Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Pâine cu drojdie

Pâine rapidă cu iaurt şi seminţe

Publicat la 15 octombrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 14 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

125 shares
Mergi la rețetă

Voi începe postarea asta cu o mărturisire: aluaturile nu sunt chiar punctul meu forte. Şi nu că nu mi-ar plăcea să le fac, dar asta este o artă care cere timp şi pe care cu cât o practici mai des, cu atât devii mai iscusit şi mai pasionat.

Dar cum timpul meu este limitat la foarte puţine ore după job-ul full time pe care îl am, nu se întâmplă prea des să am timp să fac aluaturi, mai ales din cele dospite.

Astăzi însă, m-am gândit că oricât de puţin timp liber aş avea, parcă tot se cuvine să fac pâine măcar o dată pe an, pe 16 octombrie, adică fix de Ziua Mondială a Pâinii 🙂

Aşa că am făcut-o! Desigur, am fost nevoită să aleg cea mai simplă şi mai rapidă reţetă de pâine din lume: fără frământare, fără timp de dospire, dar cu miez pufos şi coajă groasă şi crocantă, numai bună de uns cu unt şi gem dimineaţa la micul dejun sau de întins cu ea în vreun sos sau o salată de roşii.

Pâine rapidă cu iaurt

Mod de preparare pâine rapidă cu iaurt şi seminţe

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pâine rapidă cu iaurt

Pâine rapidă cu iaurt şi seminţe

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g de făină albă (eu am folosit făina Arpis)
  • 450 ml iaurt sau lapte bătut
  • 2 linguri de seminţe de mac
  • 2 linguri de seminţe de susan
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 linguriţă de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Înainte sa ne apucăm de lucru, preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
  • Se cerne făina împreună cu bicarbonatul, apoi se amestecă cu sarea şi cu seminţele şi se pun toate într-un castron încăpator.
  • Se face o gropiţă în făină, unde se toarnă iaurtul sau laptele bătut.
  • Se amestecă cu o lingură de lemn, încorporând puţin câte puţin făina până când veţi obţine un aluat moale, dar omogen.
  • Presăraţi blatul de lucru cu puţină făină şi răsturnati aluatul format. Frământaţi-l puţin, cam 1 minut, până devine mai legat şi reuşiţi să îi daţi o formă rotundă, ca de pâine.
  • Mutaţi pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Crestaţi-o deasupra în formă de cruce, folosind un cuţit bine ascuţit.
  • Bagaţi tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când este frumos rumenită şi a format o coajă groasă şi tare.
  • Scoateţi pâinea pe un grătar metalic sau de lemn, rupeţi-o "ţărăneşte" în 3-4 bucăţi şi lăsaţi-o să se răcească...dacă aveţi răbdare.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă nu aveţi răbdare, iar mirosul de pâine caldă v-a îmbătat simţurile, lăsaţi totul deoparte şi bucuraţi-vă de o bucată zdravănă de pâine caldă. Nimic nu e mai bun pe lume! 🙂

Pâine rapidă cu bicarbonat

Vă spun sincer: oricine, chiar şi un copil poate face pâinea asta. Ba poate e chiar o idee frumoasă să o meşteriţi împreună cu micuţii voştri într-o dimineaţă de week-end. Va fi pentru ei o lecţie minunată şi vă asigur că nu vor avea timp să se plictisească, pentru că pâinea cu iaurt e gata în mai puţin de o oră şi e absolut de-li-cioa-să! 🙂

Paine rapida (4)

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pâine rapidă cu iaurt şi seminţe pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • patru paini pufoase de casa pe gratar de racire
    Franzelă albă de casă. Cea mai ușoară rețetă, fără zahăr, fără ulei!
  • paine cu lapte si iaurt văzută de sus
    Pâine pufoasă de casă - rețeta de pâine XXL cu lapte și iaurt
  • paine fara framantare cu secara taiata felii
    Pâine fără frământare cu făină de secară coaptă în oală de fontă
  • paine alba impletita la tava
    Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă
125 shares

Comentarii

  1. Lidia a zis

    februarie 08, 2022 at 2:07 pm

    Se pot pune seminte de chia&canepa?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 08, 2022 at 2:08 pm

      Da, puteți folosi orice fel de semințe vă plac!

      Răspunde
  2. Ioana a zis

    mai 04, 2020 at 11:01 am

    Delicioasa painica. Eu o fac o data pe saptamana (pentru zilele in care mancam de dulce). Fiica mea, cand a vazut ce usor se face si cat este de delicioasa, o face si ea mereu. Multumesc pentru reteta.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 04, 2020 at 12:28 pm

      Da, e surprinzător de bună la cât de ușor și de repede se face!
      Și noi o facem destul de des. Am făcut și chifle din aluatul acesta.

      Răspunde
  3. Claudia Larisa Damian a zis

    ianuarie 21, 2016 at 10:34 am

    Ce painita delicioasa ! Trebuie sa incerc si eu reteta 🙂 deoarece mi s-a facut pofta !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 21, 2016 at 4:23 pm

      Neaparat sa o incerci! Se face usor si e minunata painica asta.

      Răspunde
  4. cristina mislea a zis

    octombrie 24, 2014 at 8:35 am

    Cu faina integrala merge?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 24, 2014 at 8:52 am

      Ooo, da, sigur ca merge si e chiar mai buna.

      Răspunde
  5. Alexandra a zis

    octombrie 16, 2014 at 9:10 pm

    Ce crusta!!! Mama ce merge cu o cana de lapte caldut!

    Răspunde
  6. simonacallas a zis

    octombrie 16, 2014 at 9:57 am

    Pai, daca arata atat de minunat si mai e si rapida, are toate calitatile posibile 🙂 Brava, brava! Am sa o incerc si eu.

    Răspunde
  7. andreeadenisa03 a zis

    octombrie 16, 2014 at 9:37 am

    Wai ce super ! Na ca nu m-am gandit la mac desi imi place tare mult!

    Răspunde
  8. Claudia a zis

    octombrie 16, 2014 at 9:34 am

    Pare asa de buna incat cu siguranta o incerc si eu cat de curand 🙂

    Răspunde
  9. Mary Udrea a zis

    octombrie 16, 2014 at 7:25 am

    Ce bine arata! Si eu prepar deseori paine cu iaurt.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 16, 2014 at 7:53 am

      Nu e ea frumoasa si aerata ca o paine dospita, dar e foarte buna si cred ca o voi face si eu mai des, macar samabata dimineata ca atunci am timp mai mult. Mary, te pup!

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x