Rețeta de pesto de pătrunjel cu nuci caju și parmezan este una dintre cele mai simple, dar plină de arome și savoare. Află cât de ușor se face. E gata în doar 5 minute! 🙂
După ce toată primăvara ne-am bucurat de pesto de leurdă (rețeta aici), iată că leurda a dispărut și noi ne-am reorientat spre alte verdețuri.
Acest pesto de pătrunjel, cremos și aromat este gata în doar 5 minute și pentru el nu folosim decât ingrediente naturale. În plus, rețeta se poate transforma ușor într-una vegană (de post) dacă în locul parmezanului folosiți fulgi de drojdie inactivă.
Mergi direct la:
La ce preparate folosim acest pesto?
Răspuns corect: la toate! 😀 Lăsând gluma la o parte, să știți că puține sunt mâncărurile pe care nu le văd asortându-se de minune cu un sos pesto și în special cu acesta, de pătrunjel. Noi îl folosim:
- la paste
- peste cartofii fierți sau copți
- în sandvișuri
- la carnea pregătită la grătar sau la cuptor
- la pește
- pe pâinea prăjită
- cu lipii
- ca dressing pentru salate
Cred că doar în supă nu l-am pus, deși nu e exclus să îmi vină o idee și în acest sens 😀
Cu o lingură de pesto și o mână de paste e gata masa în 10 minute. Iar cu pesto și pâine prăjită e gata micul dejun în 5 minute! 🙂
Ați prins ideea: un borcan cu pesto n-ar trebui să lipsească din frigiderul nimănui. Iar pesto de pătrunjel are avantajul că poate fi făcut oricând în timpul anului, nu este sezonier ca cel de leurdă sau de busuioc.
Echipamente necesare
La origine, pesto se face prin strivirea tuturor ingredientelor într-un mojar cu pistil. Dacă aveți așa ceva, timp și mușchi, poate fi o experiență interesantă.
Dacă nu aveți mojar (ce rușine, nici eu care-s bloggeriță nu am! 😀 ) cu siguranță aveți un chopper sau un blender pe care să îl puneți la treabă în locul vostru 😉
Alte rețete rapide
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pesto de pătrunjel cu nuci caju și parmezan
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 2 legături de pătrunjel (aprox. 60 g)
- 50 g nuci caju
- 50 g parmezan ras
- 50 ml ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- sucul de la ½ de lămâie
- sare și piper, după gust
- opțional - 1-2 linguri de apă plată, dacă doriți un sos mai fluid
Instrucțiuni de preparare
- Puneți nucile caju în chopper și mixați până când le mărunțiți foarte bine.
- Adăugați restul ingredientelor: pătrunjelul, usturoiul, sare, piper, suc de lămâie și ulei de măsline.
- Mixați până obțineți o pastă omogenă.
- Dacă doriți un pesto mai fluid, adăugați 1-2 linguri de apă plată, rece și mixați din nou.
- Dacă nu îl consumați imediat, pesto trebuie păstrat la frigider. Puneți pesto într-un borcan cu capac, iar deasupra turnați o pojghiță de ulei de măsline care să prevină oxidarea.
Bine de știut:
- Dacă aveți un chopper suficient de puternic, puteți pune toate ingredientele odată.
- În loc de caju puteți folosi semințe de pin, migdale, nuci, alune de pădure, etc.
- Dacă doriți o variantă de pesto vegan, puțeți înlocui parmezanul cu fulgi de drojdie inactivă (vezi aici).
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Irina a zis
Nu am chopper in bucătărie 😞
As putea sa le toc mărunt , credeți că ar fi ok?
Mulțumesc !
Va urmăresc rețetele tot timpul, sunt accesibile și asta îmi place mult!
Va îmbrățișez!
Iuliana a zis
Bună Irina!
Nu, din păcate din cuțit nu iese la fel de bine. Textura trebuie să fie cam ca o pastă de întins pe pâine. Nu cred că ai cum să reușești să o faci așa. Adică eu una, nu aș reuși.
Dar poate ai un bleder, un robot, altceva cu lame care toacă.
Îmi pare rău că nu ți-am dat vești bune.
Mulțumesc mult pentru mesaj. Îmbrățișări cu drag!
Dana a zis
Buna ziua!Cat timp îl putem păstra la frigider?Cata valabilitate are?Va mulțumesc!
Iuliana a zis
Eu nu l-aș ține mai mult de 2-3 zile.
Pătrunjel se găsește tot timpul, pesto se face în 5 minute și ideal e să îl mâncăm proaspăt.
Nu e un produs din care să facem cantități mari și pe care să îl păstrăm timp îndelungat.
Mariana a zis
O rețetă, care te scoate la urgențe pt că o poți asocia cu aproape orice
Iuliana a zis
Mă bucur că ți-a plăcut rețeta, Mariana! Exact așa este: merge oricând, cu orice 🙂
Adriana a zis
Buna ziua ,
Caju trebuie sa fie crud sau prajit, va multumesc anticipat . Va urmaresc cu drag ,din Noua Zeelanda ,
Adriana
Iuliana a zis
Se poate pune și crud, dar și rumenit puțin în tigaie. Eu prefer să îl pun crud pentru că e mai uleios și pesto parcă iese mai cremos. Dacă îl prăjesc se mai usucă și se schimbă puțin textura, dar are o aromă mai intensă. Deci până la urmă e chestie de gust.
Numai bine acolo, departe, Adriana! 🙂