Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Ceapă roșie murată în oțet. Aromată și crocantă.

Publicat la 26 august 2015 de Iuliana Sbîrnea - 12 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

8219 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cum se face cea mai bună ceapă roșie murată în oțet. Ce condimente se folosesc, cum se păstrează și la ce mâncăruri o servim.

O reţetă atât de simplă şi de rapidă cu atât de multe întrebuinţări! Ceapa roşie murată în oţet îşi pierde puţin din culoare şi complet proprietăţile lacrimogene, dar rămâne crocantă şi va fi foarte aromată datorită mirodeniilor din saramură. E o garnitură excelentă lângă...orice.

Ceapă roșie murată în oțet

Eu pun ceapa roşie murată lângă carnea la grătar sau lângă un cotlet de porc la cuptor , în salata de cartofi, în sandwich-uri, chiar şi peste ouă ochiuri am pus.

Ba i-am dat drumul chiar şi în farfuria cu ciorbă de fasole. Asta când n-am mâncat-o goală, direct din borcan. Şştt, nu mai spuneţi la nimeni! 😀 

Ceapă roșie murată în oțet

Mod de preparare ceapă roşie murată în oţet

Modul de preparare este extrem de simplu, practic nu trebuie decât să feliem ceapa roșie, să o punem în borcan și să turnăm peste ea marinada fierbinte. În 10 minute am terminat toată treaba, veți vedea! 🙂

Marinada fierbinte se toarna peste in borcan

Aşa arată a doua zi după ce am pus-o în borcan. Culoarea s-a uniformizat, nu mai e iute deloc, ceapa noastră e doar aromată şi delicioasă. Este gata de consum imediat după ce s-a răcit.

Cum se păstrează borcanul de ceapă roșie murată în oțet

Ceapa roșie murată în acest fel nu este o conservă pentru iarnă, ci pentru consum în perioada imediat următoare.

După deschidere borcanul se poate păstra 3-4 săptămâni la frigider. Este posibil să reziste chiar mai mult dar eu nu am încercat, la noi se consumă foarte repede și trebuie să fac altul 🙂

Ceapă în oţet

Avem rețeta de ceapă marinată și în format video pe canalul de YouTube al blogului. O găsiți mai jos, la finalul postării.

Acolo puteți vedea exact cum am procedat, cât de subțire am feliat ceapa și cum am pregătit marinada. Dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, o puteți face chiar acum, accesând acest link, pentru a fi siguri că nu pierdeți nici o rețetă.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ceapa rosie in otet

Ceapă roşie murată în oţet

5 from 21 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
răcire: 12 hours hours
Număr de porții: 1 borcan de 400 g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 cepe roşii mari
  • 200 ml de apă
  • 150 ml oţet de mere
  • 2 linguriţe rase de sare
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 1 frunză de dafin
  • ½ de linguriţă boabe de muştar
  • ½ de linguriţă boabe de piper
  • ½ de linguriță boabe de coriandru

Instrucțiuni de preparare
 

  • Amestecăm apa cu oţetul, adăugăm sarea, zahărul şi mirodeniile şi punem totul la fiert.
  • Feliem ceapa cât mai subţire. Dacă aveţi un robot de bucătărie, e perfect, vă scuteşte de multe lacrimi 🙂
  • Punem ceapa într-un borcan de sticlă de aprox. 400 grame. Dacă nu încape toată mai presaţi puţin. Când se murează se va înmuia şi va încăpea foarte bine.
  • Aşezaţi borcanul pe un suport metalic (poate fi şi o tavă sau chiar marginea chiuvetei) şi când amestecul de oţet şi mirodenii începe să fiarbă turnaţi-l în borcan peste feliile de ceapă roşie.
  • Închideţi borcanul cu un capac etanş şi înveliţi-l bine cu câteva şervete de bucătărie sau cu ce aveţi la îndemână.
  • Lăsaţi borcanul să se răcească aşa învelit, eventual de seara până dimineaţa.
  • Ceapa roșie murată se poate consuma chiar de a doua zi.
  • Odată deschis, borcanul se păstrează la frigider. Ține foarte bine chiar și mai mult de o lună.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ceapă roşie murată în oţet pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
8219 shares

Comentarii

  1. Anca racolta a zis

    aprilie 03, 2016 at 7:04 pm

    2 cepe ? Mi se pare puțin

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 03, 2016 at 7:06 pm

      Eu atat am pus, tu poti pune mai multa daca iti incape in borcan. Important e sa iti ajunga lichidul.

      Răspunde
  2. suzy a zis

    decembrie 02, 2015 at 3:06 pm

    Buna, multumesc pentru reteta.deja o portie e gata mancata urmeaza a doua , foarte buna, foarte gustoasa .

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 02, 2015 at 3:32 pm

      Ma bucur mult ca ti-a placut 🙂

      Răspunde
  3. Eliana Boghici Rotaru a zis

    noiembrie 24, 2015 at 8:55 pm

    de cand vroiam sa gasesc asa reteta! pescuiesc mereu ceapa de prin borcanele de castraveciori..mmm! merci mult!

    Răspunde
  4. cosmina marginean a zis

    septembrie 25, 2015 at 8:45 am

    suna si arata grozav, o sa o incerc. felicitari pentru site, e facut de profesionisti!

    Răspunde
  5. Claudia a zis

    august 28, 2015 at 9:52 am

    Ei, uite ca asa nu am incercat sa fac desi imi place ceapa caramelizata. Cred ca incerc si eu reteta ta pentru ca imi place ceapa rosie in orice fel si chip 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 28, 2015 at 10:21 am

      Sper sa fie pe gustul vostru. La noi doar eu mananc, dar imi place asa de tare incat compensez cat pt toata familia 🙂

      Răspunde
  6. anca a zis

    august 27, 2015 at 3:12 pm

    E prima oara cand aud de ceapa murata, dar la cum arata...prima oara cand ajung in piata cumpar ceapa rosie:)

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 27, 2015 at 3:20 pm

      Sper sa iti placa, Ancuta! Dupa aceeasi reteta eu mai fac si usturoi murat. Il pun la sosuri, paste, salate, etc. Dar acum parca l-as mura in saramura, cu putina sfecla rosie, nu in otet...ma mai gandesc 🙂

      Răspunde
  7. ElenaC a zis

    august 26, 2015 at 2:56 pm

    O reteta care se face usor si este foarte buna. Am mancat asa ceva la o pensiune si chiar nu stiam cum se poate face acasa.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 28, 2015 at 10:19 am

      E foarte usor de facut acasa. In plus nu trebuie sa-ti bati prea mult capul cu sterilizarea si depozitarea, pt ca ceapa rosie gasesti tot timpul anului. Cum se termina un borcan, il faci pe urmatorul.

      Răspunde
5 from 21 votes (21 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x