Astăzi v-am adus o salată colorată cu varză roşie şi alte vitamine, numai bună de înfruntat cu ea ultimele zile friguroase.
Cu cât ne apropiem de sfârşitul iernii, cu atât parcă organismul meu cere din ce în ce mai des vitamine, fructe şi legume crude, culori şi prospeţime în farfurie. Nu cred că am avut iarnă mai grea decât în alți ani, dar mie tare lungă mi s-a mai părut anul ăsta!
Ca să o îndur mai uşor, am făcut multe salate. Uneori le-am aşezat lângă vreo friptură, sau sandviş, alteori le-am mâncat aşa, pur şi simplu, fără nimic alături.
Aşa a fost şi salata de varză roşie pe care v-o arăt astăzi. Pentru mine varza e destul de săţioasă, îmi ţine bine de foame şi de aceea nu mi-a mai trebuit nimic lângă ea. Dar voi, dacă aveţi în familie carnivori înrăiţi, care nu concep a mânca o salată goală, o puteţi servi lângă orice friptură făcută la cuptor sau la grătar.
Cred că şi copiii vor iubi salata asta jucăuşă. Am combinat varza roşie cu morcov, măr şi sâmburi de rodie. Am stropit-o cu suc de lămâie (poate fi şi de portocală sau de rodie) şi i-am presărat codiţe de ceapă verde şi seminţe de susan. Simplu, bun, colorat, vesel şi plin de vitamine!
A fost o încântare să fac fotografii pentru reţeta asta. Atâtea forme şi culori frumoase rar găseşti laolaltă în aceeaşi reţetă! Nici nu ştiu ce mi-a plăcut mai mult la salata de azi, să o mănânc, sau să o fotografiez? 😀
Mai am pe blog o reţetă asemănătoare, la fel de colorată şi de consistentă, aruncaţi un ochi şi vedeţi care vă inspiră mai mult: salată de varză roşie cu quinoa.
Mod de preparare salată colorată cu varză roşie şi alte vitamine
Vă las mai jos reţeta în formatul printabil cu care v-am obişnuit. Cantităţile sunt pentru 1 porţie dacă o mâncaţi goală şi 2-3 porţii dacă o puneţi lângă o friptură care eventual are şi vreo garnitură...vă orientaţi voi! La fel şi la proporţii, dacă doriţi puteţi pune mai mult măr, sau mai mult morcov, sau puteţi folosi sâmburi de pin, sau seminţe de cânepă în loc de susan 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată colorată cu varză roşie şi alte vitamine
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- ½ de varză roşie
- ½ de măr mare
- ½ de rodie (sâmburii)
- 1 morcov potrivit
- 2-3 fire de ceapă verde (doar frunzele)
- ulei de măsline
- suc de lămâie (sau de portocale, sau de rodie)
- seminţe de susan (sau pin, seminţe de cânepă, chimen negru, etc.)
Instrucțiuni de preparare
- Tocaţi varza sau daţi-o pe răzătoarea cu găuri mari.
- Procedaţi la fel cu morcovul şi mărul.
- Amestecaţi legumele de mai sus, presăraţi puţină sare şi framântaţi-le puţin cu degetele pentru ca varza să îşi ia sare şi să se înmoaie puţin.
- Adăugaţi frunzele de ceapă verde tocate mărunt, sâmburii de rodie şi seminţele de susan.
- Asezonaţi cu ulei de măsline şi suc de lămâie după gust.
- Lăsaţi salata deoparte 10-15 minute înainte de servire. Gusturile se vor combina, iar aromele vor fi mult mai intense.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu