• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Prăjitură de post cu struguri

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 27 nov. 2024 · Publicată: 2 sept. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
113 shares
Mergi la rețetă

Îmi plac la nebunie strugurii. Albi, negri, cu boabele mari, cu boabele mici, nu contează cum, numai aromaţi să fie. Venind eu agale spre casă cu vreun kilogram şi ceva de aromaţi din ăştia în sacoşă, mă gândeam că atât de mult îmi plac, încât aproape niciodată nu mă îndur să-i gătesc cumva, mă reped în ei şi îi dau gata în stare crudă. În afară de reţeta de crumble cu struguri  nu cred că mai am pe blog vreo altă reţetă cu struguri. Aşa că prin aceasta rețetă de prăjitură de post cu struguri încerc să remediez această situaţiune şi să nu mai marginalizez strugurii în reţetele mele.

Prima încercare a fost o prăjitură de post, că aşa s-a nimerit să fie. Şi nu s-a nimerit rău deloc. Am pus în blat câteva dintre aromele mele preferate, am pus pudră de migdale, am pus nucă de cocos, am pus un strop de scorţişoară, am pus boabe de struguri negri, am mai pus mult suflet şi a ieşit o minunăţie de prăjitură dulce şi aromată 🙂

Prajitură de post cu struguri

Mod de preparare prăjitură de post cu struguri

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prajitură de post cu struguri

Prăjitură de post cu struguri

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 45 min
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • pentru o tavă de 20x25 cm
  • 100 ml de ulei
  • 200 ml de apă minerală
  • 100 g dulceaţă de vişine
  • 30 g de nucă de cocos
  • 200 g de făină albă
  • 50 g pudră de migdale (dacă nu aveţi înlocuiţi cu făină albă)
  • 120 g de zahăr
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1 vârf de linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • struguri albi sau negri (după plac)
  • zahăr pudră pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindem cuptorul la 170 de grade şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
  • Amestecăm apa minerală cu uleiul, extractul de vanilie şi dulceaţa.
  • Adăugăm componentele solide peste cele lichide amestecate mai sus şi omogenizăm. Vom obţine o compoziţie groasă, densă, ca o smântână.
  • Turnăm aluatul în tavă, nivelăm şi presărăm boabele de struguri.
  • Dăm la cuptor pentru aprox. 30 de minute, când începe să se rumenească. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că prăjitura e bine coaptă şi în mijloc.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă, apoi o feliaţi când e rece. Se serveşte pudrată generos cu zahăr vanilat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

 Prajitură de post cu struguri

Eu vă învăţ pe voi să lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă, dar eu una n-am avut răbdare. Mirosea aşa de frumos şi arăta atât de bine, încât am scos-o din tavă cu tot cu hârtia de copt, am luat camera şi i-am făcut câteva instantanee. Nici n-am terminat bine şedinţa foto că m-am şi repezit la ea, aşa caldă cum era. Dar voi să nu cumva să faceţi ca mine! Promiteţi? 😀

Prajitură de post cu struguri

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitură de post cu struguri pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
113 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    septembrie 02, 2015 at 8:49 am

    Ce bine arata! 🙂 Mai ai?
    Acum ca ma gandesc bine cred ca eu nu am pe blog nici macar o singura prajitura cu struguri :))) Deci sunt corigenta. Dar ca si tine nu ma indur sa ii pun in deserturi ci ii mananac asa cum sunt pentru ca sunt prea buni :))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 02, 2015 at 12:54 pm

      Mai am doar struguri, ne-bagati in prajitura :)) Vrei?

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.