Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fără carne

Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

97 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Iată o rețetă ușoară și delicioasă micul dejun! Această omletă cu ciuperci și cașcaval este perfectă pentru diminețile în care îți dorești să începi ziua cu energie și cu un mic dejun savuros.

omleta cu ciuperci si cascaval

Această omletă este foarte de versatilă! O puteți servi și la prânz, alături de o salată sau o puteți pune în caserolă ca să o mâncați la birou. Mai mult, îi puteți adăuga și alte ingrediente după preferință, de exemplu ardei gras sau roșii cherry.

Dacă sunteți la dietă , această rețetă de omletă este mâncarea ideală deoarece este bogată în proteine și nutrienți esențiali. Vedeți mai jos instrucțiunile pas cu pas și pregătiți o omletă delicioasă cu ciuperci și cașcaval în doar câteva minute!

Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Cum se face
  • Cum se servește
  • Întrebări frecvente
  • Extra-sfaturi
  • Alte rețete cu ouă
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

Această rețetă de omletă cu ciuperci și cașcaval necesită doar câteva ingrediente simple, care se pot găsi cu ușurință în orice magazin alimentar.

Vedetele rețetei sunt, bineînțeles, ciupercile, care adaugă nu doar un gust delicios, ci și o textură foarte plăcută. Ciupercile sunt bogate în proteine, fibre, vitamina D și potasiu și au un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face o opțiune sănătoasă pentru orice masă.

În plus, ciupercile au un gust umami plin de savoare, care se combină perfect cu untul și cașcavalul, rezultând o omletă nemaipomenit de gustoasă și foarte sățioasă.

tipuri de ciuperci folosite la ciulama

Iată ce ne trebuie:

  • ciuperci - folosiți ciuperci proaspete, pentru a obține cel mai bun gust și o aromă intensă. Pot fi ciuperci de pădure: hribi, gălbiori, ghebe sau ciuperci de crescătorie ușor de găsit în magazine: champignon, brune, portobello, pleurotus. Dacă doriți să folosiți ciuperci din conservă, va trebui să le clătiți și să le uscați bine înainte de a le adăuga în omletă.
  • ceapă verde - adaugă gust și aromă de prospețime în omletă
  • unt - adaugă un gust bogat și cremos omletei. Folosiți unt cu 82% grăsime
  • ulei de măsline - o sursă excelentă de grăsimi sănătoase
  • ouă - dacă aveți acces la ouă proaspete, de tară sau de la ferme locale, cu atât mai bine! Vor fi mult mai gustoase și mai sănătoase decât cele cumpărate din magazin.
  • cașcaval - folosim cașcaval ras care se va topi delicios în contact cu ouăle fierbinți. Puteți înlocui cașcavalul cu altă brânză care vă place: parmezan, gouda, cheddar, chiar și telemea.
  • sare și piper râșnit proaspăt
  • mărar pentru servit - aroma mărarului se combină minunat cu ouăle și ciupercile, dar dacă nu vă place, puteți folosi și pătrunjel proaspăt.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți cardul de rețetă de la finalul postării. De acolo puteți salva sau tipări rețeta și tot acolo găsiți și varianta video.

Cum se face

ciuperci rumenite in tigaie

1. Într-o tigaie medie, puneți să se încălzească uleiul de măsline și 25 g de unt. Adăugați ceapa verde tocată, ciupercile tăiate cuburi și un praf de sare. Căliți timp de aproximativ 5-7 minute, până când ciupercile sunt rumenite, apoi lăsați-le puțin deoparte.

oua batute

2. Într-o altă tigaie puneți 25 g de unt și înainte ca acesta să fie complet topit, adăugați ouăle bătute puțin cu o furculiță. Trageți ouăle cu furculița dinspre marginea tigăii către centru. În acest fel introduceți aer și un în ouăle bătute, iar omleta va fi pufoasă și nu se va usca.

oua gatite in tigaie

3. Când omleta începe să se închege dar încă mai are zone lichide, nu mai amestecați cu furculița și lăsați ouăle să se gătească 30 de secunde.

cascaval ras peste omleta si ciuperci rumenite

4. Presărați cașcaval ras pe toată suprafața omletei, apoi așezați ciupercile rumenite doar pe jumătate din omletă.

5. Acoperiți ciupercile cu cealaltă jumătate de omletă, folosind o spatulă lată.

omleta cu ciuperci si cascaval

6. Omleta e gata de servit, trebuie doar să o lăsați să alunece din tigaie pe o farfurie și să o presărați cu mărar proaspăt.

