• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Băuturi reci

Smoothie vegan cu banane, portocale și turmeric

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 18 iul. 2023 · Publicată: 1 nov. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
35 shares
Mergi la rețetă

De cum dă frigul afară, simt din ce în ce mai mult nevoia să mă cuibăresc în fotoliu, cu o carte bună sau cu laptopul în brațe, după caz, dar neapărat cu ceva bun de băut alături. Am spus de multe ori pe aici că o băutură bună e capabilă să îți schimbe starea de spirit rapid și în cel mai delicios mod cu putință. Așa a fost și cu băutura pe care v-o arăt astăzi: smoothie vegan cu banane și turmeric.

Smoothie vegan cu banane

Am pus cuvântul "vegan" în titlu pentru că din ce în ce mai mulți dintre cunoscuții mei îmbrățișează acest mod de viață și am vrut să fie clar pentru cei care caută astfel de rețete. De obicei la smoothie-uri, cel puțin eu, obișnuiam să pun lapte sau iaurt. De data aceasta pentru partea lichidă am folosit suc de portocale, că tot avem nevoie în perioada asta de un pic mai multă vitamina C.

A fost o combinație plăcută: banana dulce și sucul acrișor de portocale s-au împrietenit repede. Să adaug și puțin turmeric la acest smoothie a fost o inspirație fericită de ultim moment. De fapt deschisesem dulapul unde țin condimentele să iau scorțișoara și mi-a căzut privirea pe borcanul cu turmeric. L-am ales pentru aroma lui mai subtilă și cred că s-a potrivit mai bine decât s-ar fi potrivit scorțișoara.

Smoothie vegan cu banane

Ca de obicei, responsabilul cu smoothie-uri în bucătăria mea este blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality care mă așteaptă mereu răbdător pe blatul din bucătărie să vadă ce idei mi-au mai venit și ce-i mai dau de treabă.

Faptul că am primit acest blender pentru a-l testa a scos la iveală partea mea cea mai creativă. Am făcut cu el fel de fel de inovații și alăturări surprinzătoare de ingrediente. E tare fain să ai ceva care să te scoată în acest mod din zona ta de confort și să te mai și ajute să-ți pui ideile în practică 🙂

Dacă vreți să vedeți la ce alte rețete am mai folosit blenderul G21, le găsiți pe toate grupate aici.

Smoothie vegan cu banane

Mod de preparare smoothie vegan cu banane și turmeric

La smoothie-uri, știți cum e: nu există cantități bătute în cuie, rețetele sunt flexibile, adaptate după gustul fiecăruia. Vă scriu mai jos ce am folosit eu, iar voi puteți adapta în funcție de gusturile voastre. Dacă vă plac mai mult bananele și doriți un smoothie mai consistent, puteți pune două banane și nu doar una, cum am pus eu.

De asemenea, eu nu am simțit nevoia să îndulcesc acest smoothie cu nimic. Pentru gusturile mele a fost suficient cât de dulce a fost banana, în rest am vrut să mă bucur de sucul de portocale și de aroma deosebită, pământie a turmericului. Gustați sucul după ce l-ați mixat și dacă îl doriți mai dulce, folosiți zahăr, miere, ștevia, sirop de arțar sau orice îndulcitor vă place.

La fel și cu turmericul. Dacă nu ați mai folosit și nu sunteți obișnuiți cu aroma acestuia, puneți puțin, mixați, gustați și apoi mai adăugați dacă simțiți că v-ar plăcea mai mult.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Smoothie vegan cu banane

Smoothie vegan cu banane și turmeric

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Timp total: 5 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 banană mare (bine coaptă)
  • 200 ml suc de portocale
  • ½ linguriță de turmeric
  • 1 vârf de cuțit de piper roșu măcinat
  • opțional - orice îndulcitor (după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți toate ingredientele din listă în vasul blenderului și mixați la viteză mică-medie până ce obțineți un smoothie omogen.
  • Gustați și decideți dacă mai adăugați turmeric sau dacă este nevoie de îndulcitor.
  • Serviți băutura imediat. Nu se păstrează de pe o zi pe alta!

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Smoothie vegan cu banane

Sper să încercați combinația de portocale cu banane și cu turmeric și mai ales sper să vă placă. Dați de știre dacă încercați rețeta! Sunt mereu curioasă să aflu părerile voastre! 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Sticla si cana cu lapte de migdale
    Cum să faci lapte de migdale acasă - 2 ingrediente și 10 minute!
  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Sirop de catina cu miere
    Sirop de cătină cu miere - Rețetă naturală la rece, perfectă pentru imunitate
35 shares

Comentarii

  1. Daniela Mihaela Lung a zis

    februarie 16, 2023 at 7:53 pm

    Buna. Fara piper nu se poate?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 16, 2023 at 8:50 pm

      Se poate și fără piper.

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.