Ştiţi cum e această salată cu bulgur și multe legume? O minune! Nu doar că e frumoasă şi gustoasă, dar e cea mai bună metodă de a goli frigiderul de ultimele legume rătăcite pe acolo 🙂
Până la urmă în salata asta obligatorii, după părerea mea, sunt: bulgurul, pătrunjelul şi menta. Mai departe puneţi voi ce aveţi. Eu am avut roşii cherry, câteva ciuperci pe care le-am sotat rapid în ulei de măsline, o conservă mică de porumb fiert, măsline Kalamata, o jumătate de castravete şi un ardei gras micuţ. Mi-a venit prea târziu ideea, dar cred că ar fi mers de minune şi un morcov ras, poate şi o ceapă roşie micuţă tăiată foarte mărunt.
Habar n-am prin ce alchimie, toate astea laolaltă, stropite cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie proaspăt stors, se transformă într-o salată-minunată, plină de culoare şi deosebit de săţioasă. Eu am pregătit-o de seara pentru pachetul de a doua zi de la birou. Am pus-o într-o caserolă care a stat cuminte la frigider aşteptând pauza de prânz. Doar dressingul (ulei de măsline cu suc de lămâie) l-am pus într-un recipient separat şi l-am turnat peste salată înainte de servire.
Salata asta e inspirată, ba chiar înrudită cu salata tabouleh. Şi e la fel de bună, ba poate chiar mai bună! Rămâne să o încercaţi şi voi, apoi o să mă contraziceţi sau o să îmi daţi dreptate 🙂
Later update: Mulţi cititori m-au întrebat de unde cumpăr bulgur. Eu îl cumpăr din piață, acolo unde se vând produse vrac (măsline, miez de nucă, condimente, etc). Cred că fiecare piață, indiferent de oraș, are o zonă din aceasta. Il mai gasiti la magazinele naturiste sau în magazinele online, de exemplu aici, la Vegis.
Pe blog găsiți un articol detaliat despre bulgur din care puteți afla: beneficiile, valorile nutriționale, de unde se cumpără și cum se gătesc diferitele tipuri de bulgur în funcție de granulație.
Mod de preparare salată cu bulgur și multe legume
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g bulgur
- 2 legături de pătrunjel
- 6-7 fire de mentă proaspătă
- ciuperci
- roşii cherry
- castraveţi
- porumb
- măsline
- ardei gras
- morcov
- sare (piper, suc de lămâie, ulei de măsline - după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Fierbem bulgurul în apă cu sare şi sotăm ciupercile în puţin ulei de măsline, apoi le lăsăm la răcit.
- Între timp ne ocupăm de celelalte legume, le spalăm şi le tăiem în bucăţi potrivite ca mărime.
- Amestecăm bulgurul cu legumele, asezonăm după gust cu sare, piper, suc de lămâie şi ulei de măsline şi servim.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Vă doresc multă inspiraţie în alegerea ingredientelor. Să le combinaţi fumos, colorat, aromat şi gustos!
Poftă bună la salată cu bulgur și multe legume!
Ivonna K. a zis
foarte buna idee mai ales pentru pachet.
Ivonna