• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Paste

    Pide turcești cu brânză. Pizza turcească.

    Publicat la 24 noiembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Rețeta de pide turcești este deseori asemănată cu pizza, dar eu zic că e mai mult o plăcintă delicioasă cu aluat dospit și fraged.

    Cu siguranță ați văzut deseori aceste felii de "pizza turcească" în vitrinele fast food-urilor sau pe la street food-urile care se organizează mai nou prin orașe.

    Iar dacă ați fost vreodată în vacanță în Turcia, atunci le știți prea bine, căci ați avut ocazia să le gustați chiar la ele acasă.

    Pide turcești cu brânză

    Plăcintele turcești, cu forma lor de bărcuță, frumos rumenite și pline de umplutură, arată nu doar spectaculos, ci și foarte apetisant.

    Pidele turcești au la bază un aluat dosit, dar mai fraged decât cel de pizza pentru că în compoziția lui intră și ingrediente care dau frăgezime: unt, lapte și ouă.

    Umpluturile pentru pide sunt diverse, de la carne tocată și brânzeturi și până la umpluturi vegetariene pe bază de spanac sau ciuperci.

    Pide cu cascaval

    Rețeta de pide turcești pe care v-o propun eu astăzi are umplutură de...brânzeturi românești get-beget! 🙂 Am folosit telemea și cașcaval de Săveni de la Viofanny, un producător de brânzeturi tradiționale din județul Botoșani.

    Telemeaua lor grasă și gustoasă o mai folosisem și la rețeta de macaroane cu brânză, este grozavă! M-am convins acum că la fel de bun este și cașcavalul.

    Mod de preparare pide turcești cu brânză

    Așa cum vă spuneam, pentru pide avem nevoie de un aluat dospit. Este un aluat fin și moale, care se lucrează foarte ușor.

    Va trebui să îl întindem în foi ovale și alungite pe care să le modelăm apoi în formă de bărcuță. O joacă de copil, nimic complicat!

    Odată pidele modelate, nu ne rămâne decât să le ungem cu puțin sos de roșii aromat, iar apoi să le umplem cu brânzeturi date pe răzătoare.

    • modelare aluat
    • modelare aluat pentru pizza turceasca
    • pizza turceasca

    Vă povestesc mai multe în rețeta de mai jos, iar la finalul ei veți găsi și varianta video a rețetei, postata pe canalul de YouTube.

    Puteți urmări acolo exact cum am modelat aluatul în forma specifică pidelor turcești.

    Dacă sunteți amatori de pizza, vă las aici o rețetă de pizza rapidă cu blat subțire și crocant. Sunt sigură că o să vă placă mult!

    Pide inainte de a intra la cuptor

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Pide turcești cu brânză

    Pide turcești cu brânză

    Rețeta de pide turcești este deseori asemănată cu pizza, dar eu zic că e mai mult o plăcintă delicioasă cu aluat dospit și fraged.
    5 from 9 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    dospire: 30 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tavă cuptor aprox. 40x30 cm
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    aluatul

    • 250 g făină tip 650
    • 80 ml lapte
    • 50 g unt topit și răcit
    • 1 ou
    • 4 g drojdie uscată
    • 1 lingură ulei de măsline
    • ½ linguriță de sare
    • ½ linguriță de zahăr

    umplutura

    • 150 g cașcaval
    • 150 g telemea
    • 4 linguri sos de roșii
    • 1 linguriță ulei de măsline
    • 1 linguriță oregano uscat
    • ½ linguriță boia de ardei dulce sau iute, după gust

    în plus

    • 1 ou pentru uns marginile
    • semințe de negrilică - opțional

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Punem într-un bol toate ingredientele din lista pentru aluat și frământăm până când avem un aluat omogen, moale și elastic, care nu se mai lipește de mâini.
    • Acoperim aluatul cu un prosop sau o folie alimentară și îl lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
    • Cât timp se odihnește aluatul, dăm brânzeturile pe răzătoare.
    • Tot acum pregătim și sosul de roșii: adăugăm peste el oregano uscat, sare și puțin ulei de măsline. Omogenizăm.
    • Aprindem cuptorul la 220 de grade și punem hârtie de copt într-o tavă mare.
    • Împărțim aluatul în două bucăți egale. Întindem fiecare bucată de aluat cu sucitorul, dându-i o formă ovală, alungită.
    • Modelăm aluatul în formă de bărcuță, adică rulăm marginile laterale și lipim capetele. Vor rezulta 2 pide destul de mari. Ale mele au avut cam 30x15 cm.
    • Punem pidele în tavă, le umplem cu brânzeturile date pe răzătoare și le presărăm cu oregano și boia de ardei.
    • Ungem marginile cu ou bătut și le presărăm cu semințe de negrilică.
    • Coacem pidele timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc ușor și le servim cât sunt calde.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Pide turcești cu brânză
    Valori per porție
    Calorii
    1208
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    67
    g
    103
    %
    Colesterol
     
    285
    mg
    95
    %
    Carbohidrați
     
    103
    g
    34
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Zahăr
     
    6
    g
    7
    %
    Proteine
     
    47
    g
    94
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Pide turcești cu brânză

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne
    • reteta paste cu ulei de masline si usturoi
      Paste cu ulei de măsline și usturoi - rețeta italiană "Pasta all'aglio e olio"
    • Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
      Paste cu pui și ciuperci în sos cremos - rețeta pas cu pas

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.