi mușchiulețul, e posibil să nu încapă drept în coșul friteuzei. Nu îl tăiați! E e de preferat să îl așezați curbat, așa cum încape.
    muschoulet de porc asezat in cosul airfryerului
  • Gătiți mușchiulețul de porc la 200 de grade pentru 20 de minute. Ca să vă asigurați că e bine gătit în interior, măsurați temperatura cu un termometru pentru carne. Trebuie să aibă între 65 și 72 de grade. La 65 de grade, carnea va fi rozie, suculentă și fragedă. Cu cât vă duceți spre 72 de grade, carnea va fi mai bine gătită și mai uscată.
    masurarea temperaturii carnii cu termometrul
  • Când carnea a atins temperatura perfectă, scoateți mușchiulețul din cuva friteuzei cu un clește de bucătărie, evitând în felul acesta să îl înțepați cu furculița și nici nu riscați să vă ardeți.
    muschiulet de porc scos din airfryer cu un cleste de bucatarie
  • După ce mușchiulețul este gata, lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l felia, pentru a permite sucurilor să se redistribuie uniform în carne. Serviți mușchiulețul cu garnitura preferată și bucurați-vă de un preparat delicios și sănătos!
    felie de muschiulet de porc pe paine cu salata
Valori nutriționale
Muschiuleț de porc la airfryer - gata în 20 de minute, rețeta fără prăjire
Valori per porție
Calorii
103
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
54
mg
18
%
Carbohidrați
 
0.3
g
0
%
Fibre
 
0.1
g
0
%
Zahăr
 
0.03
g
0
%
Proteine
 
17
g
34
%
Vitamina A
 
47
IU
1
%
Calciu
 
6
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
30 shares

Comentarii

  1. Sergiu Neculau a zis

    iunie 03, 2024 at 10:25 am

    5 stars
    Siper rețetă a ieșit foarte fraged. Sănătate și spor la tot!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 03, 2024 at 3:30 pm

      Mă bucur foarte mult! Mulțumesc!

      Răspunde
  2. Ioana Ci. a zis

    mai 24, 2024 at 7:29 pm

    5 stars
    Foarte bine arată muschiuletul! Incredibil că e gata asa repede. O idee foarte bună, mulțumesc!

    Răspunde
5 from 2 votes

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.