Friptură de miel pentru masa de Paște - o colecție de 5 rețete alese, toate una și-una! Cum să faci ce mai fragedă și gustoasă friptură din carne de miel.
Tic-tac, tic-tac....și voi auziți cum ticăie ceasul până la Paște? Că eu una, în liniștea care s-a lăsat în jurul nostru de când cu pandemia asta, parcă încep să aud și gândurile vecinilor 😀
Oricât de dificilă ar fi perioada asta pentru noi toți, ne dorim, totuși, ca Paștele să îl întâmpinăm așa cum se cuvine. Ne e gândul la pasca tradițională, la drob de miel și la cozonacul cu nucă, pufos și aromat pe care abia aștept să îl fac. Și la friptura de miel, desigur. Păi altfel cum!
M-am gândit să aduc la un loc cele mai bune fripturi de miel pe care le-am făcut și care au ajuns și pe blog. Mă credeți sau nu, mi-o amintesc pe fiecare în parte cu aromele ei. Asta poate și din cauză că mâncăm miel doar o dată sau de două ori pe an și atunci pun în tavă tot ce cred eu că e mai bun ca să iasă o friptură memorabilă.
Vă arăt mai jos cele 5 rețete și vă spun la fiecare de ce cred că este deosebită și de ce mi-a plăcut mie atât de mult încât încă îmi amintesc de ea 🙂
Friptură de miel pentru Paște - 5 rețete una și-una!
Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi
Nu întâmplător am început cu această rețetă. E cea mai recentă dar cred că e și cea mai surprinzător de bună. Fermenții ăia naturali din kefir care frăgezesc minunat carnea. Rezultă o friptură extraordinară, suculentă, pătrunsă de arome până în toate fibrele ei. Știu ce o să întrebați și vă răspund de pe acum: da, se poate înlocui kefirul cu iaurt. Da, și cu lapte bătut se poate! 😉
Friptură de miel la cuptor cu usturoi verde și roșii cherry
Toată copilăria mea nu cred că a existat Paște fără stufat de miel. Ei bine, acesta nu este un stufat, dar amintește de el pentru că are drept garnitură multă ceapă și usturoi verde. Le-am pus în tavă și s-au gătit pe îndelete, în aromele lăsate de carne. Roșiile cherry s-au copt și ele și miroseau grozav. Am avut friptura și garnitura gata deodată. Simplu și bun, așa a fost! 🙂
Pulpă de miel la tavă cu vin alb şi rozmarin
Dacă mă urmăriți de mai mult timp, poate că ați observat că vinul e viața mea. Dar numai când e vorba de gătit, nu și de băut! 😀 Pun vin în tot ce se poate, ba chiar și în ceea ce ai zice că nu se poate, cum ar fi prăjiturile sau ciocolata caldă 😉
Nu se putea să pun vin și la friptura de miel, pur și simplu nu se putea! La rețeta aceasta carnea a fost împănată cu usturoi, am condimentat-o bine pe toate părţile și am aşezat-o într-o tavă adâncă înconjurată de cartofi şi morcovi. Am stropit totul cu vin alb și am presărat în tavă crenguțe de rozmarin. De vis a fost!
Friptură de miel cu mentă, lămâie şi usturoi
Într-un an am vrut ceva diferit față de fripturile clasice. Am ales alte arome și am dat lovitura, a fost extraordinar de bună!
Carnea de miel se împacă foarte bine cu menta, cu turmericul, dar şi cu puţină coajă de lămâie care îi dă o aromă deosebită. Nu poate desigur să lipsească usturoiul şi totul merită stropit cu un vin alb, sec. A rezultat o friptură fragedă, suculentă şi aromată.
Dați-i o șansă, cu siguranţă o să vă placă şi vouă! 😉
Friptură de miel la cuptor cu vin roșu şi usturoi
E o friptură clasică. De fapt seamănă cu rețeta de mai sus, doar că aici am folosit vin roșu, de unde și culoarea intensă a fripturii.
Dar așa simplă cum este, nu știu ce "lipici" a avut rețeta asta de a apărut peste tot: în revista Ioana, drept cover la o televiziune, dar și pe multe, multe site-uri. Unele mi-au cerut permisiunea să o redistribuie, altele nu. Dacă vi se pare cunoscută poza, n-ar fi de mirare să o fi văzut pe vreunul din site-urile de știri, e celebră 😀
Deci dacă vreți să încercați o rețetă simplă dar bună, aceasta este!
Tare-s curioasă care dintre rețetele de mai sus v-a făcut cel mai mult cu ochiul.
De veți alege să faceți de Sfintele Paști una dintre aceste fripturi, neapărat să îmi spuneți și mie cum v-a ieșit și cum v-a plăcut. Spor la gătit! 🙂
Lasă un comentariu