• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Pâine cu drojdie

    Pâine rapidă cu iaurt şi seminţe

    Publicat la 15 octombrie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 14 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Voi începe postarea asta cu o mărturisire: aluaturile nu sunt chiar punctul meu forte. Şi nu că nu mi-ar plăcea să le fac, dar asta este o artă care cere timp şi pe care cu cât o practici mai des, cu atât devii mai iscusit şi mai pasionat.

    Dar cum timpul meu este limitat la foarte puţine ore după job-ul full time pe care îl am, nu se întâmplă prea des să am timp să fac aluaturi, mai ales din cele dospite.

    Astăzi însă, m-am gândit că oricât de puţin timp liber aş avea, parcă tot se cuvine să fac pâine măcar o dată pe an, pe 16 octombrie, adică fix de Ziua Mondială a Pâinii 🙂

    Aşa că am făcut-o! Desigur, am fost nevoită să aleg cea mai simplă şi mai rapidă reţetă de pâine din lume: fără frământare, fără timp de dospire, dar cu miez pufos şi coajă groasă şi crocantă, numai bună de uns cu unt şi gem dimineaţa la micul dejun sau de întins cu ea în vreun sos sau o salată de roşii.

    Pâine rapidă cu iaurt

    Mod de preparare pâine rapidă cu iaurt şi seminţe

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Pâine rapidă cu iaurt

    Pâine rapidă cu iaurt şi seminţe

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 500 g de făină albă (eu am folosit făina Arpis)
    • 450 ml iaurt sau lapte bătut
    • 2 linguri de seminţe de mac
    • 2 linguri de seminţe de susan
    • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar
    • 1 linguriţă de sare

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Înainte sa ne apucăm de lucru, preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
    • Se cerne făina împreună cu bicarbonatul, apoi se amestecă cu sarea şi cu seminţele şi se pun toate într-un castron încăpator.
    • Se face o gropiţă în făină, unde se toarnă iaurtul sau laptele bătut.
    • Se amestecă cu o lingură de lemn, încorporând puţin câte puţin făina până când veţi obţine un aluat moale, dar omogen.
    • Presăraţi blatul de lucru cu puţină făină şi răsturnati aluatul format. Frământaţi-l puţin, cam 1 minut, până devine mai legat şi reuşiţi să îi daţi o formă rotundă, ca de pâine.
    • Mutaţi pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Crestaţi-o deasupra în formă de cruce, folosind un cuţit bine ascuţit.
    • Bagaţi tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când este frumos rumenită şi a format o coajă groasă şi tare.
    • Scoateţi pâinea pe un grătar metalic sau de lemn, rupeţi-o "ţărăneşte" în 3-4 bucăţi şi lăsaţi-o să se răcească...dacă aveţi răbdare.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Dacă nu aveţi răbdare, iar mirosul de pâine caldă v-a îmbătat simţurile, lăsaţi totul deoparte şi bucuraţi-vă de o bucată zdravănă de pâine caldă. Nimic nu e mai bun pe lume! 🙂

    Pâine rapidă cu bicarbonat

    Vă spun sincer: oricine, chiar şi un copil poate face pâinea asta. Ba poate e chiar o idee frumoasă să o meşteriţi împreună cu micuţii voştri într-o dimineaţă de week-end. Va fi pentru ei o lecţie minunată şi vă asigur că nu vor avea timp să se plictisească, pentru că pâinea cu iaurt e gata în mai puţin de o oră şi e absolut de-li-cioa-să! 🙂

    Paine rapida (4)

    Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pâine rapidă cu iaurt şi seminţe pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

    Din aceeași categorie

    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă
    • Paine toast
      Pâine toast moale și pufoasă, ideală pentru mic dejun și sandvișuri
    • Pâine de secară cu fulgi de ovăz
      Pâine de secară cu fulgi de ovăz şi mix de seminţe
    • Pâine cu maia rapidă şi seminţe de tot felul
      Pâine cu maia rapidă şi seminţe de tot felul

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Lidia

      februarie 08, 2022 at 2:07 pm

      Se pot pune seminte de chia&canepa?

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 08, 2022 at 2:08 pm

        Da, puteți folosi orice fel de semințe vă plac!

        Răspunde
    2. Ioana

      mai 04, 2020 at 11:01 am

      Delicioasa painica. Eu o fac o data pe saptamana (pentru zilele in care mancam de dulce). Fiica mea, cand a vazut ce usor se face si cat este de delicioasa, o face si ea mereu. Multumesc pentru reteta.

      Răspunde
      • Iuliana

        mai 04, 2020 at 12:28 pm

        Da, e surprinzător de bună la cât de ușor și de repede se face!
        Și noi o facem destul de des. Am făcut și chifle din aluatul acesta.

        Răspunde
    3. Claudia Larisa Damian

      ianuarie 21, 2016 at 10:34 am

      Ce painita delicioasa ! Trebuie sa incerc si eu reteta 🙂 deoarece mi s-a facut pofta !

      Răspunde
      • Iuliana

        ianuarie 21, 2016 at 4:23 pm

        Neaparat sa o incerci! Se face usor si e minunata painica asta.

        Răspunde
    4. cristina mislea

      octombrie 24, 2014 at 8:35 am

      Cu faina integrala merge?

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 24, 2014 at 8:52 am

        Ooo, da, sigur ca merge si e chiar mai buna.

        Răspunde
    5. Alexandra

      octombrie 16, 2014 at 9:10 pm

      Ce crusta!!! Mama ce merge cu o cana de lapte caldut!

      Răspunde
    6. simonacallas

      octombrie 16, 2014 at 9:57 am

      Pai, daca arata atat de minunat si mai e si rapida, are toate calitatile posibile 🙂 Brava, brava! Am sa o incerc si eu.

      Răspunde
    7. andreeadenisa03

      octombrie 16, 2014 at 9:37 am

      Wai ce super ! Na ca nu m-am gandit la mac desi imi place tare mult!

      Răspunde
    8. Claudia

      octombrie 16, 2014 at 9:34 am

      Pare asa de buna incat cu siguranta o incerc si eu cat de curand 🙂

      Răspunde
    9. Mary Udrea

      octombrie 16, 2014 at 7:25 am

      Ce bine arata! Si eu prepar deseori paine cu iaurt.

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 16, 2014 at 7:53 am

        Nu e ea frumoasa si aerata ca o paine dospita, dar e foarte buna si cred ca o voi face si eu mai des, macar samabata dimineata ca atunci am timp mai mult. Mary, te pup!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.