Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Pâine cu drojdie

Pâine toast moale și pufoasă, ideală pentru mic dejun și sandvișuri

Publicat la 14 octombrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2441 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de pâine toast moale și pufoasă. Pâine pentru micul dejun și sandvișuri. Cum se face pâinea toast de casă. Pâine cu coajă moale la tavă. Pâine intermediară dospită cu drojdie.

Paine toast

Pentru că urma să plecăm câteva zile în vacanță, cu o zi înainte am făcut pâine toast de casă, dospită cu drojdie, ideală pentru sandvișurile pe care le-am luat la noi pe drum.

Dacă mă urmăriți de mai mult timp, știți deja că preferata mea este pâinea de casă dospită cu maia naturală (vezi aici toate rețetele) , dar din când în când, mai ales atunci când timpul mă presează, mai fac și câte o pâine cu drojdie.

Paine toast

Avantajul pâinii cu drojdie, din punctul meu de vedere, este acela că în mai puțin de 3 ore o scoți din cuptor. La cea cu maia întreg procesul durează între 12-24 de ore și poate că nu întotdeauna dispunem de acest timp.

Dacă sunteți amatori de pâine la tavă, dospită rapid cu drojdie, vă recomand să încercați și rețeta de pâine cu făină neagră și semințe de in (click aici) sau pe cea de pâine de secară cu fulgi de ovăz și mix de semințe (click aici). Le vedeți cât sunt de frumoase, în fotografiile de mai jos. Și vă asigur că sunt mai gustoase și mai sănătoase decât orice pâine ați putea cumpăra din magazine 🙂

  • Pâine la tavă cu făină neagră şi seminţe de in
    Pâine la tavă cu făină neagră şi seminţe de in
  • Pâine de secară cu fulgi de ovăz
    Pâine de secară cu fulgi de ovăz şi mix de seminţe

Pentru pâinea toast de astăzi am folosit aceeași făină intermediară T80, măcinată la Moara cu Pietre , pe care o folosesc de obicei și la pâinile mele dospite cu maia sălbatică. De aceea culoare ei este puțin mai închisă. În plus, am pus în aluat o linguriță de miere care la copt s-a caramelizat și a ajutat și ea la o culoare mai brunetă a pâinii. Dacă folosiți făină albă 650, veți obține o pâine mai blondă și mai pufoasă decât a mea.

Pâinea toast are o textură fină, coaja moale și un miez pufos și uniform aerat. Se taie frumos și este ideală pentru prăjitorul de pâine. Merge de minune la micul dejun unsă cu unt și cu dulceață și e foarte potrivită pentru sandvișuri.

Pâinea toast, datorită laptelui și untului din aluat, se menține proaspătă timp de 2-3 zile, dacă o păstrați învelită într-un prosop de bucătărie din bumbac sau în pungă de hârtie.

Paine toast

Mod de preparare pâine toast

Modul de preparare nu e deloc complicat, e la fel de simplu ca la orice altă rețetă de pâine. Aluatul este moale, fin și se lucrează foarte ușor și frumos.

Cantitățile din rețeta de mai jos sunt pentru două pâini. Dacă nu doriți să faceți decât una singură, va trebui să înjumătățiți ingredientele.

