De cum dă frigul afară, simt din ce în ce mai mult nevoia să mă cuibăresc în fotoliu, cu o carte bună sau cu laptopul în brațe, după caz, dar neapărat cu ceva bun de băut alături. Am spus de multe ori pe aici că o băutură bună e capabilă să îți schimbe starea de spirit rapid și în cel mai delicios mod cu putință. Așa a fost și cu băutura pe care v-o arăt astăzi: smoothie vegan cu banane și turmeric.
Am pus cuvântul "vegan" în titlu pentru că din ce în ce mai mulți dintre cunoscuții mei îmbrățișează acest mod de viață și am vrut să fie clar pentru cei care caută astfel de rețete. De obicei la smoothie-uri, cel puțin eu, obișnuiam să pun lapte sau iaurt. De data aceasta pentru partea lichidă am folosit suc de portocale, că tot avem nevoie în perioada asta de un pic mai multă vitamina C.
A fost o combinație plăcută: banana dulce și sucul acrișor de portocale s-au împrietenit repede. Să adaug și puțin turmeric la acest smoothie a fost o inspirație fericită de ultim moment. De fapt deschisesem dulapul unde țin condimentele să iau scorțișoara și mi-a căzut privirea pe borcanul cu turmeric. L-am ales pentru aroma lui mai subtilă și cred că s-a potrivit mai bine decât s-ar fi potrivit scorțișoara.
Ca de obicei, responsabilul cu smoothie-uri în bucătăria mea este blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality care mă așteaptă mereu răbdător pe blatul din bucătărie să vadă ce idei mi-au mai venit și ce-i mai dau de treabă.
Faptul că am primit acest blender pentru a-l testa a scos la iveală partea mea cea mai creativă. Am făcut cu el fel de fel de inovații și alăturări surprinzătoare de ingrediente. E tare fain să ai ceva care să te scoată în acest mod din zona ta de confort și să te mai și ajute să-ți pui ideile în practică 🙂
Dacă vreți să vedeți la ce alte rețete am mai folosit blenderul G21, le găsiți pe toate grupate aici.
Mod de preparare smoothie vegan cu banane și turmeric
La smoothie-uri, știți cum e: nu există cantități bătute în cuie, rețetele sunt flexibile, adaptate după gustul fiecăruia. Vă scriu mai jos ce am folosit eu, iar voi puteți adapta în funcție de gusturile voastre. Dacă vă plac mai mult bananele și doriți un smoothie mai consistent, puteți pune două banane și nu doar una, cum am pus eu.
De asemenea, eu nu am simțit nevoia să îndulcesc acest smoothie cu nimic. Pentru gusturile mele a fost suficient cât de dulce a fost banana, în rest am vrut să mă bucur de sucul de portocale și de aroma deosebită, pământie a turmericului. Gustați sucul după ce l-ați mixat și dacă îl doriți mai dulce, folosiți zahăr, miere, ștevia, sirop de arțar sau orice îndulcitor vă place.
La fel și cu turmericul. Dacă nu ați mai folosit și nu sunteți obișnuiți cu aroma acestuia, puneți puțin, mixați, gustați și apoi mai adăugați dacă simțiți că v-ar plăcea mai mult.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 banană mare (bine coaptă)
- 200 ml suc de portocale
- ½ linguriță de turmeric
- 1 vârf de cuțit de piper roșu măcinat
- opțional - orice îndulcitor (după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Puneți toate ingredientele din listă în vasul blenderului și mixați la viteză mică-medie până ce obțineți un smoothie omogen.
- Gustați și decideți dacă mai adăugați turmeric sau dacă este nevoie de îndulcitor.
- Serviți băutura imediat. Nu se păstrează de pe o zi pe alta!
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Sper să încercați combinația de portocale cu banane și cu turmeric și mai ales sper să vă placă. Dați de știre dacă încercați rețeta! Sunt mereu curioasă să aflu părerile voastre! 🙂
Daniela Mihaela Lung a zis
Buna. Fara piper nu se poate?
Iuliana Sbîrnea a zis
Se poate și fără piper.