• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Conserve

    Gutui murate în oțet aromat

    Publicat la 6 noiembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Gutui murate în oțet aromat, rețeta simplă pentru o garnitură deosebit de gustoasă lângă orice mâncare cu carne. Cum se pun gutuile la oțet, ce condimente se folosesc.

    Ieri, am făcut din nou gulaș unguresc cu găluște de făină (click pe link pentru rețetă). De când am învățat să îl fac acasă, mi se tot cere, e una dintre mâncărurile noastre preferate.

    M-am dus în cămară să caut o garnitură potrivită pentru gulaș și mi-au picat ochii pe borcanele cu gutui murate în oțet puse acum vreo 3 săptămâni. Mi-am amintit brusc că am uitat să public rețeta lor! A rămas ascunsă undeva în sertarele blogului și dacă nu vedeam la timp borcanele, cine știe când îmi aminteam de ea.

    Gutui murate

    Dar totul e bine când se termina cu bine, încă mai avem gutui din belșug, rețeta e super-ușoară și mega-delicioasă, așa că la treabă cu noi! 🙂

    Gutuile murate sunt o garnitură deosebită lângă orice mâncare cu carne! Rămân crocante și fiecare cubuleț de fruct e dulce-acrișor și pătruns de arome grozave. Chiar de nu ați mâncat niciodată gutui murate, acum, că tot e sezonul conservelor, riscați și aruncați 2-3 gutui în borcane. Eu zic că nu o să regretați! 😉

    Gutui in otet

    Mod de preparare gutui murate în oțet aromat

    V-am zis deja că rețeta e simplă? V-am zis! Practic nu trebuie decât să tăiați gutuile felii sau cuburi, să le puneți în borcane curate și să turnați peste ele un oțet fierbinte, îmbogățit cu zahăr și mirodenii. Asta e tot, urmează așteptarea de 2 săptămâni până să pătrundă aromele alea grozave în fiecare cub de gutuie 🙂

    >>> Aici găsiți mai multe rețete cu gutui <<<

    Fac precizarea că gutuile mele au fost foarte stricate în interior, de aceea le-am tăiat cuburi. Atâta am avut de curățat la ele de a trebuit să le tai bucăți-bucățele. Dacă aveți gutui mai sănătoase, din care care reușiți să scoateți felii întregi și frumoase, veți avea conserve mai arătoase decât ale mele.

    Feliile arată mai elegant, dar cuburile sunt mai practice și se așează mai ușor în borcan. Voi decideți.

    • Marinada pentru gutui murate
    • Gutui murate
    Gutui murate

    Gutui murate în oțet aromat

    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Timp total: 15 minutes
    Număr de porții: 2 borcane de 800g

    Ingrediente
     

    • 2-3 gutui (depinde cât sunt de sănătoase și cât aruncați din ele)
    • 600 ml apă
    • 300 ml oțet de 9 grade
    • 150 g zahăr
    • 7 g sare neiodată

    condimente

    • cuișoare, scorțișoară, dafin, cimbru uscat, boabe de piper, boabe de coriandru

    opțional (eu nu am pus)

    • rondele de ardei iute (sau fulgi de chilli), usturoi

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Spălați bine gutuile și îndepărtați puful.
    • Tăiați gutuile felii sau cuburi și puneți-le în borcane curate și sterilizate. Așezați borcanele pe un suport metalic (de exemplu o tavă sau un grătar).
    • Puneți apa, oțetul, zahărul, sarea neiodată și toate condimentele dorite într-o cratiță și aduceți marinada la punctul de fierbere. Verificați ca zahărul și sarea să fie complet dizolvate.
    • Îndepăratați frunzele de dafin și cuișoarele. Dacă rămân în borcane, vor da un gust prea puternic și amar.
    • Turnați marinada în borcane, peste gutui și înfiletați capacele.
    • Sunt gata de consum peste 2 săptămâni. Se pastrează într-o cămară răcoroasă.

    Bine de știut:

    Prin metoda descrisă mai sus, gutuile rămân tari, crocante, dar vor fi pline de aromă. Eu le prefer așa. 
    Dacă doriți să fie mai moi, așa cum sunt gutuile din compot, atunci pregătiți un pic mai multă marinadă (pentru că se mai evaporă la fiert) și fierbeți cuburile de gutui timp de aprox. 15 minute în această marinadă. Verificați să intre ușor furculița în ele. După fierbere, mutați cuburile de gutui în borcane și turnați marinada fierbinte. În acest caz sunt gata de consum imediat pentru că deja sunt pătrunse de arome.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Important:

    Ca pentru orice conservă, borcanele și capacele lor vor trebui să fie sterilizate în prealabil.

    Pentru sterilizarea în cuptor a borcanelor și a capacelor, urmăriți clipul video de mai jos. Click pe fotografie!

    Gutui murate

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Sirop de cătină cu miere - rețeta la rece, 100% naturală
    • Gem de prune fără zahăr cu miez de nucă, rețeta simplă
    • Gem de struguri
    • Mere rase la borcan pentru iarnă - cu zahăr și scorțișoară

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.