În ultima vreme m-am cam luat cu conservele pentru iarna și nu v-am mai arătat demult o rețetă de mâncare adevărată, simplă și bună, așa cum v-am obișnuit. Îmi iau acum revanșa cu acest pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru. O bunătate ca la mama acasă!
Pentru mine multă vreme bulgurul a fost ceva complet necunoscut. Mai auzisem denumirea asta, dar îmi suna a ceva foarte exotic și oriental. Habar n-aveam că e de fapt un amestec prefiert de boabe de grâu, plin de vitamine și nutrienți.
Acum, după ce am început să îl folosesc destul de des, aș zice că seamănă mai degrabă cu orezul, pentru că de fapt în multe rețete pun acum bulgur în loc de orez. Mi se pare mult mai gustos și în plus, fierbe mai repede.
Pe blog găsiți un articol detaliat despre bulgur din care puteți afla: beneficiile, valorile nutriționale, de unde se cumpără și cum se gătesc diferitele tipuri de bulgur în funcție de granulație.
Bulgur găsiți în magazinele naturiste, în piață, acolo unde se vând produse vrac, sau dacă vreți să îl comandați online, am văzut că cei de la Vegis au variante interesante, de la bulgur ecologic până la bulgur maro turcesc. Cel maro mă tentează și pe mine, încă nu l-am încercat.
Mod de preparare pilaf de bulgur cu pulpe de pui, roșii și cimbru
Rețeta de azi e ușoară, ca orice rețetă de pilaf. Cuburile de roșii adăugate spre final ii dau și culoare, dar și un pic de prospețime, iar cimbrul....mmm... un miros și o aroma perfecte! Sper să vă placă și vouă, că noua ne cam place! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 2 pulpe de pui (întregi)
- 1 ceapă
- ½ morcov mic
- ½ ardei gras (roșu am avut eu)
- 50 ml de ulei
- 100 g bulgur
- 3-4 roșii potrivite (sau cuburi de roșii din conservă)
- aprox. 600 ml de apă
- sare și piper după gust
- 2-3 crenguțe de cimbru uscat
Instrucțiuni de preparare
- Ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cuburi și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici, se călesc câteva minute în ulei, cât să se înmoaie și sa își dezvolte aromele.
- Se pun pulpele în cratiță, peste legume și se lasă 2-3 minute pe fiecare parte cât să își schimbe puțin culoarea.
- Se toarnă apa, se adaugă sare și piper după gust și se lasă carnea să fiarbă pana e aproape gata. Dacă folosit pulpe de pui din comerț, cam 20-25 de minute la foc potrivit sunt suficiente.
- Se aprinde cuptorul la 190 de grade.
- Se pune și bulgurul în cratiță, în supa de carne și legume care s-a format. Bulgurul trebuie să fi fost în prealabil ales și spălat. Tot acum se pun și roșiile tăiate cuburi, precum și crenguțele de cimbru uscat. Verificați dacă mai e nevoie de sare și piper.
- Se dă cratița la cuptor pentru 15 minute, cât să se umfle bulgurul și să se rumenească puțin pilaful deasupra.
- Se servește cald.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu