Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

Publicat la 14 decembrie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

173 shares
Mergi la rețetă

Suntem la jumătatea lui decembrie. Lucrurile parcă deja au luat-o razna prin oraş şi prin magazine, iar toată lumea pare a fi preocupată la maxim de două chestii: de porc şi de cadourile de sub brad.

Nu că pe mine nu m-ar preocupa lucrurile astea, ba dimpotrivă! Dar sunt atât de entuziasmată de noua mea reţetă de hummus, încât am lăsat deoparte orice altă preocupare şi m-am decis să o scriu şi pentru voi. Încă mai suntem în post şi poate duceţi lipsă de inspiraţie şi veţi dori să încercaţi reţeta asta fabuloasă care schimbă complet gustul hummusului clasic .

Rețeta de hummus clasic o avem în variantă video pe canalul de YouTube. Click pe fotografia de mai jos pentru vizionare.

Cheia reţetei de azi este usturoiul copt. Mult usturoi. Dacă la reţeta de hummus clasic puneam 2 căţei de usturoi, la cea de azi am pus 2 (două) căpăţâni! Da, exact aşa!

Dacă vreodată aţi făcut vreo friptură la cuptor şi la final v-a plăcut să vânaţi de prin tavă căţeii de usturoi copt, atunci reţeta asta e fix pentru voi, iar 2 căpăţâni nu va fi deloc prea mult! Mai ales că usturoiul îşi schimbă complet gustul, mirosul şi aroma prin prelucrare termică.

Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

Aşa cum supa-cremă de usturoi nu miroase nicidecum a mujdei, tot aşa nici hummusul cu mult usturoi copt nu va avea mirosul ăla de care fuge toată lumea.

Chestiunea e foarte simplă: se iau 2 căpăţâni serioase de usturoi, se taie în două transversal şi se coc la cuptor vreo 20 de minute până se înmoaie şi se rumenesc. Se lasă usturoiul să se răcească, apoi se pasează cu blenderul vertical la un loc cu toate ingredientele şi mirodeniile pentru hummus.

Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

Ca să eficientizez lucrurile în bucătărie şi să nu consum gazul de două ori, eu am pus usturoiul într-o tavă cu crutoane pentru supă care mergeau la cuptor ca să se usuce şi să devină crocante şi irezistibile. Le-am făcut şi lor un bine, au ieşit mai aromate şi mai parfumate 🙂

Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

După cum îi spune şi numele, la hummusul din reţeta de azi nu am pus pastă de susan, tahini. M-am gândit să nu întinez gustul minunat de usturoi copt. Dacă totuşi doriţi să o folosiţi, vedeţi aici cum se face tahini acasă.

Gustul hummusului de azi l-am potenţat cu câteva mirodenii: seminţe de chimen, boia de ardei, coriandru şi za'atar. Înainte de servire am presărat şi câteva seminţe de dovleac pentru că aşa cum ştiţi, iubesc seminţele de orice fel şi le-aş presăra şi-n cafea dacă s-ar putea.

Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

Mod de preparare hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 conservă de năut (de 400 g)
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 50 ml de ulei de măsline extravirgin (plus 1-2 linguri extra pentru turnat deasupra)
  • 1-2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • sare şi piper după gust
  • ½ linguriță de semințe de chimen
  • ½ linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă za'atar
  • coriandru proaspăt (eu am avut uscat)
  • seminţe de dovleac (sau orice alte seminţe vă plac)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiaţi transversal cele 2 căpăţâni de usturoi şi puneţi-l la copt pentru aproximativ 20 de minute, până se înmoaie şi se rumeneşte.
  • Scurgeţi năutul din conservă şi păstraţi deoparte lichidul. Încercați să înlăturați pe cât posibil cojile de năut. Ştiu că este o operațiune neplăcută și plictisitoare dar merită cu prisosință dacă vreți să obțineți un hummus fin.
  • Puneţi în blender năutul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul curăţat şi răcit și mirodeniile după gust.
  • Pasaţi totul pană obțineți un hummus fin și cremos. Dacă vi se pare prea uscat, mai subțiați cu un pic din zeama păstrată din conserva de năut.
  • Decorați cu ulei de măsline, coriandru, boia de ardei, za'atar şi semințe.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt

Poftă bună la hummus fără tahini, dar cu mult usturoi copt!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
173 shares

Comentarii

  1. Alina a zis

    aprilie 26, 2020 at 1:51 pm

    Multumesc frumos

    Răspunde
    • Vio a zis

      aprilie 26, 2020 at 3:26 pm

      Cu drag

      Răspunde
  2. Alina a zis

    aprilie 26, 2020 at 1:46 pm

    Buna ziua! Astăzi am incercat reteta de humus..daaaar am pus prea mult usturoi. As vrea sa stiu cum pot sa "scap" de gustul puternic de usturoi..

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 26, 2020 at 1:49 pm

      Bună Alina.
      Nu văd altă soluție decât să mai faci o porție de hummus fără usturoi și să le combini.

      Răspunde
    • Vio a zis

      aprilie 26, 2020 at 1:58 pm

      Puneți muuuuuuut tahini și ați rezolvat-o. Vă ia gustul de usturoi și vă apropiați de ceea ce marocanii apreciază ca fiind... hummus.💟

      Răspunde
  3. Vio a zis

    decembrie 15, 2017 at 5:29 pm

    Am tot respectul pt. dv., dar ce ați făcut nu este hummus, este pastă de năuy cu usturoi copt, o alternativă la supa-cremă de năut cu usturoi copt ( nu-i o noutate printre marocani). Oricum, vă felicit dacă ați descoperit-o singură.

    Răspunde
    • Vio a zis

      decembrie 15, 2017 at 5:32 pm

      erată: năut în loc de năuy, pentru în loc de printre, cu scuzele de rigoare

      Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 15, 2017 at 5:54 pm

      Am descoperit-o singura, de nevoie. Sotului meu ii face rau usturoiul crud, iar fara usturoi deloc nu avea nici un haz. Indiferent cum ii zice, noua ne place foarte tare. Dar si supa-crema de naut cu usturoi copt suna foarte bine, o incerc cu prima ocazie 🙂

      Răspunde
      • Vio a zis

        decembrie 15, 2017 at 8:04 pm

        Adevărul este că usturoiul copt este extraordinar, înțeleg perfect preferința soțului dv. Înceecați chimionul în locul chimenului pt. un gust autentic. Chiar dacă nu am mai comentat, sunt cu un ochi și pe rețetele dv. Vă apreciez munca și vă doresc toate bune și un sfărșit de an cu bucurie și sărbători de vis! Cu stimă, Vio.

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          decembrie 15, 2017 at 8:45 pm

          Va multumesc mult pentru mesaj. Sarbatori cu bucurie va doresc si toate cele bune pentru noul an!

          Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x