Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Pesto de pătrunjel cu nuci caju și parmezan

Publicat la 16 iunie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2930 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de pesto de pătrunjel cu nuci caju și parmezan este una dintre cele mai simple, dar plină de arome și savoare. Află cât de ușor se face. E gata în doar 5 minute! 🙂

pesto de patrunjel

După ce toată primăvara ne-am bucurat de pesto de leurdă (rețeta aici) , iată că leurda a dispărut și noi ne-am reorientat spre alte verdețuri.

Acest pesto de pătrunjel, cremos și aromat este gata în doar 5 minute și pentru el nu folosim decât ingrediente naturale. În plus, rețeta se poate transforma ușor într-una vegană (de post) dacă în locul parmezanului folosiți fulgi de drojdie inactivă.

Mergi direct la:
  • La ce preparate folosim acest pesto?
  • Echipamente necesare
  • Alte rețete rapide
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

La ce preparate folosim acest pesto?

Răspuns corect: la toate! 😀 Lăsând gluma la o parte, să știți că puține sunt mâncărurile pe care nu le văd asortându-se de minune cu un sos pesto și în special cu acesta, de pătrunjel. Noi îl folosim:

  • la paste
  • peste cartofii fierți sau copți
  • în sandvișuri
  • la carnea pregătită la grătar sau la cuptor
  • la pește
  • pe pâinea prăjită
  • cu lipii
  • ca dressing pentru salate

Cred că doar în supă nu l-am pus, deși nu e exclus să îmi vină o idee și în acest sens 😀

Cu o lingură de pesto și o mână de paste e gata masa în 10 minute. Iar cu pesto și pâine prăjită e gata micul dejun în 5 minute! 🙂

Ați prins ideea: un borcan cu pesto n-ar trebui să lipsească din frigiderul nimănui. Iar pesto de pătrunjel are avantajul că poate fi făcut oricând în timpul anului, nu este sezonier ca cel de leurdă sau de busuioc.

Echipamente necesare

La origine , pesto se face prin strivirea tuturor ingredientelor într-un mojar cu pistil. Dacă aveți așa ceva, timp și mușchi, poate fi o experiență interesantă.

Dacă nu aveți mojar (ce rușine, nici eu care-s bloggeriță nu am! 😀 ) cu siguranță aveți un chopper sau un blender pe care să îl puneți la treabă în locul vostru 😉

pesto de pătrunjel în chopper
parmezan ras

Alte rețete rapide

  • Maioneza dietetica cu iaurt-
    Maioneză dietetică cu iaurt. Fără ulei și fără ouă crude!
  • bruschete cu avocado si ciuperci
    Bruschete cu avocado și ciuperci rumenite
  • Icre de fasole
    Icre de fasole cu ceapă verde
  • Cartofi dulci la cuptor
    Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin și usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

pesto de patrunjel

Pesto de pătrunjel cu nuci caju și parmezan

Sos pesto de pătrunjel. Delicios, 100% natural, gata în dor 5 minute.
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Timp total: 5 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

chopper electric
chopper electric

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 legături de pătrunjel (aprox. 60 g)
  • 50 g nuci caju
  • 50 g parmezan ras
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • sucul de la ½ de lămâie
  • sare și piper, după gust
  • opțional - 1-2 linguri de apă plată, dacă doriți un sos mai fluid

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți nucile caju în chopper și mixați până când le mărunțiți foarte bine.
  • Adăugați restul ingredientelor: pătrunjelul, usturoiul, sare, piper, suc de lămâie și ulei de măsline.
  • Mixați până obțineți o pastă omogenă.
  • Dacă doriți un pesto mai fluid, adăugați 1-2 linguri de apă plată, rece și mixați din nou.
  • Dacă nu îl consumați imediat, pesto trebuie păstrat la frigider. Puneți pesto într-un borcan cu capac, iar deasupra turnați o pojghiță de ulei de măsline care să prevină oxidarea.

Bine de știut:

  1. Dacă aveți un chopper suficient de puternic, puteți pune toate ingredientele odată.
  2. În loc de caju puteți folosi semințe de pin, migdale, nuci, alune de pădure, etc.
  3. Dacă doriți o variantă de pesto vegan, puțeți înlocui parmezanul cu fulgi de drojdie inactivă (vezi aici).
Valori nutriționale
Pesto de pătrunjel cu nuci caju și parmezan
Mărimea porției
 
40 g
Valori per porție
Calorii
165
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
17
g
6
%
Fibre
 
1
g
4
%
Proteine
 
0.5
g
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
turnam ulei deasupra împotriva oxidării

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
2930 shares

Comentarii

  1. Irina a zis

    octombrie 30, 2021 at 3:17 pm

    Nu am chopper in bucătărie 😞
    As putea sa le toc mărunt , credeți că ar fi ok?
    Mulțumesc !
    Va urmăresc rețetele tot timpul, sunt accesibile și asta îmi place mult!
    Va îmbrățișez!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 30, 2021 at 3:22 pm

      Bună Irina!
      Nu, din păcate din cuțit nu iese la fel de bine. Textura trebuie să fie cam ca o pastă de întins pe pâine. Nu cred că ai cum să reușești să o faci așa. Adică eu una, nu aș reuși.
      Dar poate ai un bleder, un robot, altceva cu lame care toacă.
      Îmi pare rău că nu ți-am dat vești bune.
      Mulțumesc mult pentru mesaj. Îmbrățișări cu drag!

      Răspunde
  2. Dana a zis

    octombrie 13, 2021 at 1:39 pm

    Buna ziua!Cat timp îl putem păstra la frigider?Cata valabilitate are?Va mulțumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 13, 2021 at 3:07 pm

      Eu nu l-aș ține mai mult de 2-3 zile.
      Pătrunjel se găsește tot timpul, pesto se face în 5 minute și ideal e să îl mâncăm proaspăt.
      Nu e un produs din care să facem cantități mari și pe care să îl păstrăm timp îndelungat.

      Răspunde
  3. Mariana a zis

    noiembrie 22, 2020 at 12:41 pm

    5 stars
    O rețetă, care te scoate la urgențe pt că o poți asocia cu aproape orice

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 22, 2020 at 5:22 pm

      Mă bucur că ți-a plăcut rețeta, Mariana! Exact așa este: merge oricând, cu orice 🙂

      Răspunde
    • Adriana a zis

      ianuarie 18, 2021 at 2:18 am

      Buna ziua ,

      Caju trebuie sa fie crud sau prajit, va multumesc anticipat . Va urmaresc cu drag ,din Noua Zeelanda ,
      Adriana

      Răspunde
      • Iuliana a zis

        ianuarie 18, 2021 at 6:40 am

        Se poate pune și crud, dar și rumenit puțin în tigaie. Eu prefer să îl pun crud pentru că e mai uleios și pesto parcă iese mai cremos. Dacă îl prăjesc se mai usucă și se schimbă puțin textura, dar are o aromă mai intensă. Deci până la urmă e chestie de gust.
        Numai bine acolo, departe, Adriana! 🙂

        Răspunde
5 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x