• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Torturi

    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Publicat la 5 aprilie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Vrei să faci un desert rapid? Încearcă această rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! E gata în mai puțin de 10 minute!

    Extraordinar de fină, mătăsoasă, fără fierbere și fără ouă! Așa este această cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! Și se potrivește perfect în orice desert: torturi, prăjituri, rulade sau deserturi la pahar!

    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Am folosit această cremă de mascarpone cu vișine la un tort spirală cu blat de cacao și a fost absolut minunată! Este crema ideală pentru că se face atât de repede și de ușor și are ținuta perfectă atât pentru umplerea torturilor și prăjiturilor, cât și pentru decor.

    Își menține foarte bine forma pe tort timp de 1-2 zile, nu se înmoaie și nu se lasă, așadar nu trebuie să vă faceți griji în privința aspectului.

    Dacă vă grăbiți și nu vreți nici măcar să aprindeți cuptorul, puteți folosi această cremă de mascarpone și într-o prăjitură fără coacere, cu blat de pișcoturi de șampanie.

    Cuprins
    • Ingrediente
    • Extra-sfaturi pentru o cremă de mascarpone cu frișcă și vișine perfectă!
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    În fotografia de mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele necesare pentru o cremă suficientă pentru un tort mare de 22-24 cm în diametru (aprox. 2 kg) sau pentru o ruladă.

    Ingrediente cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
    • 500 g mascarpone
    • 500 g smântână pentru frișcă - foarte rece
    • 200 g zahăr pudră - puteți adapta ușor cantitatea după gustul vostru
    • 1 lingură extract/esență de vanilie
    • 200 g vișine fără sâmburi - pot fi vișine proaspete, din compot, congelate, vișine la borcan sau de ce nu, chiar și vișine din vișinată.

    Extra-sfaturi pentru o cremă de mascarpone cu frișcă și vișine perfectă!

    Visine la scurs
    1. Orice fel de vișine ați folosi pentru această cremă de mascarpone cu frișcă, este foarte important să le lăsați să se scurgă bine de sirop într-o sită. Nu vrem să adăugăm lichid în cremă!
    2. Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece, să fi stat la frigider cel puțin 6 ore înainte de mixare.
    3. De asemenea, castronul și telurile mixerului trebuie ținute la frigider 30 de minute înainte de prepararea cremei.
    4. Folosiți un mixer de mână sau un mixer cu picior, în acest fel, treaba merge mult mai repede.
    5. Mixați doar până când crema se întărește și formează valuri vizibile. Dacă depășiți acest moment, crema se va tăia!
    6. Înainte să puneți vișinele în cremă, dați deoparte aprox. 300 g de cremă simplă pe care să o folosiți la decor.
    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Rețete asemănătoare

    • Crema de vanilie - rețeta de bază pentru deserturi
    • Extract (esenţă) de vanilie
    • Cel mai simplu blat de tort - blat Genoise
    • Blat de ruladă din pandișpan, cea mai simplă rețetă

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Crema de mascarpone cu visine

    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Timp total: 10 minutes
    Număr de porții: 10

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    • 500 g mascarpone (la temperatura camerei)
    • 500 ml smântână pentru frişcă, min. 32% grăsime (foarte rece)
    • 2 linguriţe extract de vanilie
    • 200 g zahăr pudră
    • 200 g vişine proaspete sau din compot ( fără sâmburi)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Dacă folosiți vişine proaspete, trebuie să îndepărtați sâmburii. Dacă folosiți vișine din compot, acestea trebuie lăsate într-o sită ca să se scurgă foarte bine de sirop înainte de a le pune în cremă. Păstrați deoparte câteva vișine pentru decor.
      crema de mascarpone cu frisca_visine scurse
    • Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul și vanilia. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
      crema de mascarpone cu frisca si visine_mixare ingrediente
    • Dacă folosiți crema pentru un tort, dați acum deoparte ¼ sau ⅓ din cantitate, pe care o veți folosi la decor.
      crema pentru decor
    • În crema rămasă puneți vişinele. Amestecaţi uşor cu o spatulă astfel încât să nu le zdrobiţi, dar să le distribuiţi în toată masa de cremă.
      crema de mascarpone cu frisca si visine
    • Dacă nu o folosiți imediat, păstrați crema la frigider, într-o caserolă cu capac.
      Crema de mascarpone cu visine

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
    Valori per porție
    Calorii
    444
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    34
    g
    52
    %
    Colesterol
     
    88
    mg
    29
    %
    Carbohidrați
     
    30
    g
    10
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    27
    g
    30
    %
    Proteine
     
    5
    g
    10
    %
    Vitamina A
     
    1055
    IU
    21
    %
    Calciu
     
    123
    mg
    12
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Victoria Sponge Cake cu dulceață de căpșuni
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.