Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Dovlecei pane - șnițele crocante de dovlecei

Publicat la 26 iunie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

405 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta tradițională de dovlecei pane delicioși și crocanți, care se servesc cu mujdei de usturoi sau cu un sos de iaurt cu mărar.

Nu ştiu cum o fi la voi, dar la mine vara parcă e sezonul în care îmi amintesc de toate reţetele simple dar gustoase, cele făcute cu legume de sezon şi parcă n-aş mai mânca nimic altceva.

La urma urmei, ce-ţi mai trebuie lângă o porţie de dovlecei pane? Mai nimic, poate doar o salată de roşii şi-un mujdei de usturoi şi gata-i masa! Sau poate doar un sos de iaurt cu mărar 😉

dovlecei pane

Mama mea întotdeauna a făcut dovleceii pane tăvăliți doar prin ou și făină, fără pesmet. Asta pentru că mereu a avut ceva împotriva ideii de a cumpăra pâine veche măcinată.

Mult timp și eu i-am făcut la fel și sunt delicioși și așa, chiar dacă crusta de făină nu este la fel de apetisantă cum este cea din pesmet.

De când am descoperit cât de buni sunt dovleceii prăjiți în crustă de pesmet, mi-am schimbat rețeta și numai așa îi fac. Sunt aurii, crocanți, iar interiorul rămâne moale și cremos.

În continuare sunt de acord cu mama mea că e puțin cam aiurea să cumperi pâine veche 😀 dar acum avem atâtea aparate care să ne ajute în bucătărie, încât nu e greu deloc să ne facem acasă câteva linguri de pesmet atunci când avem nevoie.

Ca să fie și mai crocanți, dovleceii pane se pot tăvăli și prin pesmet Panko dacă vă place acesta. Vezi aici rețetele de pe blog la care am mai folosit acest tip de pesmet.

dovlecei pane

Cum servim dovleceii pane

Dovleceii pane sunt un aperitiv excelent sau se pot servi și ca fel principal, eventual alături de o salată de vară.

Puteți servi dovleceii simpli, sau puteți face un mujdei de usturoi cu care să stropiți rondelele.

Nouă ne plac cel mai mult cu sos de iaurt, pe care îl fac simplu, amestecând iaurt gras cu un cățel de usturoi trecut prin presă și cu puțin mărar tocat fin.

În mod similar puteți face și un sos de smântână.

Mod de preparare dovlecei pane

În mod obișnuit, eu nu curăț dovleceii de coajă pentru această rețetă. Îi curăț doar dacă nu am dovlecei foarte proaspeți și coaja a început să se început să se îngălbenească ușor sau e pătată.

  • Dovlecei pane
  • Dovlecei pane

Presar feliile de dovlecei cu sare pe ambele părți. Își vor lăsa puțină apă care va ajuta făina să se lipească de ele.

Dacă folosiți pesmet, atunci feliile de dovlecel se tăvălesc în ordinea următoare: făină - ou - pesmet. Dacă nu doriți să folosiți pesmet, atunci le treceți doar prin faină și ou.

felii de dovlecel pregatite pentru prajit
felii de dovlecel pregătite pentru prăjit

Pregătesc toate feliile de dovlecel, abia apoi pun tigaia cu ulei la încins.

Uleiul trebuie să fie bine încins când începem prăjirea. Feliile de dovlecel trebuie să sfârâie când le punem în tigaie. În acest fel pesmetul se va rumeni imediat și nu va absorbi mult ulei.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

dovlecei pane

Dovlecei pane

Rețeta tradițională de dovlecei pane delicioși și crocanți, care se servesc cu mujdei de usturoi sau cu un sos de iaurt cu mărar.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 30 min
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 dovlecei (aprox. 600g în total)
  • 4-5 linguri de făină
  • 4-5 linguri de pesmet
  • 2 ouă
  • sare și piper, după gust
  • aprox. 300 ml de ulei pentru prăjit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă doriţi, puteţi îndepărta coaja dovleceilor. Eu o îndepărtez doar dacă nu am dovlecei foarte proaspeți, altfel o las.
  • Tăiaţi dovleceii rondele de aprox. 1 cm grosime şi presăraţi-le cu sare pe ambele părţi. Îşi vor lăsa puţină apă, dar va fi numai bine cât să se lipească făina pe ele.
  • Trecem rondelele de dovlecel prin făină pe toate părţile, le scuturăm să îndepărtăm excesul, apoi le dăm prin oul bătut cu un praf de sare și piper, apoi prin pesmet.
  • Prăjim dovleceii pe ambele părţi în uleiul încins. Îi scoatem pe o farfurie peste un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Îi servim calzi, sau reci cu sos de iaurt sau mujdei de usturoi, după pofta fiecăruia.

Bine de știut:

Dacă nu aveți pesmet, puteți tăvăli dovleceii doar prin ou și apoi prin făină. Crusta nu va fi la fel de crocantă ca în varianta cu pesmet, dar dovleceii vor fi delicioși.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă şi vouă vă plac dovleceii la fel de mult precum îmi plac mie, să ştiţi că găsiţi pe blog o mulţime de reţete cu dovlecei 😉

snitele de dovlecel cu pesmet

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
405 shares

Comentarii

  1. Sica a zis

    august 12, 2015 at 10:23 am

    nu am facut cu faina, eu ii dau prin pesmet mereu cand fac ceva pane

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 12, 2015 at 11:39 am

      Eu rar folosesc pesmet, mi se pare ca absoarbe prea mult ulei.

      Răspunde
  2. Cristina's World a zis

    iulie 09, 2015 at 12:16 pm

    Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
    Te astept cu mare drag la provocarea "Virtual hug" http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
    Multumesc anticipat! 😀

    Răspunde
  3. Claudia a zis

    iunie 26, 2015 at 11:44 am

    Adevarul e ca tare sunt buni dovleceii astia 🙂
    Si versatili. Se pot gati in fel si fel de combinatii care mai de care mai gustoasa. Chiar si la deserturi se pot pune. Nu am facut inca un desert cu dovlecei dar ma tenteaza sa incerc .

    Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x