Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Budincă de griș însiropată cu lapte

Publicat la 10 mai 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

351 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Budinca de griș însiropată cu lapte vanilat, e un desert de casă absolut delicios pentru care nu avem nevoie decât de câteva ingrediente uzuale.

Ceva mai pufos decât budinca aceasta de griș nu există! Imaginați-vă un norișor umed, vanilat care pur și simplu ți se topește în gură! Un deliciu care nu are cum să nu fie pe gustul tuturor, copii și părinți deopotrivă!

Unde mai pui că se face foarte ușor și rapid din doar câteva ingrediente banale pe care le avem mereu în casă. Cred că vă puteți apuca să o preparați imediat ce terminați de citit rețeta 🙂

budinca de gris insiropata cu lapte

Nu am crescut cu bunătatea aceasta, mama nu o făcea și nici nu am auzit de ea în copilărie. Bineînțeles, iubeam grișul cu lapte și îmi plăcea foarte mult crema de griș de la prăjitura Albinița . Mai făceam și budincă de griș la cuptor, dar uscată, nu însiropată. Budinca de griș însiropată am mâncat-o prima dată târziu, pe la 30-35 de ani, făcută de o prietenă. Mi s-a părut fantastică, mi-am zis că nu există ceva mai simplu și mai bun pe lume!

Îmi amintesc perfect că prietena mea mi-a scris atunci rețeta pe un post-it galben pe care l-am păstrat o perioadă, apoi l-am rătăcit. Tare m-am bucurat să regăsesc acest desert și o poveste foarte similară la Andreea de la Taste Bazaar , iar acum v-am adus rețeta și vouă, să vă bucurați și voi de ea.

  • budinca de gris insiropata cu lapte
  • budinca de gris insiropata cu lapte

Alte rețete asemănătoare pe care vei dori să le încerci

Dacă vă place genul acesta de deserturi simple, bune și cu puține ingrediente, vă mai recomand câteva care mie îmi plac foarte mult și care sper să vă inspire și pe voi:

  • budincă de griș cu smochine
  • budincă de orez cu sos de fructe
  • budinca de cozonac

Mod de preparare budincă de griș însiropată cu lapte

Budinca de griș însiropată nu e o rețetă cu mari secrete, ba poate chiar nu are niciunul. Avem de fapt un fel de pandișpan la care am folosit griș în loc de făină. Acesta crește în cuptor și devine rumen și aerat exclusiv datorită aerului înglobat în ouă. Deci nu folosim praf de copt sau alt agent de creștere.

Când scoatem budinca din cuptor, turnăm imediat peste ea laptele fierbinte bine aromatizat cu vanilie, de preferat naturală. Așteptăm să se răcească (sau nu) și asta este tot, budinca noastră e gata de servit. Nimic nu-i mai trebuie, e perfectă exact așa simplă cum e!

aluat de pandispan

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Imediat sub ea veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu budinca de griș și cum am însiropat-o.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

budinca de gris insiropata cu lapte

Budincă de griș însiropată cu lapte

Budinca de griș însiropată cu lapte vanilat, e un desert de casă absolut delicios pentru care nu avem nevoie decât de câteva ingrediente.
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tel
spatulă

Rețeta Video

Ingrediente
 

aluat - pentru o tavă de aprox. 25x20 cm

  • 5 ouă mari
  • 100 g griș
  • 70 g zahăr
  • 10 g zahăr Bourbon ((1 pliculeț))
  • un praf de sare

pentru însiropat

  • 800 ml lapte
  • 30 g zahăr
  • 10 g zahăr Bourbon ((1 pliculeț))
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

în plus

  • puțin unt moale pentru uns tava

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu puțin unt moale o tavă potrivită ca mărime.
  • Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade din castron.
  • Separat, mixați gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel Bourbon până când își dublează volumul și se deschid la culoare.
  • Turnați grișul puțin câte puțin peste crema de gălbenușuri în timp ce amestecați ușor, cu un tel de mână.
  • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri cu griș, adăugând puțin câte puțin și amestecând ușor cu telul.
  • Turnați compoziția în tavă și coaceți budinca de griș pentru 30 de minute sau până când este aurie și ușor rumenită. Puteți face și testul cu scobitoarea ca să verificați că e bine coaptă în mijloc.
  • Cam cu 10 minute înainte să fie gata budinca, puneți laptele la fiert cu zahărul, extractul de vanilie și sarea. Laptele trebuie să fie fierbinte când îl turnați peste budincă.
  • Scoateți budinca din cuptor și turnați laptele peste ea, la început cu o lingură ca să lăsați timp aluatului să se hidrateze în profunzime, apoi îl puteți turna pe tot. Chiar dacă pare mult, aluatul îl va absorbi.
  • Puteți servi budinca caldă sau rece, dar e mult mai bună a doua zi, de la frigider, pentru că se simte mai bine aroma de vanilie.
Valori nutriționale
Budincă de griș însiropată cu lapte
Valori per porție
Calorii
204
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Colesterol
 
112
mg
37
%
Carbohidrați
 
29
g
10
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
20
g
22
%
Proteine
 
8
g
16
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
desert de casa

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
351 shares
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x