Voi cu ce vă mai răcoriți bun zilele astea? Ok, ok, știu că cea mai bună, cea mai sănătoasă și cea mai recomandată de medici e apa chioară, dar totuși, așa, când aveți chef de ceva bun, ușor, rapid și răcoritor, ce faceți?
Pe mine mă știți că sunt mare amatoare de limonade, dar de data asta m-am îndrăgostit de un smoothie cu piersici și busuioc roșu. Acest smoothie este teribil de aromat și de parfumat și pentru că acum sunt piețele pline de piersici catifelate m-am gândit să împart ideea asta delicioasă și cu voi.
După ce am băgat la cuptor prăjitura răsturnată cu piersici pe care v-am arătat-o zilele trecute, bucătăria mea a început să se încingă de la căldura cuptorului. Am simțit nevoia să fac ceva de băut, care să fie și bun dar și răcoros. Cum mai aveam câteva piersici, le-am feliat și le-am pus în cuva blenderului G21 pe care îl folosesc, am mai pus câteva cuburi de gheață, iaurt grecesc și de câteva frunzulițe de busuioc roșu.
Am apăsat de câteva ori butonul de pulse pentru ca mixerul să spargă cuburile de gheață, apoi am mai mixat puțin la viteză medie și gata! Am obținut un smoothie perfect, rece, cremos și cu o aromă plăcută și deosebită dată de frunzele proaspete de busuioc.
Știu că în general puțină lume asociază aroma de busuioc cu cea a fructelor, dar eu vă garantez că merg de minune unele cu altele. Ba chiar aș spune că băutura asta nu ar avea deloc același farmec în absența aromei de busuioc proaspăr. Dacă aveți un ghiveci cu busuioc în balcon, merită să încercați măcar o dată combinația și apoi cu siguranță îmi veți da dreptate 😉
Mod de preparare smoothie cu piersici și busuioc roșu
Modul de preparare pentru orice smoothie e cel mai ușor lucru din lume. Se pun toate ingredientele în cuva blenderului, se mixează și gata.
Atâta doar, vă sfătuiesc să citiți în cartea tehnică a blenderului vostru dacă poate mixa și cuburi de gheață. E posibil ca dacă este un blender de putere mai mică să nu facă față. Cuburile de gheață fiind foarte dure, ar putea strica motorul sau lamele cuțitelor.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 4 piersici
- 200 ml iaurt grecesc
- 4-5 cuburi de gheață
- câteva frunzulițe de busuioc roșu
- miere sau orice alt îndulcitor (după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Piersicile trebuiesc decojite și tăiate felii.
- Puneți toate ingredientele în cuva blenderului, apăsați funcția pulse de câteva ori, până când cuburile de gheață sunt sparte, apoi mixați la viteză medie până aveți o băutură cremoasă și omogenă.
- Dacă doriți un smoothie mai subțire, adăugați apă rece până la consistența dorită.
- Îndulciți băutura cu miere sau alt îndulcitor, după gust.
- Se consumă imediat după preparare.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu