• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Conserve

    Ceapă roșie murată în oțet. Aromată și crocantă.

    Publicat la 26 august 2015 de Iuliana Sbîrnea - 12 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cum se face cea mai bună ceapă roșie murată în oțet. Ce condimente se folosesc, cum se păstrează și la ce mâncăruri o servim.

    O reţetă atât de simplă şi de rapidă cu atât de multe întrebuinţări! Ceapa roşie murată în oţet îşi pierde puţin din culoare şi complet proprietăţile lacrimogene, dar rămâne crocantă şi va fi foarte aromată datorită mirodeniilor din saramură. E o garnitură excelentă lângă...orice.

    Ceapă roșie murată în oțet

    Eu pun ceapa roşie murată lângă carnea la grătar sau lângă un cotlet de porc la cuptor, în salata de cartofi, în sandwich-uri, chiar şi peste ouă ochiuri am pus.

    Ba i-am dat drumul chiar şi în farfuria cu ciorbă de fasole. Asta când n-am mâncat-o goală, direct din borcan. Şştt, nu mai spuneţi la nimeni! 😀 

    Ceapă roșie murată în oțet

    Mod de preparare ceapă roşie murată în oţet

    Modul de preparare este extrem de simplu, practic nu trebuie decât să feliem ceapa roșie, să o punem în borcan și să turnăm peste ea marinada fierbinte. În 10 minute am terminat toată treaba, veți vedea! 🙂

    Marinada fierbinte se toarna peste in borcan

    Aşa arată a doua zi după ce am pus-o în borcan. Culoarea s-a uniformizat, nu mai e iute deloc, ceapa noastră e doar aromată şi delicioasă. Este gata de consum imediat după ce s-a răcit.

    Cum se păstrează borcanul de ceapă roșie murată în oțet

    Ceapa roșie murată în acest fel nu este o conservă pentru iarnă, ci pentru consum în perioada imediat următoare.

    După deschidere borcanul se poate păstra 3-4 săptămâni la frigider. Este posibil să reziste chiar mai mult dar eu nu am încercat, la noi se consumă foarte repede și trebuie să fac altul 🙂

    Ceapă în oţet

    Avem rețeta de ceapă marinată și în format video pe canalul de YouTube al blogului. O găsiți mai jos, la finalul postării.

    Acolo puteți vedea exact cum am procedat, cât de subțire am feliat ceapa și cum am pregătit marinada. Dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, o puteți face chiar acum, accesând acest link, pentru a fi siguri că nu pierdeți nici o rețetă.

    Ceapa rosie in otet

    Ceapă roşie murată în oţet

    4.94 from 15 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    răcire: 12 hours
    Număr de porții: 1 borcan de 400 g

    Ingrediente
     

    • 2 cepe roşii mari
    • 200 ml de apă
    • 150 ml oţet de mere
    • 2 linguriţe rase de sare
    • 2 linguriţe de zahăr
    • 1 frunză de dafin
    • ½ de linguriţă boabe de muştar
    • ½ de linguriţă boabe de piper
    • ½ de linguriță boabe de coriandru

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Amestecăm apa cu oţetul, adăugăm sarea, zahărul şi mirodeniile şi punem totul la fiert.
    • Feliem ceapa cât mai subţire. Dacă aveţi un robot de bucătărie, e perfect, vă scuteşte de multe lacrimi 🙂
    • Punem ceapa într-un borcan de sticlă de aprox. 400 grame. Dacă nu încape toată mai presaţi puţin. Când se murează se va înmuia şi va încăpea foarte bine.
    • Aşezaţi borcanul pe un suport metalic (poate fi şi o tavă sau chiar marginea chiuvetei) şi când amestecul de oţet şi mirodenii începe să fiarbă turnaţi-l în borcan peste feliile de ceapă roşie.
    • Închideţi borcanul cu un capac etanş şi înveliţi-l bine cu câteva şervete de bucătărie sau cu ce aveţi la îndemână.
    • Lăsaţi borcanul să se răcească aşa învelit, eventual de seara până dimineaţa.
    • Ceapa roșie murată se poate consuma chiar de a doua zi.
    • Odată deschis, borcanul se păstrează la frigider. Ține foarte bine chiar și mai mult de o lună.

    Rețeta Video

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de ceapă roşie murată în oţet pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

    Poftă bună!

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Coajă de portocală confiată - rețeta veche de cofetărie
    • Gem de goji

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. ElenaC

      august 26, 2015 at 2:56 pm

      O reteta care se face usor si este foarte buna. Am mancat asa ceva la o pensiune si chiar nu stiam cum se poate face acasa.

      Răspunde
      • Iuliana

        august 28, 2015 at 10:19 am

        E foarte usor de facut acasa. In plus nu trebuie sa-ti bati prea mult capul cu sterilizarea si depozitarea, pt ca ceapa rosie gasesti tot timpul anului. Cum se termina un borcan, il faci pe urmatorul.

        Răspunde
    2. anca

      august 27, 2015 at 3:12 pm

      E prima oara cand aud de ceapa murata, dar la cum arata...prima oara cand ajung in piata cumpar ceapa rosie:)

      Răspunde
      • Iuliana

        august 27, 2015 at 3:20 pm

        Sper sa iti placa, Ancuta! Dupa aceeasi reteta eu mai fac si usturoi murat. Il pun la sosuri, paste, salate, etc. Dar acum parca l-as mura in saramura, cu putina sfecla rosie, nu in otet...ma mai gandesc 🙂

        Răspunde
    3. Claudia

      august 28, 2015 at 9:52 am

      Ei, uite ca asa nu am incercat sa fac desi imi place ceapa caramelizata. Cred ca incerc si eu reteta ta pentru ca imi place ceapa rosie in orice fel si chip 🙂

      Răspunde
      • Iuliana

        august 28, 2015 at 10:21 am

        Sper sa fie pe gustul vostru. La noi doar eu mananc, dar imi place asa de tare incat compensez cat pt toata familia 🙂

        Răspunde
    4. cosmina marginean

      septembrie 25, 2015 at 8:45 am

      suna si arata grozav, o sa o incerc. felicitari pentru site, e facut de profesionisti!

      Răspunde
    5. Eliana Boghici Rotaru

      noiembrie 24, 2015 at 8:55 pm

      de cand vroiam sa gasesc asa reteta! pescuiesc mereu ceapa de prin borcanele de castraveciori..mmm! merci mult!

      Răspunde
    6. suzy

      decembrie 02, 2015 at 3:06 pm

      Buna, multumesc pentru reteta.deja o portie e gata mancata urmeaza a doua , foarte buna, foarte gustoasa .

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 02, 2015 at 3:32 pm

        Ma bucur mult ca ti-a placut 🙂

        Răspunde
    7. Anca racolta

      aprilie 03, 2016 at 7:04 pm

      2 cepe ? Mi se pare puțin

      Răspunde
      • Iuliana

        aprilie 03, 2016 at 7:06 pm

        Eu atat am pus, tu poti pune mai multa daca iti incape in borcan. Important e sa iti ajunga lichidul.

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.