• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Pachețele crocante cu halva

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 21 mart. 2022 · Publicată: 26 nov. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 5 comentarii
116 shares
Mergi la rețetă

Dragii mei, v-am adus astăzi o rețetă de post pe care sper că o veți iubiți și voi la fel de mult ca și mine. Rețeta de pachețele crocante cu halva are practic doar 2 ingrediente, dar e dulce și bună și mai ales are gust de copilărie veselă și lipsită griji.

Pachetele crocante cu halva

Cu toate că halvaua este la origine un produs oriental, practic, noi o știm de atât de mult timp, încât am ajuns să o considerăm a noastră. A fost desertul multor generații de copii în vremuri în care bucuriile ne erau puține și destul de rar dulci.

Fabrica Feleacul din Sibiu , a fost cea care a reușit să ne îndulcească și în cele mai grele timpuri, pentru că aici se produce halva, cu aceeași rețetă, încă din 1918. Da, avem, deci, 100 de ani de halva în România! 🙂

Pachetele crocante cu halva

Mod de preparare pachețele crocante cu halva

Rețeta e foarte simplă. Practic, am învelit cubulețe de halva în foi de plăcintă și am dat pachețelele puțin la cuptor, doar cât să devină rumene și crocante. Nu vă faceți griji, halvaua se va înmuia puțin în cuptor, dar după răcire își recăpătă consistența, iar gustul rămâne la fel de delicios.

Pachetele crocante cu halva

Am ales ca în rețeta de azi să folosesc halva cu cacao, dar pachețelele crocante se pot face la fel de bine cu orice alt sortiment vă place sau aveți la îndemână.

Vă las mai jos rețeta pentru 24 de bucăți, dar vă sfătuiesc să multiplicați cantitățile și să faceți mai multe, pentru că dispar din farfurie mai repede decât vă așteptați. În plus, sunt la fel de bune și a doua zi la cafeaua de dimineață sau le puteți lua la birou să le ronțăiți între două sarcini stresante. Și dacă duceți și colegilor, sigur vă vor fi recunoscători! 😉

Pachetele crocante cu halva

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pachetele crocante cu halva

Pachețele crocante cu halva

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 24
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 8 foi de plăcintă
  • 1 pachet de halva cu cacao de la Feleacul (400 g)
  • puțin ulei pentru foi
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Puneți 2 foi de plăcintă suprapuse pe blatul de lucru.
  • Tăiați foile în două jumătăți pe lung, apoi fiecare jumătate, pe lat, în 3 părți egale. Veți obține, așadar, 6 pătrate/dreptunghiuri.
  • Stropiți fiecare dreptunghi cu un fir subțire de ulei vegetal.
  • Împărțiți pachetul de halva în 24 de bucăți cât puteți de egale.
  • Puneți câte o bucată de halva pe fiecare dreptunghi, apoi împăturiți foile de plăcintă și rulați-le exact ca pe sarmale.
  • Procedați la fel și cu restul foilor de plăcintă.
  • Puneți pachețelele în tavă, stropiți-le din nou cu foarte puțin ulei și dați tava la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când foile de plăcintă s-au uscat, au devenit crocante și s-au rumenit frumos.
  • Serviți pachețelele crocante cu halva după ce se răcesc. Opțional, le puteți pudra cu zahăr înainte de servire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pachetele crocante cu halva

Dragilor, vă doresc spor la meșterit pachețele crocante cu halva!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
116 shares

Comentarii

  1. Gabi a zis

    martie 07, 2019 at 1:08 am

    Multumesc pt retete bune.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 07, 2019 at 8:23 am

      Cu drag! Multumesc și eu pentru comentariu! 🙂

      Răspunde
  2. Gabi a zis

    martie 07, 2019 at 1:06 am

    O idee bună.

    Răspunde
  3. Florentina a zis

    noiembrie 26, 2018 at 1:58 pm

    5 stars
    Nu am mai mancat halva de ani de zile!!! Nici nu m-as fi gandit sa o gatesc credeam ca e buna numai cruda.
    Ideea ta este excelenta si sigur o vom incerca in acest tost. Multumim de inspiratie si numai bine!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 26, 2018 at 9:18 pm

      Mulțumesc și eu, Florentina! Mă bucur că îți place ideea mea 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.