Cum se servește

Omleta cu ciuperci și cașcaval poate fi servită la micul dejun, caldă, alături de câteva roșii cherry și o felie de pâine prăjită.

De asemenea, poate fi un prânz delicios și consistent dacă îi puneți alături o salată verde proaspătă.

O puteți servi cu și mai mult cașcaval ras pe deasupra și îi puteți adăuga un sos de roșii sau sos de avocado pentru un plus de savoare.

ciuperci rumanite in omleta

Întrebări frecvente

Ce fel de ciuperci pot fi folosite la omletă?

Folosiți de preferat ciuperci proaspete, cum ar fi ciuperci de pădure, champignon, pleurotus sau portobello.

Ciupercile se gătesc sau se pun crude în omletă?

Pentru omletă, ciupercile se taie cuburi, apoi se călesc în unt și ulei de măsline până când sunt ușor rumenite.

Pot fi adăugate alte ingrediente la această rețetă de omletă?

Da, poți adăuga orice alte ingrediente preferate la această rețetă, cum ar fi ardei gras, roșii, șuncă sau măsline.

De ce se lipește omleta de tigaie

Acest lucru se întâmplă dacă tigaia nu este antiaderentă, dacă nu a fost unsă cu grăsime (amestecul de unt și ulei de măsline) sau dacă nu a fost încălzită suficient. Nu agitați prea mult tigaia în timp ce gătiți omleta, ca să nu se rupă.

Extra-sfaturi

  • Ciupercile, cu cât sunt mai bine prăjite, cu atât sunt mai gustoase și capătă o aromă mai intensă, așa că nu ezitați să le rumeniți puțin în tigaie.
  • Nu gătiți ouăle prea mult! Omleta se va usca și va deveni "cauciucată".

Alte rețete cu ouă

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry
    Sandviș cu avocado, ou fiert și roșii cherry
  • Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor
    Mic dejun cu ouă ochiuri și telemea la cuptor
  • oua jumari, scrob, papara
    Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs
  • Omletă cu brânză şi sparanghel
    Omletă cu brânză şi sparanghel

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

omleta cu ciuperci si cascaval

Omletă cu ciuperci și cașcaval

Această omletă cu ciuperci și cașcaval este perfectă pentru diminețile în care îți dorești să începi ziua cu energie și cu un mic dejun savuros.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta
spatulă

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 ciuperci mari
  • 3 fire ceapă verde
  • 50 g unt cu 82% grăsime
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 ouă
  • 50 g cașcaval
  • sare și piper
  • mărar pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o tigaie medie, puneți să se încălzească uleiul de măsline și 25 g de unt. Adăugați ceapa verde tocată, ciupercile tăiate cuburi și un praf de sare. Căliți timp de aproximativ 5-7 minute, până când ciupercile sunt rumenite, apoi lăsați-le puțin deoparte.
  • Într-o altă tigaie puneți 25 g de unt și înainte ca acesta să fie complet topit, adăugați ouăle bătute puțin cu o furculiță. Trageți ouăle cu furculița dinspre marginea tigăii către centru. În acest fel introduceți aer și un în ouăle bătute, iar omleta va fi pufoasă și nu se va usca.
  • Când omleta începe să se închege dar încă mai are zone lichide, nu mai amestecați cu furculița și lăsați ouăle să se gătească 30 de secunde.
  • Presărați cașcaval ras pe toată suprafața omletei, apoi așezați ciupercile rumenite doar pe jumătate din omletă.
  • Acoperiți ciupercile cu cealaltă jumătate de omletă, folosind o spatulă lată.
  • Omleta e gata de servit, trebuie doar să o lăsați să alunece din tigaie pe o farfurie și să o presărați cu mărar proaspăt.
Valori nutriționale
Omletă cu ciuperci și cașcaval
Valori per porție
Calorii
774
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
71
g
109
%
Colesterol
 
649
mg
216
%
Carbohidrați
 
4
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
31
g
62
%
Vitamina A
 
2493
IU
50
%
Calciu
 
443
mg
44
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
97 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.