Iată o rețetă ușoară și delicioasă micul dejun! Această omletă cu ciuperci și cașcaval este perfectă pentru diminețile în care îți dorești să începi ziua cu energie și cu un mic dejun savuros.
Această omletă este foarte de versatilă! O puteți servi și la prânz, alături de o salată sau o puteți pune în caserolă ca să o mâncați la birou. Mai mult, îi puteți adăuga și alte ingrediente după preferință, de exemplu ardei gras sau roșii cherry.
Dacă sunteți la dietă, această rețetă de omletă este mâncarea ideală deoarece este bogată în proteine și nutrienți esențiali. Vedeți mai jos instrucțiunile pas cu pas și pregătiți o omletă delicioasă cu ciuperci și cașcaval în doar câteva minute!
Mergi direct la:
Ce ne trebuie
Această rețetă de omletă cu ciuperci și cașcaval necesită doar câteva ingrediente simple, care se pot găsi cu ușurință în orice magazin alimentar.
Vedetele rețetei sunt, bineînțeles, ciupercile, care adaugă nu doar un gust delicios, ci și o textură foarte plăcută. Ciupercile sunt bogate în proteine, fibre, vitamina D și potasiu și au un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face o opțiune sănătoasă pentru orice masă.
În plus, ciupercile au un gust umami plin de savoare, care se combină perfect cu untul și cașcavalul, rezultând o omletă nemaipomenit de gustoasă și foarte sățioasă.
Iată ce ne trebuie:
- ciuperci - folosiți ciuperci proaspete, pentru a obține cel mai bun gust și o aromă intensă. Pot fi ciuperci de pădure: hribi, gălbiori, ghebe sau ciuperci de crescătorie ușor de găsit în magazine: champignon, brune, portobello, pleurotus. Dacă doriți să folosiți ciuperci din conservă, va trebui să le clătiți și să le uscați bine înainte de a le adăuga în omletă.
- ceapă verde - adaugă gust și aromă de prospețime în omletă
- unt - adaugă un gust bogat și cremos omletei. Folosiți unt cu 82% grăsime
- ulei de măsline - o sursă excelentă de grăsimi sănătoase
- ouă - dacă aveți acces la ouă proaspete, de tară sau de la ferme locale, cu atât mai bine! Vor fi mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele cumpărate din magazin.
- cașcaval - folosim cașcaval ras care se va topi delicios în contact cu ouăle fierbinți. Puteți înlocui cașcavalul cu altă brânză care vă place: parmezan, gouda, cheddar, chiar și telemea.
- sare și piper râșnit proaspăt
- mărar pentru servit - aroma mărarului se combină minunat cu ouăle și ciupercile, dar dacă nu vă place, puteți folosi și pătrunjel proaspăt.
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți cardul de rețetă de la finalul postării. De acolo puteți salva sau tipări rețeta și tot acolo găsiți și varianta video.
Cum se face
1. Într-o tigaie medie, puneți să se încălzească uleiul de măsline și 25 g de unt. Adăugați ceapa verde tocată, ciupercile tăiate cuburi și un praf de sare. Căliți timp de aproximativ 5-7 minute, până când ciupercile sunt rumenite, apoi lăsați-le puțin deoparte.
2. Într-o altă tigaie puneți 25 g de unt și înainte ca acesta să fie complet topit, adăugați ouăle bătute puțin cu o furculiță. Trageți ouăle cu furculița dinspre marginea tigăii către centru. În acest fel introduceți aer și un în ouăle bătute, iar omleta va fi pufoasă și nu se va usca.
3. Când omleta începe să se închege dar încă mai are zone lichide, nu mai amestecați cu furculița și lăsați ouăle să se gătească 30 de secunde.
4. Presărați cașcaval ras pe toată suprafața omletei, apoi așezați ciupercile rumenite doar pe jumătate din omletă.
5. Acoperiți ciupercile cu cealaltă jumătate de omletă, folosind o spatulă lată.
6. Omleta e gata de servit, trebuie doar să o lăsați să alunece din tigaie pe o farfurie și să o presărați cu mărar proaspăt.
Cum se servește
Omleta cu ciuperci și cașcaval poate fi servită la micul dejun, caldă, alături de câteva roșii cherry și o felie de pâine prăjită.
De asemenea, poate fi un prânz delicios și consistent dacă îi puneți alături o salată verde proaspătă.
O puteți servi cu și mai mult cașcaval ras pe deasupra și îi puteți adăuga un sos de roșii sau sos de avocado pentru un plus de savoare.
Întrebări frecvente
Folosiți de preferat ciuperci proaspete, cum ar fi ciuperci de pădure, champignon, pleurotus sau portobello.
Pentru omletă, ciupercile se taie cuburi, apoi se călesc în unt și ulei de măsline până când sunt ușor rumenite.
Da, poți adăuga orice alte ingrediente preferate la această rețetă, cum ar fi ardei gras, roșii, șuncă sau măsline.
Acest lucru se întâmplă dacă tigaia nu este antiaderentă, dacă nu a fost unsă cu grăsime (amestecul de unt și ulei de măsline) sau dacă nu a fost încălzită suficient. Nu agitați prea mult tigaia în timp ce gătiți omleta, ca să nu se rupă.
Extra-sfaturi
- Ciupercile, cu cât sunt mai bine prăjite, cu atât sunt mai gustoase și capătă o aromă mai intensă, așa că nu ezitați să le rumeniți puțin în tigaie.
- Nu gătiți ouăle prea mult! Omleta se va usca și va deveni "cauciucată".
Alte rețete cu ouă
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Omletă cu ciuperci și cașcaval
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 ciuperci mari
- 3 fire ceapă verde
- 50 g unt cu 82% grăsime
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 ouă
- 50 g cașcaval
- sare și piper
- mărar pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Într-o tigaie medie, puneți să se încălzească uleiul de măsline și 25 g de unt. Adăugați ceapa verde tocată, ciupercile tăiate cuburi și un praf de sare. Căliți timp de aproximativ 5-7 minute, până când ciupercile sunt rumenite, apoi lăsați-le puțin deoparte.
- Într-o altă tigaie puneți 25 g de unt și înainte ca acesta să fie complet topit, adăugați ouăle bătute puțin cu o furculiță. Trageți ouăle cu furculița dinspre marginea tigăii către centru. În acest fel introduceți aer și un în ouăle bătute, iar omleta va fi pufoasă și nu se va usca.
- Când omleta începe să se închege dar încă mai are zone lichide, nu mai amestecați cu furculița și lăsați ouăle să se gătească 30 de secunde.
- Presărați cașcaval ras pe toată suprafața omletei, apoi așezați ciupercile rumenite doar pe jumătate din omletă.
- Acoperiți ciupercile cu cealaltă jumătate de omletă, folosind o spatulă lată.
- Omleta e gata de servit, trebuie doar să o lăsați să alunece din tigaie pe o farfurie și să o presărați cu mărar proaspăt.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu