Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de pizza delicioase și rapide

Pizza cu şuncă şi ciuperci, rețeta italiană delicioasă

Publicat la 26 iulie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

31 shares
Mergi la rețetă

Rețeta de pizza cu şuncă şi ciuperci care te scoate din încurcătură la masa de prânz sau la cină cu ingredientele simple și la îndemână!

Pizza pentru mine face parte din categoria mâncărurilor care mă scot mereu din încurcătură mai mult decât onorabil şi delicios. Ca şi pastele, de altfel. Întâmplător sau nu, ambele sunt mâncăruri italiene, sunt uşor de preparat şi acasă , uşor de improvizat cu ce mai e prin frigider şi destul de ieftine la urma urmei.

Pizza cu şuncă şi ciuperci

Despre pizza se poate face o întreagă teorie, începând mai ales cu teoria blatului. Să fie subţire şi crocant, să fie italian clasic, să fie pufos... câte mâini care frământă aluatul, atâtea blaturi...

Rețeta de astăzi are un blat simplu de pizza, dospit cu drojdie. Dar dacă sunteți în criză de timp și doriți un blat fără dospire, puteți aplica rețeta de blat rapid cu praf de copt. Trebuie să mărturisesc că eu pe acesta în fac cel mai des.

Găsiți aici rețeta de pizza rapidă în format scris sau puteți viziona mai jos rețeta video.

Pe canalul de YouTube postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Dacă vă este ușor să urmăriți rețetele în acest format, abonați-vă la canalul Bucate Aromate ca să nu pierdeți nicio rețetă! Click aici pentru abonare!

Mod de preparare pizza cu şuncă şi ciuperci

Dar să ne suflecăm mânecile şi ne apucăm de treabă, da? 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pizza cu şuncă şi ciuperci

Pizza cu şuncă şi ciuperci

Rețeta de pizza cu şuncă şi ciuperci care te scoate din încurcătură la masa de prânz sau la cină cu ingredientele simple și la îndemână!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
dospire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
Număr de porții: 2 pizza medii (30 cm)
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tava perforata pizza
tava perforata pizza
hârtie de copt
cutit pizza
cutit pizza

Ingrediente
 

Blatul

  • 260 g făină
  • 4 g drojdie uscată instant ((12 g drojdie proaspătă))
  • 170 ml apă călduţă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 5 g sare
  • 1 linguriţă zahăr

Topping

  • 100 g ciuperci Champignon
  • 200 g şuncă de pui
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă mică (opţional)
  • 200 g cașcaval
  • 200 g mozzarella
  • 100 g sos de roşii (poate fi şi bulion de casă)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • oregano

Instrucțiuni de preparare
 

Blatul

  • Într-un castron încăpător, se amestecă făina cu sarea, zahărul şi cu drojdia uscată
  • Se adaugă apa călduţă (nu fierbinte!) şi uleiul de măsline şi se amestecă totul cu mâna până când obţinem o bilă de aluat omogen, compact, puţin elastic
  • Lăsaţi aluatul să crească într-un loc călduţ, acoperit cu un prosop curat, timp de aprox. 30 de minute sau până îşi dublează volumul.
  • Împărţiţi aluatul în două părţi egale, le dati formă de bilă și le lăsați să se mai odihnească încă 15 minute acoperite cu un prosop umed.
  • Întindeţi aluatul pe blatul înfăinat până ajungeţi la o formă rotundă de aprox. 30 cm în diametru.
  • Puneţi aluatul în tava specială pentru copt pizza dacă aveţi aşa ceva sau într-o tava normală acoperită cu hârtie de copt.

Topping

  • Ciupercile se taie cât doriţi de mărunt, iar ceapa se taie cubuleţe
  • Ciupercile împreună cu ceapa se călesc timp de 2-3 minute, într-o lingură de ulei de măsline.
  • Amestecați sosul de roşii cu o lingură de ulei de măsline şi cu puţin oregano. Ungeţi cu acest amestec blatul de pizza, presăraţi cascavalul ras pe răzătoarea cu găuri mari, apoi adăugaţi ciupercile şi ceapa călite, ardeiul gras şi şunca tăiată cât vă place de mare.
  • Din loc în loc puneţi cubuleţe de mozzarella
  • Coaceţi pizza în cuptorul preîncălzit la 250 de grade pentru 8-10 de minute sau până când începe să se rumenească pe margini.
Valori nutriționale
Pizza cu şuncă şi ciuperci
Valori per porție
Calorii
1410
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
67
g
103
%
Colesterol
 
257
mg
86
%
Carbohidrați
 
117
g
39
%
Fibre
 
7
g
29
%
Zahăr
 
10
g
11
%
Proteine
 
84
g
168
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Pâna la urmă reţeta de pizza e mai greu de povestit decât de făcut. Lăsaţi-vă intuiţia să funcţioneze şi jucaţi-vă cu ingredientele după pofta inimii. Pizza e bună oricum, indiferent în ce ordine le-aţi pune peste blat. Ăsta e tot farmecul ei 🙂

Pizza cu şuncă şi ciuperci

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pizza cu şuncă şi ciuperci ca să o aveţi la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi pentru mai târziu.

Poftă bună vă doresc!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pizza cu rosii si mozzarella in tava pe fundal de lemn
    Pizza turnată la tavă - rețeta rapidă de pizza "lichidă" delicioasă
  • Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
    Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
  • Reteta pizza pe blat de dovlecei
    Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
  • Pizza cu ton si porumb
    Pizza cu ton și porumb - rețeta simplă, cu aluat de casă
31 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    iulie 26, 2014 at 4:51 pm

    Ce coincidenta, chiar azi am facut si eu pizza dar cu alte ingrediente. Noroc ca tocmai am savurat-o, ca altfel imi faceai pofta cu bunatatea ta de pizza 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 26, 2014 at 5:30 pm

      Eu mi-am facut pofta mie insami numai cat am scris reteta 😀

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x