Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Pastă de măsline, aperitiv delicios, gata în 5 minute

Publicat la 30 octombrie 2013 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

48 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă și rapidă de pastă de măsline. Un aperitiv delicios, gata în doar 5 minute și pentru care avem nevoie de doar câteva ingrediente.

Azi am pentru voi o rețetă pe care eu o fac foarte des mai ales în posturile ortodoxe de peste an, dar care cu siguranță va fi și pe placul celor care au un stil de viață vegan sau vegetarian: pastă de măsline.

pasta de masline

Mai simplu de atât nu se poate! Mai ieftin şi mai uşor, iarăşi nu se poate. Aproape că nu-ţi vine să crezi cât e de bună pasta de măsline ştiind că se face din doar 3-4 ingrediente atât de banale. De fapt, dacă e să mă gândesc mai bine avem un singur ingredient de bază: măslinele, restul sunt condimente, adăugate după gustul fiecăruia 🙂

Ce fel de măsline folosim?

Eu am încercat de-a lungul timpului mai toate soiurile de măsline pe care le-am găsit: negre, Kalamata, verzi, naturale, etc. Uneori am făcut și combinații, de exemplu jumătate negre, jumătate verzi.

Deși preferatele noastre sunt măslinele Kalamata , totuși, pentru pasta de măsline m-am oprit doar la cele negre. Le cumpăr din piață, acolo unde se vând măsline vrac. Sunt fără sâmburi și rezonabil de sărate.

Din punctul meu de vedere, măslinele verzi sau cele Kalamata au un gust mult prea intens pentru pasta asta și de obicei sunt mult prea sărate.

Dar până la urmă, totul ține de gustul fiecăruia. Cred că merită să faceți câteva încercări, cu cantități mici, de exemplu 100 de grame, și să vă decideți apoi care vă plac mai mult.

Chiar dacă veți cumpăra măsline fără sâmburi, e foarte important ca înainte să le puneți în chopper să le verificați. Mie mi s-a întâmplat să rămână un sâmbure ascuns și să îmi strice lamele chopperului.

Cum păstrăm și cum servim pasta tartinabilă de măsline

Eu de obicei fac pastă din 300 g de măsline, ceea ce e suficient pentru 4 porții (sau în cazul nostru: 2 mese pentru 2 persoane).

O păstrez într-un borcan cu capac ca să nu miroasă a usturoi în tot frigiderul.

O servim pe felii de pâine prăjită, cu turte la tigaie (vezi aici o rețetă) sau pe rondele de orez expandat. Dacă sunt într-o perioadă de deficit caloric, când vreau să elimin pâinea, atunci întind pasta de măsline pe felii de ardei gras.

Veți găsi valorile nutriționale ale pastei de măsline mai jos, la finalul rețetei. Tot acolo găsiți și varianta video 😉

mic dejun cu paine prajita

Dacă v-a plăcut rețeta pastei de măsline de astăzi, vă las mai jos și alte idei de paste tartinabile 100% naturale, delicioase și ușor de făcut:

  • pastă de morocov cu usturoi copt
  • pastă de macrou afumat
  • hummus cu roșii uscate și busuioc
  • guacamole - rețetă video

Mod de preparare pastă de măsline

Modul de preparare pentru rețeta aceasta e tot ce poate fi mai simplu pe lume: pur și simplu se pun toate ingredientele în chopper, se mărunțesc și gata toată treaba. Doar v-am spus că în 5 minute e gata masa! 🙂

ingrediente pentru pasta de masline

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

pasta de masline

Pastă de măsline

5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Număr de porții: 4 porții (80 g/porție)
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

chopper electric
chopper electric
spatulă

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g măsline negre fără sâmburi
  • 1-2 căţei de usturoi
  • aprox. 20 ml ulei de măsline
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt
  • piper proaspăt măcinat, după gust
  • sare, după gust (eu nu pun, măslinele sunt deja sărate)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Verificați mai întâi ca măslinele să nu aibă vreun sâmbure uitat care să vă strice lamele chopperului.
  • Puneți măslinele în chopper și lăsați-l să le mărunțească foarte bine. Dacă e nevoie, opriți aparatul, curățați pereții vasului cu o spatulă și apoi mixați din nou.
  • Puneți usturoiul, piperul, pătrunjelul și uleiul de măsline și mixați până aveți o pastă fină și omogenă.
  • Pasta de măsline se servește pe felii de pâine prăjită sau rondele de orez expandat.
  • Păstrați pasta de măsline la frigider, într-un borcan cu capac.
Valori nutriționale
Pastă de măsline
Valori per porție
Calorii
170
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Carbohidrați
 
3.45
g
1
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
pasta de masline

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
48 shares

Comentarii

  1. vavaly a zis

    martie 03, 2014 at 10:42 pm

    am mancat si eu, e buna. dar nu m am gandit niciodata sa fac. acum parca mi ai facut pofta.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 04, 2014 at 7:49 am

      Incearca neaparat, sunt sigura ca o sa-ti placa 🙂

      Răspunde
      • vavaly a zis

        martie 05, 2014 at 7:05 pm

        am făcut. îmi place doar că a ieşit un pic cam sărată :).

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          martie 05, 2014 at 7:40 pm

          Cred ca au fost maslinele prea sarate, poate ar fi trebuit lasate putin in apa la desarat.

          Răspunde
  2. TeoBucatar a zis

    octombrie 30, 2013 at 2:35 pm

    Foarte buna, mie imi place si fara usturoi

    Răspunde
    • Iuliana M. a zis

      octombrie 30, 2013 at 8:24 pm

      Teo, multumesc pentru sugestie. Nu am incercat-o pana acum fara usturoi, dar o voi face data viitoare ca sa o pot lua si la serviciu la pachet 🙂

      Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x