• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Aperitive

    Guacamole - sos mexican de avocado

    Publicat la 10 aprilie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cum se face guacamole, sosul mexican de avocado? Guacamole - rețeta originală, simplă și rapidă. Cum se servește, cum se păstrează.

    Mult timp nu mi-a plăcut avocado, dar după ce am descoperit sosul mexican numit guacamole, părerea mea s-a schimbat și acum este printre alimentele noastre favorite.

    Guacamole

    Dacă voi l-aţi descoperit deja, ştiţi despre ce vorbesc. Dacă nu l-aţi descoperit încă, acum e momentul! Încercaţi să întingeţi cu o turtă crocantă făcută la tigaie într-un bol cu guacamole şi-mi veţi mulţumi după! 😉

    Să faci salată de avocado e floare la ureche. Serios, în 10 minute n-ai ce face. Eu la început am luat ca bază reţeta lui Jamie Oliver, apoi am încercat şi alte variante, ajungând într-un final să mă opresc la reţeta de azi, personalizată după gustul nostru. Adică i-am adăugat chimen măcinat, usturoi şi am redus din ardeiul iute. Coriandrul verde pe care nu prea îl agreez, l-am înlocuit cu pătrunjel creţ pe care îl am mereu proaspăt în ghiveci.

    Guacamole

    Primul pas pentru un guacamole de mare succes este alegerea fructelor de avocado. Acestea trebuie să fie nici prea-prea, nici foarte foarte. Adică nici prea tari, nici prea moi. Un avocado numa' bun e cel căruia îi simţim pulpa moale sub coajă, dar care nu se deformează atunci când îl presăm puţin cu degetul.

    Ingrediente pentru salata de avocado

    Despre cum se curăţă avocado, probabil că ştiţi deja, căci nu e lucru mai uşor pe lume. Se taie fructul pe lung, de jur împrejur. Una dintre părţi se va desprinde uşor, în timp ce sâmburele va rămâne prins în cealaltă jumătate.

    Nu ne rămâne decât să înfingem lama cuţitului în sâmbure, apoi rotim şi sâmburele va ieşi de bună voie. Curăţăm pulpa de avocado cu o lingură şi ne apucăm de treabă. Dar toate astea de văd foarte bine în rețeta VIDEO de la final.

    Nu mai ştiu, v-am zis că în 10 minute e gata? 🙂

    Guacamole

    Mod de preparare guacamole - sos mexican de avocado

    Ca să vă conving cât de ușor se face această rețetă, o avem și în format video pe canalul de YouTube al blogului. O găsiți mai jos.

    Iar dacă încă nu v-ați abonat la canal, acum este momentul să o faceți! Publicăm rețete noi de două ori pe săptămână, frumoase și explicite, pentru ca vouă să vă fie ușor să le preparați pentru familia voastră. Click aici pentru abonare >>> Canal YouTube Bucate Aromate.

    Guacamole

    Guacamole - sos mexican de avocado

    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Timp total: 10 minutes
    Număr de porții: 2

    Ingrediente
     

    • 2 buc. avocado
    • ½ ceapă roşie
    • 1 roşie medie (nu prea zemoasă)
    • 3-4 rondele de ardei iute
    • 2 căţei de usturoi
    • câteva fire de pătrunjel proaspăt
    • un vârf de linguriţă chimen măcinat
    • sucul de la ½ de lime (sau lămâie - după gust)
    • sare şi piper - după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Zdrobim avocado cu furculiţa şi imediat îl stropim cu sucul de lime pentru că oxidează foarte uşor. Putem să îl dăm la chopper, dar vrem să rămână puţin texturat, nu să îl transformăm în pastă.
    • Tocăm cubuleţe mici ceapa şi roşia, iar usturoiul îl trecem prin presă. Dacă roşia e mai zemoasă, e bine să îndepărtaţi seminţele şi să folosiţi doar pulpa, altfel veţi obţine un guacamole prea moale.
    • Tăiem şi ardeiul iute cât mai mărunt, la fel şi pătrunjelul.
    • Condimentăm cu sare, piper şi chimen şi asta e tot.
    • Mie îmi place să umplu cojile de avocado cu sosul guacamole, mi se pare cel mai simpatic mod de servire, dar la fel de bine îl puteţi pune şi într-un bol mai mare sau în castronele individuale.
    • Guacamole se serveşte obligatoriu cu ceva crocant: chips-uri, tortilla, sărăţele, pâine prăjită, nachos, biscuiţi săraţi, etc.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    Atenție, avocado oxidează foarte ușor, de aceea e bine sa consumați guacamole imediat după preparare. Nu se păstrează la frigider de pe o zi pe alta!

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Poate aţi auzit prin filme vreun personaj exclamând uimit: "Holy guacamole!" Pentru americani e un argou folosit pentru a-şi exprima uluirea sau şocul. Cred că la origine expresia asta vine din neîncrederea că din combinaţia câtorva ingrediente banale, poate ieşi o gustare absolut fabuloasă! 🙂

    Guacamole

    Poftă bună!

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
    • Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Eli

      aprilie 16, 2017 at 9:19 am

      "Zdrobim avocado", nu guacamole. La inceput nu ma omoram dupa avocado, dar acum a ajuns sa-mi placa la nebunie, fie guacamole, fie felii subtiri pe tartine.

      Răspunde
      • Iuliana

        aprilie 16, 2017 at 12:04 pm

        :))) desigur ca zdrobim avocado! Multumesc pentru observatie, Eli, am corectat. Se vede treaba ca inca imi era pofta de guacamole cand am scris reteta.
        Eu la tartine inca nu am ajuns, dar perseverez. Cum le faci? Paine prajita? Ce mai pui in afara de avocado?

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.