Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Murături

Varză murată la borcan cu morcov și chimen - cea mai simplă rețetă

Publicat la 11 octombrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

744 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de salată de varză murată la borcan cu morcov și semințe de chimen. Salată de varză tocată la borcan. Varză murată rapid. Rețeta simplă de salată de varză cu morcov.

Aceasta este cea mai bună salată și cea mai simplă pe care o știu! Iarna, doar îi dai drumul din borcan în farfurie și gata! Se potrivește la orice, fie că-i mâncare cu carne , fie că-i rețetă de post. Mai facem noi și salată simplă de varză murată, dar asta cu morcov e mai dulceagă puțin, iar chimenul îi dă o aromă grozavă!

Varza murata la borcan

Treaba cu salata de varză murată e foarte simplă: varza tocată la cuțit, pe răzătoare sau la robot, după cum vă place, se amestecă cu morcovul ras, sare neiodată și semințe de chimen. Atenție, e chimen, nu chimion, da? 🙂

Varza tocata

Se lasă amestecul ăsta deoparte cam o oră. Varza va începe să lase zeamă. Punem salata în borcane curate, cu tot cu zeama lăsată de varză. Deasupra fiecărui borcan am pus o floare de mărar uscat și câte o linguriță de ulei ca să nu oxideze legumele de deasupra și să trebuiască să arunc primul strat atunci când desfac borcanele.

Varza murata la borcan

Am pus capacele pe fiecare borcan, dar nu le-am închis ermetic în primele 3 zile. Varza va fermenta iar gazele produse trebuie să aibă loc să iasă afară. În fiecare zi am băgat o coadă de furculiță în borcane și am mișcat-o puțin pentru a crea spațiu să iasă gazele de la fundul borcanului, formate în urma fermentării.

După 3 zile, am înfiletat capacele și am trimis borcanele cu salată de varză în cămară. Abia aștept să dăm iama în ele! Vă las mai jos rețeta cu cantitățile folosite de mine. Voi o puteți adapta la gusturile voastre și la necesitățile familiei.

Vă recomand să încercați și rețeta de prune marinate cu usturoi. E nemaipomenit de gustoasă și va fi o garnitură deosebită la masa de Crăciun sau de anul nou. Click pe fotografia de mai jos pentru a vedea rețeta.

Prune marinate cu usturoi

Mod de preparare salată de varză murată la borcan cu morcov și chimen

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Varza murata la borcan

Salată de varză murată la borcan cu morcov și chimen

Rețeta de salată de varză murată la borcan cu morcov și semințe de chimen.
5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Fermentare: 3 days days
Timp total: 3 days days 15 minutes minutes
Număr de porții: 3 borcane de 400 g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 varză de aprox 1 kg
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1-2 lingurițe semințe de chimen (mai mult, mai puțin, după cât de mult vă plac)
  • 1 linguriță sare neiodată
  • mărar uscat (sau cimbru)
  • 3 lingurițe de ulei

Instrucțiuni de preparare
 

  • Varza se curăță de frunzele exterioare, se spală apoi se toacă fin la cuțit, pe răzătoare sau la robot.
  • Morcovii se curăță, se spală, se dau pe răzătoare.
  • Se amestecă varza cu morcovul, sarea și chimenul și se lasă deoparte cel puțin o oră. Pot fi și două.
  • Se pune varza în borcane cu tot cu zeama lăsată.
  • Deasupra fiecărui borcan se pune mărar sau cimbru uscat și o linguriță de ulei.
  • Se pun capacele pe borcane, dar fără să se înfileteze, în așa fel încât gazele rezultate în urma procesului natural de fermentație să aibă loc să iasă afară.
  • În fiecare zi băgați coada unei furculițe în borcan și mișcați-o puțin pentru a crea spațiu să iasă afară și gazele de la fundul borcanului.
  • Cam după 2-3 zile, în funcție de cât e de cald în bucătărie, fermentația încetează și puteți înfileta capacele. Mutați apoi borcanele într-un loc răcoros.
  • Salata de varză murată cu morcov și chimen se servește cu piper proaspăt măcinat, ca atare sau drept garnitură lângă o mâncare cu carne sau de post.
Valori nutriționale
Salată de varză murată la borcan cu morcov și chimen
Valori per porție
Calorii
101
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
21
g
7
%
Fibre
 
9
g
38
%
Zahăr
 
12
g
13
%
Proteine
 
4
g
8
%
Vitamina A
 
7090
IU
142
%
Calciu
 
135
mg
14
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Varza murata la borcan

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.
  • Gutui murate
    Gutui murate în oțet aromat
  • Varza rosie murata
    Varză roșie murată la borcan
  • Ardei iuți în oțet
    Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
744 shares

Comentarii

  1. Timeia a zis

    octombrie 11, 2019 at 8:39 am

    Ador varza murată, iar această salată e cât se poate de apetisantă! Aveți cumva o rețetă pentru varză tocată pusă la butoi? M-ar interesa care este raportul sigur de sare/kilogram de varză. Eu am mai pus la ochi și după gust, dar niciodată nu sunt sigură că iese perfect. Vă mulțumesc mult!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 11, 2019 at 11:42 am

      Mulțumesc pentru mesaj, Timeia!
      Nu am rețete la butoi. De când a plecat copilul și s-a micșorat familia, pun cantități mici din toate.
      Dar pe vremea când făceam cantități mai mari, puneam 1 lingură cu vârf de sare neiodată la 2 kg de varză.
      Sper să îți fie de folos. Succes!

      Răspunde
  2. Elena Popescu a zis

    octombrie 11, 2019 at 8:30 am

    Draga Iuliana, esti fantastica! nu stiu de unde te inspiri de reusesti sa ai retete simple si naturale, nu stiu care e secretul tau, sa fie pasiunea? dragostea de oameni, de natura?
    Stiu insa ca inspiri si pe altii si mie imi dai o unda de incredere in mine, in noi, femeile care ne deschide creativitatea ce zace in noi.
    Pentru asta si pentru tot ce postezi iti multumesc si-ti doresc numai bine!
    cu mare drag,
    Elena

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 11, 2019 at 11:37 am

      Draga Elena, tu ești mereu drăguță și generoasă cu laudele 🙂
      Rețetele simple le-am adunat în anii ăia nebuni când aveam copilul mai mic și în care parcă nu aveam timp nici să respir, darămite să gătesc cine știe ce grozăvii. Așa că fără să-mi propun, mi-am adaptat stilul de gătit la simplu și bun. Acum că m-am mai eliberat de câțiva ani, am timp să le și scriu. Deci nu-s mai eroină decât suntem noi toate.
      Îmbrățișări de la mine și numai bine!

      Răspunde
  3. Ciupala Floriana a zis

    octombrie 11, 2019 at 7:52 am

    Excelenta idee...am doua verze...fac si eu...Vâ imbratisez si va multumesc mult pentru toate retetele

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 11, 2019 at 8:07 am

      Cu mult drag! Mulțumesc și eu pentru mesaj. Spor la treabă! 🙂

      Răspunde
5 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x