Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort brownie cu cremă mascarpone

Publicat la 25 octombrie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 12 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

42 shares
Mergi la rețetă

Cauți un desert ciocolatos și delicios? Încearcă această rețetă de tort brownie cu cremă mascarpone! Cauți un desert ciocolatos și delicios? Se face ușor și va fi pe gustul tuturor!

Tort brownie cu cremă mascarpone

După succesul pe care l-a avut prăjitura brownie  în familia noastră, n-am avut linişte până nu am făcut şi un tort ultra-mega ciocolatos cu blat brownie cu nuci şi rom, peste care am pus o crema ganache de ciocolată. Nu m-am oprit aici, ci am presărat peste ciocolată o mână de zmeură şi am mai adăugat şi un strat de mascarpone cu frişcă ca să fie tacâmul complet, iar numărul caloriilor să tindă la plus infinit 😀

Tort brownie cu cremă mascarpone

E un tort dens, cu mult unt şi cu multă ciocolată. Îngraşă numai cât te uiţi la el, dar este absolut irezistibil, e extraordinar de bun. Poate că ar fi meritat să îl decorez mai frumos, poate că ar fi meritat nişte poze mai frumoase, dar zău că mă copleşiseră toate aromele şi muream de poftă să ajung să îl tai şi să îl gust odată! Mea culpa, dar nu pot să promit că nu mai fac! Sunt o pofticioasă notorie şi n-am răbdare să decorez frumos torturile. Asta e, nimeni nu-i perfect, nu-i aşa? 🙂

Rețete asemănătoare

  • Crema de mascarpone cu visine
    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
  • Rulouri cu bezea
    Rulouri cu bezea. Bune de lingi pe degete!
  • Blat de tort cu cacao si nuci
    Cel mai simplu blat de tort - blat Genoise
  • crema de vanilie
    Crema de vanilie - rețeta de bază pentru deserturi

Mod de preparare tort brownie cu cremă mascarpone

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort brownie cu cremă mascarpone

Tort brownie cu cremă mascarpone

Cauți un desert ciocolatos și delicios? Încearcă această rețetă de tort brownie cu cremă mascarpone! Se face ușor și va fi pe gustul tuturor!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul brownie - pentru o formă cu diametrul de 26 cm

  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • 200 g ciocolata amăruie (cu minim 50% cacao)
  • 4 ouă
  • 100 g miez de nucă
  • 1 linguriţă de extract de vanilie (rom, coniac, lichior, etc)
  • 300 g zahăr
  • 100 g faină albă
  • un praf de sare

ganache de ciocolată

  • 300 g smântână pentru frişcă (cu min. 32% grăsime)
  • 150 g ciocolata amăruie (cu minim 40% cacao- eu am folosit cu 75% cacao)
  • 75 g zahăr pudră
  • 75 g unt

crema de mascarpone

  • 250 g brânză mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frişcă
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguriţe de extract de vanilie

în plus

  • o mână de zmeură (eu am avut congelată)
  • fulgi de ciocolată pentru ornat

Instrucțiuni de preparare
 

blatul brownie

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade.
  • Amestecăm făina cu un praf de sare şi nucile tocate cât mai mărunt.
  • Într-o căticioară încăpătoare punem la topit la foc mic ciocolata ruptă bucăţele mici şi untul. Amestecăm continuu până se topesc.
  • Batem ouăle împreună cu zahărul şi extractul de vanilie şi le adăugăm peste ciocolata topită. Omogenizăm.
  • Turnăm şi amestecul de făină şi amestecam cu un tel de mână până avem o compoziţie omogenă, de consistenţa unei smântâni groase.
  • Tapetăm cu hârtie de copt (udată şi stoarsă ca să se aşeze mai bine) o formă care va merge la cuptor. Turnăm compoziţia, nivelăm şi dam negresa la cuptorul încins pentru 30 de minute. Chiar dacă vi se va părea că blatul nu e copt, nu o lăsaţi mai mult la cuptor pentru că se va întări. Blatul trebuie să râmână moale şi umed la interior.
  • Lăsaţi blatul să se răcească înainte să turnaţi peste el crema-ganache de ciocolată.

ganache de ciocolată

  • Rupeţi ciocolata bucăţi mici, ca să se topească cât mai repede.
  • Puneţi smântâna la încălzit pe foc mic. Adăugaţi zahărul pudră şi amestecaţi să se topească.
  • Când smântâna este fierbinte, daţi-o deoparte şi turnaţi ciocolata mărunţită. Lăsaţi-o să se topească încet în smântână timp de 5-7 minute. Nu amestecaţi în acest timp.
  • După cele 7 minute, adaugaţi untul şi amestecaţi energic cu un tel de mână. Veti vedea cum crema capătă culoare, devine fină şi lucioasă.
  • Lăsaţi crema la răcit la temperatura camerei (nu la frigider!), apoi turnaţi-o peste blatul brownie.
  • Puneţi zmeura peste crema de ciocolată.

crema de mascarpone

  • Bateţi frişca până devine fermă şi nu mai cade de pe teluri.
  • Frecaţi brânza mascarpone cu zahărul vanilat şi extractul de vanilie până se înmoaie şi devine cremoasă.
  • Încorporaţi frişca bătută în mascarpone şi omogenizaţi.
  • Puneţi crema de mascarpone peste crema de ciocolată şi zmeură. Jucaţi-vă cu dosul unei linguri şi faceţi câteva "valuri" peste care presăraţi fulgi de ciocolată.

Bine de știut:

Păstraţi tortul la frigider, dar e bine să îl lăsaţi 15-20 de minute la temperatura camerei înainte de servire. Blatul fiind pe bază de unt, se va întări în frigider. Dacă îl lăsaţi la temperatura camerei, el va redeveni moale şi cremos 😉
Valori nutriționale
Tort brownie cu cremă mascarpone
Valori per porție
Calorii
835
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
63
g
97
%
Colesterol
 
187
mg
62
%
Carbohidrați
 
70
g
23
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
58
g
64
%
Proteine
 
8
g
16
%
Vitamina A
 
1595
IU
32
%
Calciu
 
73
mg
7
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Tort brownie cu cremă mascarpone

Tort brownie cu cremă mascarpone

Poftă bună la tort brownie cu cremă mascarpone!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
42 shares

Comentarii

  1. Gina a zis

    noiembrie 15, 2020 at 11:51 am

    Buna ziua, am respectat toti pasii intocmai, dar dupa pastrarea la frigider, blatul brownie a devenit foarte tare, practic o ciocolata tare. chiar si dupa tinerea lui mai multe ore la temperatura camerei, consistenta lui era la fel.
    Oare ati putea sa-mi spuneti unde am gresit?
    Va multumesc

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 16, 2020 at 11:35 am

      Bun ziua, m-am tot gandit sa gasesc o explicatie. E drept ca brownie nu e un blat pufos, dar nici sa se intareasca chiar asa nu mi s-a intamplat. Imi pare tare rau. Iputeti spune ce fel de ciocolata si ce fel de unt ati folosit?

      Răspunde
  2. Emilia Chiriac a zis

    februarie 29, 2016 at 10:14 pm

    Arata fantastic

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 01, 2016 at 7:10 am

      Multumesc 🙂

      Răspunde
  3. Gheorghe Sanda a zis

    ianuarie 23, 2016 at 6:07 pm

    Ce dimensiune trebuie sa aiba tava ?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 26, 2016 at 10:49 am

      26 cm

      Răspunde
  4. cristi a zis

    decembrie 24, 2015 at 12:51 pm

    ouale batute cu zahar...trebuie sa se raceasca ciocolata inainte sa le incorporez?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 28, 2015 at 9:44 pm

      Doar sa se racoreasca putin, nu e nevoie sa se raceasca de tot. Scuze pentru intarzierea raspunsului, mesajul tau a intrat in spam si abia acum l-am vazut.

      Răspunde
  5. Moni a zis

    decembrie 23, 2015 at 1:38 pm

    Ar fi ok daca fac blatul cu o zi inainte si urmatoarea zi sa fac crema?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 23, 2015 at 2:45 pm

      Da, se poate face si asa.

      Răspunde
  6. Claudia a zis

    octombrie 26, 2015 at 11:18 am

    Nu ma mai uit la calorii. E cu ciocolata asa ca nu mai conteaza nimic :))))
    Presupun ca deja nu mai ai ca sa si cer o degustare :p

    Răspunde
  7. Gabriela a zis

    octombrie 26, 2015 at 10:43 am

    mama mia cum arata!! si cu zmeura si cu ciocolata, toate aromele mele preferate la un loc!!!

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.