Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi

Publicat la 30 aprilie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 3 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

992 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cum să faci cea mai fragedă pulpă de miel marinată în kefir. O rețetă simplă, cu ingrediente puține, dar extraordinar de gustoasă.

Nici prin cap nu-mi trecea mie să fac pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi! Doar că știți cum e, înainte de Paște toată lumea se laudă pe Facebook cu friptura cea mai cea, cozonacul cel mai pufos , pasca cea mai vanilată, etc.

Ei bine, spre marele meu noroc, am fost pe fază și n-am ratat postarea în care și prietena mea, Carmen, de la Garda Culinară , s-a lăudat la lume cu friptura ei de miel marinată în kefir. Și dacă nici Carmen-dobrogeanca, nu mai știe să gătească carnea de miel, apăi nimeni nu știe!

Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi

Citind rețeta, mi-am și imaginat o friptură extraordinară, fragedă și suculentă, pătrunsă de arome până în toate fibrele ei și un miros fabulos care va evacua toți vecinii din bloc. Am intuiție bună! Nu știu sigur dacă vecinii au fugit de acasă care încotro, nerezistând aromelor venite de la etajul doi, dar referitor la gustul și textura cărnii, ceea ce mi-am imaginat a fost întocmai ceea ce avea să se întâmple în bucătăria mea.

Carnea de miel la cuptor

Ca de obicei, atunci când am de explicat o rețetă atât de simplă încât aproape că nu e nimic de scris la ea, am mari probleme de exprimare 😀 În esență tot ce ar trebui să spun despre friptura asta de miel, e că se pune carnea într-o pungă, se toarnă peste ea kefirul împreună cu usturoiul și mirodeniile, se lasă între 12-48 de ore la marinat, apoi se aruncă în cuptor. End of story! Vreo 10-15 minute de muncă la toată afacerea.

Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi
Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi

Știu ce vreți să întrebați pentru că am întrebat și eu: da, se poate și cu iaurt 🙂 Importanți sunt fermenții ăia naturali care frăgezesc carnea. Dar mie mi-a spus Carmen să fac bine și să pun kefir, iar admirația mea pentru tot ce face fata asta e atât de mare, încât n-am ieșit din cuvântul ei. Cu toate că terminasem deja de făcut aprovizionarea pentru Paște și aveam iaurt în frigider, m-am îmbrăcat și am plecat după kefir. Dar am văzut pe vastul internet și rețete cu iaurt, deci se poate.

Pentru mine, cel puțin în perioadele de sărbători - când chiar și fără să ne propunem, parcă deja e prea multă mâncare în jurul nostru - friptura de miel e suficient de "grea" încât să nu mai fie nevoie de vreo garnitură la fel de consistentă lângă ea.

Aici găsești mai multe rețete pentru Paște. Vezi care te inspiră!

Așa că de data asta am pus doar câțiva morcovi și câțiva căței întregi de usturoi în tavă, cu vreo 30 de minute înainte să scot pulpa de miel din cuptor. S-au îmbătat și ei de arome și au fost exact ce trebuie, alături, desigur, de o imensă salată verde cu multe ridichi și de un pahar de vin roșu.

Dar dacă voi doriți, firește că puteți pune în jurul fripturii și câțiva cartofi întregi sau tăiați jumătăți. O să fie o nebunie!

Friptură pentru Paște

Mod de preparare pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Imediat sub ea veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu această pulpă de miel marinată în kefir și cum se desprindea carnea de pe os atunci când am scos-o din cuptor.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de trei ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi

Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi

Cum să faci cea mai fragedă pulpă de miel marinată în kefir. O rețetă simplă, cu ingrediente puține, dar extraordinar de gustoasă.
5 from 11 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 2 hours hours
marinare: 12 hours hours
Timp total: 14 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 pulpă de miel (aprox. 1.6 kg)
  • 1 litru kefir (sau iaurt)
  • 5-6 căței de usturoi
  • sucul și coaja de la o de lămâie mare
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare și piper după gust

garnitură, opțional

  • morcovi tăiați pe lung dacă sunt mari
  • cartofi întregi sau tăiați jumătăți
  • câțiva căței de usturoi

pentru decor

  • frunze de ceapă verde sau pătrunjel proaspăt tocat mărunt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți pulpa de miel într-o pungă încăpătoare și rezistentă.
  • Într-un vas amestecați kefirul cu sucul și coaja de lamâie, uleiul de măsline, usturoiul trecut prin presă, cimbrul și sarea.
  • Turnați kefirul peste carne și sigilați punga (o legați cu o sfoară, de exemplu). Prin pungă, începeți să masați pulpa de miel ca să fiți siguri că a ajuns kefirul aromat peste tot.
  • Dați punga la frigider pentru 12-48 ore. În acest timp, când vă mai aduceți aminte de ea, mai luați-o în mâini și mai masați puțin carnea.
  • Scoateți punga din frigider și lăsați-o cel puțin o oră și jumătate pe blatul de lucru, ca să ajungă carnea la temperatura camerei.
  • Încingeți cuptorul la 180 de grade.
  • Puneți o foaie de hârtie de copt în tavă. Desfaceți punga și puneți carnea în tavă. Turnați peste carne kefirul din pungă. Acoperiți carnea cu încă o hârtie de copt, apoi înveliți tava etanș cu o folie de aluminiu. 
  • Dați friptura la cuptor pentru 1,5 ore. 
  • Scoateți tava, adăugați morcovii sau cartofii.
  • Dați din nou tava la cuptor, neacoperită cu nimic, pentru încă 30 de minute (sau până când legumele sunt gătite).
  • Scoateți tava din cuptor. Înainte să serviți friptura, lăsați-o să se odihnească 10-15 minute în tavă.
  • Serviți pulpa de miel marinată în kefir și usturoi presărată cu frunze verzi de ceapă sau pătrunjel tocate mărunt. Merge perfect alături de o salată verde cu ridichi și de un pahar de vin roșu.

Bine de știut:

Timpul de coacere poate fi influențat de mărimea pulpei de miel, de vârsta acestuia și de cuptorul pe care îl aveți, așa că verificați carnea după 1,5 ore și decideți dacă e aproape gata sau poate are nevoie să stea mai mult timp în cuptor.
Valori nutriționale
Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi
Valori per porție
Calorii
714
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
59
g
91
%
Colesterol
 
183
mg
61
%
Carbohidrați
 
1
g
0
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
42
g
84
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pulpă de miel fragedă

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
992 shares

Comentarii

  1. Mioara a zis

    aprilie 17, 2022 at 6:28 am

    Am sa gatesc a acest preparat, e pentru prima oara.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 17, 2022 at 8:42 am

      Sunt convinsă că o să vă placă cum iese. Vă aștept cu impresii după ce gustați fripturica 🙂

      Răspunde
  2. Cumva a zis

    mai 23, 2019 at 8:58 pm

    Bucate aromate!!!

    Răspunde
5 from 11 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x