Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Mâncare de fasole verde cu sos de roșii și usturoi

Publicat la 22 iunie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

225 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Mâncare de fasole verde cu sos de roșii și usturoi. O rețetă de vară, simplă și rapidă. Se poate servi caldă sau rece. Este delicioasă și plină de vitamine.

Sunt unele mâncăruri atât de simple , cu ingrediente ieftine și la îndemână și care au acel gust bun de "acasă" care ne face să ne simțim atât de bine. Mâncarea aceasta de fasole păstăi este, pentru mine, una dintre ele.

Oricâte mâncăruri mai sofisticate sau cu ingrediente poate mai pretențioase mi-ar plăcea să încerc, mă plec întotdeauna în fața unui castron cu păstăi gătite simplu, ca la mama acasă.

Mancare de fasole verde cu rosii si usturoi

Cu toate că păstăile se mențin excelent la congelator și le putem găti și iarna foarte bine, totuși, orice mâncare cu păstăi gătită în toiul verii, cu păstăi abia culese de pe vrej, cu roșii proaspete și mărar verde din grădină, parcă are cu totul alt farmec și alt gust.

Dacă și voi sunteți amatori de mâncăruri simple și rapide cu fasole verde sau păstăi , cum se spune în unele zone ale țării, vă las mai jos câteva rețete pe care eu le fac foarte des și care sunt tare gustoase:

  • ciorbă de fasole verde cu rântaș
  • fasole verde înnăbușită cu usturoi și mărar (fără roșii)
  • salată de fasole verde cu usturoi și iaurt
  • mâncare de fasole verde cu carne de pui

Cum servim mâncarea de fasole verde

Mâncărurile astea de vară, cu multe legume și puține grăsimi, au avantajul că sunt bune și calde, imediat după ce ai stins focul sub cratiță, dar și reci, abia scoase din frigider.

Sunt minunate cu pâine proaspătă, mai ales cu pâine cu maia făcută în casă. Să întingi cu un colț de pâine bună în sosul ăla usturoiat e raiul pe pământ!

Știu persoane care preferă o mămăliguță la mâncarea asta. Am încercat și noi de câteva ori și într-adevăr, merge foarte bine. Dacă vă încântă varianta aceasta, vedeți aici cum se face mămăliga 😉

Mod de preparare mâncare de fasole verde cu sos de roșii și usturoi

Pastai in tigaie

Avem și variantă video la rețeta aceasta. Tare mult mi-a plăcut să o filmez! 🙂 O găsiți la finalul postării, imediat sub rețeta scrisă.

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, acum e momentul să o faceți pentru că se întâmplă lucruri tare frumoase acolo și ar fi păcat să le ratați! 😉 Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mancare de fasole verde cu rosii si usturoi

Mâncare de fasole verde cu sos de roșii și usturoi

Mâncare de fasole verde cu sos de roșii și usturoi. O rețetă simplă și rapidă. Se poate servi caldă sau rece. Este delicioasă!
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie cu capac
tigaie cu capac

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 kg fasole verde (păstăi late)
  • 1 ceapă uscată mare
  • 6-7 căței de usturoi
  • 250 ml sos de roșii cu pulpă (sau roșii pasate)
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță boia de ardei
  • sare, piper și cimbru uscat, după gust
  • mărar proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați păstăile și tăiați-le vârful și codița. Dacă sunt mai lungi, le puteți tăia în două.
  • Spălați păstăile sub un jet de apă și lăsați-le să se scurgă foarte bine.
  • Tocați mărunt ceapa și usturoiul.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare cu capac.
  • Căliți pentru 1-2 minute ceapa și usturoiul tocate mărunt.
  • Adăugați aprox. 100 ml de apă și lăsați ceapa și usturoiul să se gătească înnăbușit sub capac pentru 6-7 minute.
  • Puneți boiaua de ardei peste ceapă și usturoi și amestecați.
  • Puneți păstăile în tigaie. Presărați sare, piper și cimbru uscat, după gust și mai adăugați 100 ml de apă.
  • Lăsați păstăile să se gătească acoperite cu capac, amestecând din când în când ca să nu se lipească de fundul tigăii.
  • Când păstăile s-au înmuiat și sunt aproape gata, turnați sucul de roșii și amestecați. Lăsați mâncarea încă 10 minute pe foc, acoperită cu capac.
  • Stingeți focul, presărați usturoi tocat mărunt și mărar proaspăt.
  • Mâncarea de fasole verde cu sos de roșii este foarte bună atât caldă, cât și rece și se poate servi cu pâine de casă sau cu mămăliguță.
Valori nutriționale
Mâncare de fasole verde cu sos de roșii și usturoi
Mărimea porției
 
350 g
Valori per porție
Calorii
175
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
7.5
g
12
%
Carbohidrați
 
25.13
g
8
%
Fibre
 
10
g
42
%
Proteine
 
6.05
g
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Mancare de fasole verde cu rosii si usturoi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
225 shares

Comentarii

  1. Adriana Dicu a zis

    mai 31, 2023 at 1:56 pm

    5 stars
    Excelent ! Așa DA!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 31, 2023 at 2:21 pm

      Mă bucur mult că vă place! Vă aștept cu drag să încercați și alte rețete de pe blog. Numai bine!

      Răspunde
5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x