Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Idei mic dejun

Pastă de morcov cu usturoi copt

Publicat la 24 martie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2925 shares
Mergi la rețetă

O rețetă de pastă de morcov cu usturoi copt, foarte simplă și extraordinar de bună. Excelentă la micul dejun, la cină sau atunci când doriți o gustare naturală și sănătoasă.

Fac foarte des pasta aceasta de morcovi în perioadele de post. Nici nu știu de ce nu a ajuns mai devreme pe blog. Poate pentru că se termina mereu atât de repede încât nu mai apuca lumina naturală pentru fotografii.

Noroc că acum, lucrând de acasă, mă pot organiza în așa fel încât lumina să nu mai fie o problemă.

Pastă de morcov cu usturoi

Am aflat că poți face un aperitiv din morcovi copți de la Andie , dar rețeta ei conține iaurt, așadar eu am modificat-o și am adaptat-o pentru zilele de post. Și ca mod de preparare diferă. Andie călește ceapa și usturoiul , eu prefer să le coc în cuptor. În primul rând scap de mirosul din bucătărie, iar în al doilea rând pentru că astfel legumele capătă o aromă deosebită și mult mai intensă.

Dacă ați încercat rețeta mea de hummus cu usturoi copt (click pentru rețetă) sau pe cea de supă-cremă de usturoi (click pentru rețetă), atunci știți ce aromă plăcută are usturoiul preparat termic. Și nici urmă de mirosul de mujdei la care ne-am aștepta!

De altfel, exact această aromă a legumelor coapte, ușor caramelizate fac pasta asta simplă și ieftină să aibă atâtea arome și un gust atât de bogat. E pur și simplu, grozavă! Nici nu ai bănui că din morcovi și cartofi poate ieși un aperitiv atât de sofisticat. Căci da, dacă nu știi despre ce e vorba, îți imaginezi că e un preparat foarte complex 😉

Pastă de morcov cu usturoi

Cum servim pasta de morcov cu usturoi

O servim la micul dejun, la cină sau gustare, exact așa cum servim hummusul sau guacamole, de exemplu.

Este minunată întinsă pe o felie de pâine cu maia ușor rumenită sau cu turte crocante (vezi aici rețeta) sau crackers, tortilla, etc.

Eu aveam niște rondele de grâu expandat care știți că sunt cam fade ele, așa, singure, dar iată că le-am salvat cu această pastă. Au mers de minune! 🙂

Pastă de morcov cu usturoi

Mod de preparare pastă de morcov cu usturoi copt

Nu e cine știe ce greutate să faci pasta aceasta de morcov. Pe scurt: toate legumele merg la cuptor, apoi toate merg în blender împreună cu suc de lămâie, condimente și totul se subțiază cu supă de legume sau apă.

  • legume
  • legume coapte in cuptor

Un blender puternic poate face diferența de textură pentru pasta aceasta. Legumele se coc și se caramelizează delicios, dar devin ușor uscate și mai greu de pasat foarte fin cu un blender obișnuit.

Eu am făcut-o de-a lungul timpului în ambele variante. Am pasat-o și cu un blender profesional și a ieșit foarte fină și mătăsoasă, dar am pasat-o și cu blenderul de mână, rapid și fără pretenții, așa cum este cea din fotografii. Textura e mai grosieră, dar gustul este același. Depinde de exigențele voastre și de aparatul pe care îl aveți.

Cred eu că trăim vremuri în care ne întoarcem la simplitate și în care este important să avem o hrană sănătoasă și naturală. Și ieftină. Iar pasta aceasta de morcov întrunește toate cerințele 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pastă de morcov cu usturoi

Pastă de morcov cu usturoi copt

5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 morcovi mari
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2 cartofi mici
  • 1 ceapă mare (eu am pus 2 mici)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sucul de la ½ lămâie
  • sare și piper - după gust
  • chimen, coriandru, turmeric - după gust
  • aprox. 100 ml supă rece de legume (sau apă)
  • opțional: chilli, chiar și praf de curry dacă aveți

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Curățați legumele, tăiați morcovul rondele, cartoful rondele sau cuburi, ceapa jumătăți sau sferturi.
  • Usturoiul îl curățați de primul strat de foi și îl tăiați pe orizontală în jumătate.
  • Ungeți o tavă cu puțin ulei, așezați legumele în tavă, le stropiți cu un fir de ulei și le presărați cu sare și piper.
  • Dați tava la cuptor pentru 20-30 de minute, până când legumele sunt coapte și ușor rumenite. În acest interval deschideți o dată cuptorul și întoarceți morcovul și cartofii pe partea cealaltă.
  • Lăsați legumele să se răcească, alegeți grăunții de usturoi copt, apoi le puneți pe toate într-un blender/robot și mixați foarte bine până obțineți o pastă omogenă și fină.
  • Va fi nevoie să subțiați această pastă cu puțină supă de legume sau apă plată. Eu am folosit cam 100 ml.
  • Adăugați suc de lămâie și condimente. Gustați și condimentați din nou dacă este cazul.
  • Pasta de morcov de păstrează la frigider și se servește pe felii de pâine, crackers, rondele de orez expandat, tortilla, etc.

Bine de știut:

Vă sfătuiesc ca de data aceasta să nu folosiți hârtie de copt în tavă. Legumele se caramelizează în contact cu tava fierbinte, dacă puneți hârtie de copt, gustul nu va fi la fel de bun.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pastă de morcov cu usturoi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • branza de casa fara cheag - Almette de casa
    Brânză de casă fără cheag - rețeta rapidă de brânză dulce "Almette de casă"
  • platou cu felii de rulada din piept de pui cu cascaval
    Ruladă din piept de pui cu cașcaval - ideală pentru prânz sau aperitiv
  • ciuperci rumanite in omleta
    Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz
  • Omleta la cuptor cu piept de pui si spanac_reteta
    Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
2925 shares

Comentarii

  1. Mihaela a zis

    noiembrie 23, 2023 at 8:05 pm

    5 stars
    Am făcut zilele acestea pasta de morcovi și de pasta de măsline. Foarte bune și ușor de gătit. Chiar și celui mic de doi ani i-au plăcut aceste paste. Va mulțumesc pentru rețete!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      noiembrie 24, 2023 at 6:42 am

      Tare mult mă bucur că v-au plăcut!
      Să încercați și pasta de ardei copți, tocmai am postat rețeta. O găsiți aici https://bucate-aromate.ro/2023/11/pasta-de-ardei-copti-cu-nuci/

      Răspunde
  2. Omi a zis

    martie 26, 2020 at 12:12 pm

    Azi am facut pasta de orcovi. A iesit deosebit de buna.Multumesc pt reteta. Omi

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 26, 2020 at 1:36 pm

      Mulțumesc pentru încredere. Mă bucur mult că ați încercat pasta de morcovi și mai ales că v-a plăcut 🙂
      Numai bine vă doresc!

      Răspunde
5 from 9 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x