Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Murături

Gutui murate în oțet aromat

Publicat la 6 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

675 shares
Mergi la rețetă

Gutui murate în oțet aromat, rețeta simplă pentru o garnitură deosebit de gustoasă lângă orice mâncare cu carne. Cum se pun gutuile la oțet, ce condimente se folosesc.

Ieri, am făcut din nou gulaș unguresc cu găluște de făină (click pe link pentru rețetă). De când am învățat să îl fac acasă, mi se tot cere, e una dintre mâncărurile noastre preferate.

M-am dus în cămară să caut o garnitură potrivită pentru gulaș și mi-au picat ochii pe borcanele cu gutui murate în oțet puse acum vreo 3 săptămâni. Mi-am amintit brusc că am uitat să public rețeta lor! A rămas ascunsă undeva în sertarele blogului și dacă nu vedeam la timp borcanele, cine știe când îmi aminteam de ea.

Gutui murate

Dar totul e bine când se termina cu bine, încă mai avem gutui din belșug, rețeta e super-ușoară și mega-delicioasă, așa că la treabă cu noi! 🙂

Gutuile murate sunt o garnitură deosebită lângă orice mâncare cu carne! Rămân crocante și fiecare cubuleț de fruct e dulce-acrișor și pătruns de arome grozave. Chiar de nu ați mâncat niciodată gutui murate, acum, că tot e sezonul conservelor, riscați și aruncați 2-3 gutui în borcane. Eu zic că nu o să regretați! 😉

Gutui in otet

Mod de preparare gutui murate în oțet aromat

V-am zis deja că rețeta e simplă? V-am zis! Practic nu trebuie decât să tăiați gutuile felii sau cuburi, să le puneți în borcane curate și să turnați peste ele un oțet fierbinte, îmbogățit cu zahăr și mirodenii. Asta e tot, urmează așteptarea de 2 săptămâni până să pătrundă aromele alea grozave în fiecare cub de gutuie 🙂

>>> Aici găsiți mai multe rețete cu gutui <<<

Fac precizarea că gutuile mele au fost foarte stricate în interior, de aceea le-am tăiat cuburi. Atâta am avut de curățat la ele de a trebuit să le tai bucăți-bucățele. Dacă aveți gutui mai sănătoase, din care care reușiți să scoateți felii întregi și frumoase, veți avea conserve mai arătoase decât ale mele.

Feliile arată mai elegant, dar cuburile sunt mai practice și se așează mai ușor în borcan. Voi decideți.

  • Marinada pentru gutui murate
  • Gutui murate

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Gutui murate

Gutui murate în oțet aromat

5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 2 borcane de 800g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2-3 gutui (depinde cât sunt de sănătoase și cât aruncați din ele)
  • 600 ml apă
  • 300 ml oțet de 9 grade
  • 150 g zahăr
  • 7 g sare neiodată

condimente

  • cuișoare, scorțișoară, dafin, cimbru uscat, boabe de piper, boabe de coriandru

opțional (eu nu am pus)

  • rondele de ardei iute (sau fulgi de chilli), usturoi

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați bine gutuile și îndepărtați puful.
  • Tăiați gutuile felii sau cuburi și puneți-le în borcane curate și sterilizate. Așezați borcanele pe un suport metalic (de exemplu o tavă sau un grătar).
  • Puneți apa, oțetul, zahărul, sarea neiodată și toate condimentele dorite într-o cratiță și aduceți marinada la punctul de fierbere. Verificați ca zahărul și sarea să fie complet dizolvate.
  • Îndepăratați frunzele de dafin și cuișoarele. Dacă rămân în borcane, vor da un gust prea puternic și amar.
  • Turnați marinada în borcane, peste gutui și înfiletați capacele.
  • Sunt gata de consum peste 2 săptămâni. Se pastrează într-o cămară răcoroasă.

Bine de știut:

Prin metoda descrisă mai sus, gutuile rămân tari, crocante, dar vor fi pline de aromă. Eu le prefer așa. 
Dacă doriți să fie mai moi, așa cum sunt gutuile din compot, atunci pregătiți un pic mai multă marinadă (pentru că se mai evaporă la fiert) și fierbeți cuburile de gutui timp de aprox. 15 minute în această marinadă. Verificați să intre ușor furculița în ele. După fierbere, mutați cuburile de gutui în borcane și turnați marinada fierbinte. În acest caz sunt gata de consum imediat pentru că deja sunt pătrunse de arome.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Important:

Ca pentru orice conservă, borcanele și capacele lor vor trebui să fie sterilizate în prealabil.

Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

Gutui murate

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.
  • Varza rosie murata
    Varză roșie murată la borcan
  • Ardei iuți în oțet
    Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
  • Varza murata la borcan
    Varză murată la borcan cu morcov și chimen - cea mai simplă rețetă
675 shares

Comentarii

  1. Serban a zis

    septembrie 29, 2022 at 12:43 pm

    Pare o reteta buna de facut!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 29, 2022 at 12:44 pm

      E de încercat! Sper să vă placă! 🙂

      Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x