Înainte să scriu rețeta asta de supă cremă de morcovi și ardei cu cașcaval m-am apucat să număr rețetele de supă-cremă de pe blog. Nu de alta, dar poate mai aveați vreun dubiu că acestea sunt preferatele mele dintre toate felurile de "zămuri" care există. Sunt 18 rețete acum pe blog și e foarte probabil că numărul lor va mai crește. În caz că și voi sunteți amatori, găsiți aici toate rețetele de supe-creme.

Desigur, supele-cremă se fac atât de ușor, încât odată ce ai făcut una, restul sunt variațiuni pe aceeași temă, folosind ingrediente diferite, toppinguri diferite sau doar alte proporții ale legumelor.
Practic poți face supă-cremă din orice, chiar și din pește, fructe de mare sau...iaurt 🙂 Lăsați-vă imaginația să zburde și combinați ingredientele și aromele care vă plac. Pasați-le și serviți-le cu bucurie alături de cei dragi!
Mod de preparare supă cremă de morcovi și ardei cu cașcaval și crutoane
Supa de azi nu conține roșii. E foarte potrivită dacă aveți pe cineva în familie care nu tolerează aciditatea roșiilor (eu am). Morcovul și ardeiul gras roșu îi dau o culoare foarte frumoasă, iar cașcavalul ras se topește în contact cu lichidul fierbinte, se întinde apetisant în fâșii și e delicios 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă cremă de morcovi și ardei cu cașcaval și crutoane
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 3 buc. ardei gras (de preferat roșii pentru o culoare frumoasă)
- 1 ceapă uscată
- 3 morcov
- 1 felie de țelină
- 2 cartofi mici
- sare și piper după gust
pentru servit
- cașcaval ras
- pătrunjel proaspăt
- crutoane din pâine
Instrucțiuni de preparare
- Legumele se spală, se curăță de coajă și se taie bucăți mari, sau chiar le puteți lăsa întregi.
- Se pun la fiert în aproximativ 1 litru de apă în care am pus un praf de sare.
- Când toate legumele sunt fierte, scurgem supa într-un vas separat, iar legumele le pasăm cu blenderul vertical până le transformăm într-o pastă fină.
- Începem să turnăm supa puțin câte puțin, amestecând continuu până când aducem supa-cremă la consistența pe care ne-o dorim. Unii preferă supa mai consistentă, altora dimpotrivă, le place să fie mai lichidă.
- Înainte de servire presăraţi în fiecare farfurie cașcaval ras și pătrunjel proaspăt tocat.
- Serviți supa caldă alături de câteva crutoane aromate din pâine.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailÎn clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!
Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!

Lasă un comentariu