Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

Publicat la 25 ianuarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

156 shares
Mergi la rețetă

Încearcă această rețetă de tort simplu de mere, cu blat de pandișpan însiropat, decorat cu frișcă naturală și pudrat cu scorțișoară. E desertul perfect pentru o masă de familie!

Cred că reţeta de tort de mere e foarte bine cunoscută de toată lumea. Fiecare gospodină îl particularizează după gustul propriu: cu mere întregi sau tăiate felii, cu frişcă sau cu bezea, simplu sau cu adaosuri de nuci, dulceaţă sau rahat, cu merele caramelizate sau nu... Atâtea variante şi toate delicoase! Oricum ar fi făcut, nu-mi amintesc să fi mâncat vreodată un tort de mere care să nu-mi placă.

Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

De cele mai multe ori fac tortul cu mere caramelizate . Capătă un gust deosebit şi o culoare minunată pe care parcă e şi păcat să o acoperi cu frişcă sau bezea. Mai arunc prin cratiţă, peste mere, ce am la îndemână, de obicei nuci tocate mărunt, sau umplu găurile rămase în locul cotoarelor cu bucăţele colorate de rahat.

Rețeta acestui tort o puteți vedea în format video pe canalul meu de YouTube . Click pe fotografia de mai jos:

De data asta am făcut un tortuleţ rapid, doar pentru noi, cei ai casei, şi l-am lăsat simplu, fără zahăr caramelizat. Merele le-am curaţat şi le-am tăiat în jumătăţi pentru că am folosit o cratiţă micuţă, nu foarte înaltă. Dacă puneam merele întregi nu mai aveam loc să pun blatul 😀

Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

Ştiu că în reţeta considerată tradiţională (care o fi aia?) blatul rămâne uscat, dar eu am oarece nostalgii din copilărie cu prăjituri bine însiropate şi mai ales când am de-a face cu un blat aerat din pandişpan, nu rezist fără să-i torn un pic de sirop aromat.

Pentru că merele merg de minune cu scorţişoara, am presărat puţină pudră peste învelişul generos de frişcă naturală. Dacă şi voi iubiţi scorţişoara, sunt convinsă că o să vă placă metoda mea. Aroma de scorţişoară e mai pregnantă în acest fel decât dacă aş fi pus-o peste mere înainte să le bag la cuptor, de exemplu.

presărăm scorțișoară peste frișcă

Vă mai spun doar că în caz de nevoie, găsiţi pe blog şi reţeta tortului de mere în varianta de post şi gata, vă las să vă apucaţi de treabă! 🙂

Mod de preparare tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară

Încearcă această rețetă de tort simplu de mere, cu blat de pandișpan însiropat, decorat cu frișcă naturală și pudrat cu scorțișoară. E desertul perfect pentru o masă de familie!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

pentru o formă cu diametrul de 20 cm

  • 3-4 mere
  • 3 ouă
  • 4 linguri de zahăr (3 în blat, 1 presărată peste mere)
  • 3 linguri de făină
  • 50 g unt rece
  • ½ linguriţă pudră de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 1 linguriţă de zahăr pudră
  • 1-2 linguriţe de scorţişoară pudră

sirop - opţional

  • 80 g zahăr
  • 150 ml de apă
  • 1 linguriţă de extract de vanilie

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm.
  • Merele curăţate de coajă şi cotoare se taie în jumătăţi şi se aşează în formă.
  • Presăraţi o lingură de zahăr tos peste mere şi tot peste mere puneţi untul rece taiat cubuleţe.
  • Daţi merele la cuptor pentru 10-15 minute, cât timp vă ocupaţi de blat.
  • Bateţi spumă albuşurile până nu mai cad de pe teluri. Adăugaţi zahărul şi bateţi albuşurile până se întăresc din nou.
  • Încoporaţi gălbenuşurile pe rând, apoi făina cernută şi pudra de vanilie.
  • Scoateţi forma din cuptor şi turnaţi blatul peste mere. Daţi din nou la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, până când blatul devine auriu şi elastic şi trece testul cu scobitoarea.
  • Dacă doriţi să însiropaţi tortul, cât timp acesta stă la cuptor, faceţi un sirop din 80 g de zahăr şi 150 ml de apă. După ce se răceşte siropul adăugaţi extractul de vanilie.
  • Scoateţi tortul din cuptor şi treceţi cu un cuţit de jur împrejurul blatului ca să îl desprindeţi de formă. Lăsaţi tortul 10-15 minute să se răcească în formă, apoi turnaţi siropul din loc în loc folosind o lingură, după care îl puteţi răsturna pe un platou.
  • Bateţi frişca din smântână împreună cu zahărul pudră.
  • Ornaţi tortul cum vă place, iar la final, opţional îl puteţi presăra cu scorţişoară pudră.
Valori nutriționale
Tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară
Valori per porție
Calorii
423
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
22
g
34
%
Colesterol
 
157
mg
52
%
Carbohidrați
 
54
g
18
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
39
g
43
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
854
IU
17
%
Calciu
 
51
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort simplu de mere decorat cu frisca si scortisoara

Poftă bună la o felie de tort simplu de mere decorat cu frişcă şi scorţişoară!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
156 shares

Comentarii

  1. Flori a zis

    aprilie 07, 2022 at 9:16 pm

    5 stars
    Buna seara!De la tortul cu mere coapte și mascarpone pe care l-am făcut ultima oară și a ieșit excepțional,a venit rândul acestui tort.Absolut delicios🤗😋Și e foarte economic și cu ingrediente la îndemână.Prima oară vroiam sa fac prăjitură simpla cu mere și lapte bătut îmi plăcea că avea multe mere in aluat, dar apoi am văzut tortuletul acesta.Chiar se simte mai bine scorțișoară pusă deasupra pe frișcă decât pe mere.O bunătate.Data viitoare o sa fac prăjitură cu lapte bătut,sau parizienele cu mere,parca ar mai merge și ceva dulce cu aluat dospit.Multumim d-na Iuliana pt toate rețetele delicioase.O seara frumoasa!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 08, 2022 at 7:31 am

      Tare mult mă bucur că v-a plăcut și acest tort.
      Adevărul e că parcă orice desert cu mere e bun, fiecare are farmecul lui.
      Mulțumesc tare mult! O zi frumoasă vă doresc și vă mai aștept pe la mine!

      Răspunde
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x