  • Aluat de paine
  • Dospire paine la tava

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Paine toast

Pâine toast

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Dospire: 1 hour hour 30 minutes minutes
Timp total: 2 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 2 Pâini
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1.2 kg făină tip 650 (eu am avut T80 de la Moara cu Pietre)
  • 100 g unt moale
  • 800 ml lapte
  • 20 g sare de mare
  • 2 lingurițe miere de albine
  • 16 g drojdie uscată (am avut de la dr Oetker) / sau 60 g drojdie proaspătă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Cerneţi într-un bol (direct în cel de la robot, dacă aveţi) făina împreună cu sarea și drojdia uscată.
  • Adăugaţi untul moale și laptele ușor călduț.
  • Frământaţi aluatul la robot timp de 5-8 minute sau cu mâna până obtineţi un aluat elastic care nu se lipeşte de mâini.
  • Acoperiţi bolul cu o pungă de plastic şi lăsaţi pâinea la dospit într-un loc călduţ, ferit de curent, până îşi dublează volumul. La mine a durat cam 1 oră, dar poate dura mai mult sau mai puțin, în funcţie de temperatura din cameră.
  • Răsturnaţi aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină, îl împărțiți în două părți egale și îl întindeți cu palmele.
  • Dați aluatului o formă dreptunghiulară cu latura mică egală cu lungimea tăvii în care veți coace pâinea.
  • Rulați aluatul pe latura mică, apoi puneți-l în form tapetată cu hârtie de copt.
  • Acoperiți din nou forma cu o pungă de plastic și lăsați aluatul să mai dospească încă 30 de minute.
  • În acest timp încingeți cuptorul la 220 de grade. Așezați o tavă goală pe fundul cuptorului.
  • Când băgați pâinea în cuptor, în același timp turnați cam 200 ml de apă în tava încinsă. Acest lucru va produce aburi care vor face pâinea să crească frumos, în mediu umed. Mare atenție să nu vă ardeți de la aburi! Folosiți mănuși groase, de bucătărie atunci când turnați apa în tavă!
  • După 20 de minute, deschideți ușa cuptorului și scoateți tava cu apă. Din nou atenție să nu vă ardeți!
  • Reduceți temperatura la 180 de grade și mai lăsați pâinea în cuptor încă 25 de minute.
  • După acest timp verificaţi pâinea dacă e bine coaptă. Trebuie să fie rumenă, compactă, uşoară.
  • Scoateți pâinea din cuptor și înainte să o scoateți din formă, "spălaţi" partea superioară a pâinii cu puţină apă rece, folosind o pensulă de bucătărie. Coaja va deveni lucioasă şi frumoasă.
  • Scoateţi pâinea din tavă şi lăsaţi-o să se răcească liber, pe un grătar.
  • Pâinea toast se păstrează acoperită cu un prosop de bumbac sau într-o pungă de hârtie. În acest fel se menține proaspătă și pufoasă timp de 2-3 zile.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Paine la tava

Datorez mii de mulțumiri celor de la Strașnic handcrafted pentru nemaipomenitul platou-tocător de lemn, lucrat manual, finisat natural și personalizat cu numele blogului. Este absolut superb și s-a potrivit de minune cu pâinea mea de astăzi. Îl veți vedea, cu siguranță în multe dintre fotografiile de pe blog de acum încolo 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • patru paini pufoase de casa pe gratar de racire
    Franzelă albă de casă. Cea mai ușoară rețetă, fără zahăr, fără ulei!
  • paine cu lapte si iaurt văzută de sus
    Pâine pufoasă de casă - rețeta de pâine XXL cu lapte și iaurt
  • paine fara framantare cu secara taiata felii
    Pâine fără frământare cu făină de secară coaptă în oală de fontă
  • paine alba impletita la tava
    Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă
2441 shares

Comentarii

  1. ionel a zis

    septembrie 11, 2022 at 1:10 pm

    făină intermediară T80, măcinată la Moara cu Pietre, plus transportul foarte scumpa. Vizavi de rezultat nu merita efortul.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 11, 2022 at 6:18 pm

      Într-adevăr, făina T80 e cam scumpă. Rămâne totuși cea mai bună făină cu care eu am lucrat până acum, iar gustul pâinii este deosebit.

      Răspunde
  2. Violeta a zis

    octombrie 14, 2019 at 10:32 am

    Buna,de unde ai cumparat tavile?Merci.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 14, 2019 at 12:28 pm

      Buna Violeta,
      Tavile sunt profesionale, din cele care se folosesc in brutarii. Nu le gasesti in magazine.
      Candva, acum vreun an, Codruta Popa a comandat pentru brutaria ei si a mai comandat cateva in plus si pentru doritori.
      Urmareste pagina ei de Facebook, poate cine stie, mai repeta comanda. O gasesti aici: https://www.facebook.com/ApaFainaSare-150054771735192/
      Dar painea sa stii ca iese foarte bine si in tavi de cozonac. Eu asa o faceam inainte sa am tavile acestea.
      Succes!

      Răspunde
  3. VIO a zis

    octombrie 14, 2019 at 7:19 am

    Pâine cinstită de 5*. Faină rețeta, mulțam și felicitări. O zi frumoasă și o săptămână ăeste așteptări să aveți! Și poftă bună la cafea!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 14, 2019 at 7:28 am

      Bună dimineața și mulțumesc mult pentru mesaj, chiar sunt cu ceașca de cafea în mână 😀
      Ați folosit exact cuvântul potrivit: chiar e o pâine cinstită.
      O săptămână senină și la dumneavoastră! 🙂

      Răspunde
    • Vio a zis

      octombrie 14, 2019 at 7:28 am

      Peste așteptări, evident.

      Răspunde
      • Iuliana a zis

        octombrie 14, 2019 at 8:45 am

        🙂

        Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x