Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

Publicat la 5 aprilie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

827 shares
Mergi la rețetă

Vrei să faci un desert rapid? Încearcă această rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! E gata în mai puțin de 10 minute!

Extraordinar de fină, mătăsoasă, fără fierbere și fără ouă! Așa este această cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! Și se potrivește perfect în orice desert: torturi, prăjituri, rulade sau deserturi la pahar!

Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

Am folosit această cremă de mascarpone cu vișine la un tort spirală cu blat de cacao și a fost absolut minunată! Este crema ideală pentru că se face atât de repede și de ușor și are ținuta perfectă atât pentru umplerea torturilor și prăjiturilor, cât și pentru decor.

Își menține foarte bine forma pe tort timp de 1-2 zile, nu se înmoaie și nu se lasă, așadar nu trebuie să vă faceți griji în privința aspectului.

Dacă vă grăbiți și nu vreți nici măcar să aprindeți cuptorul, puteți folosi această cremă de mascarpone și într-o prăjitură fără coacere, cu blat de pișcoturi de șampanie.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Extra-sfaturi pentru o cremă de mascarpone cu frișcă și vișine perfectă!
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

În fotografia de mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele necesare pentru o cremă suficientă pentru un tort mare de 22-24 cm în diametru (aprox. 2 kg) sau pentru o ruladă.

Ingrediente cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
  • 500 g mascarpone
  • 500 g smântână pentru frișcă - foarte rece
  • 200 g zahăr pudră - puteți adapta ușor cantitatea după gustul vostru
  • 1 lingură extract/esență de vanilie
  • 200 g vișine fără sâmburi - pot fi vișine proaspete, din compot, congelate, vișine la borcan sau de ce nu, chiar și vișine din vișinată.

Extra-sfaturi pentru o cremă de mascarpone cu frișcă și vișine perfectă!

Visine la scurs
  1. Orice fel de vișine ați folosi pentru această cremă de mascarpone cu frișcă, este foarte important să le lăsați să se scurgă bine de sirop într-o sită. Nu vrem să adăugăm lichid în cremă!
  2. Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece, să fi stat la frigider cel puțin 6 ore înainte de mixare.
  3. De asemenea, castronul și telurile mixerului trebuie ținute la frigider 30 de minute înainte de prepararea cremei.
  4. Folosiți un mixer de mână sau un mixer cu picior, în acest fel, treaba merge mult mai repede.
  5. Mixați doar până când crema se întărește și formează valuri vizibile. Dacă depășiți acest moment, crema se va tăia!
  6. Înainte să puneți vișinele în cremă, dați deoparte aprox. 300 g de cremă simplă pe care să o folosiți la decor.
Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

Rețete asemănătoare

  • crema de vanilie
    Crema de vanilie - rețeta de bază pentru deserturi
  • Extract (esenţă) de vanilie
    Extract (esenţă) de vanilie
  • Blat de tort cu cacao si nuci
    Cel mai simplu blat de tort - blat Genoise
  • Ruladă cu șerbet de trandafiri
    Blat de ruladă din pandișpan, cea mai simplă rețetă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crema de mascarpone cu visine

Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

Vrei să faci un desert rapid? Încearcă această rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! E gata în mai puțin de 10 minute!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

  • 500 g mascarpone (la temperatura camerei)
  • 500 ml smântână pentru frişcă, min. 32% grăsime (foarte rece)
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g vişine proaspete sau din compot ( fără sâmburi)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți vişine proaspete, trebuie să îndepărtați sâmburii. Dacă folosiți vișine din compot, acestea trebuie lăsate într-o sită ca să se scurgă foarte bine de sirop înainte de a le pune în cremă. Păstrați deoparte câteva vișine pentru decor.
    crema de mascarpone cu frisca_visine scurse
  • Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul și vanilia. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
    crema de mascarpone cu frisca si visine_mixare ingrediente
  • Dacă folosiți crema pentru un tort, dați acum deoparte ¼ sau ⅓ din cantitate, pe care o veți folosi la decor.
    crema pentru decor
  • În crema rămasă puneți vişinele. Amestecaţi uşor cu o spatulă astfel încât să nu le zdrobiţi, dar să le distribuiţi în toată masa de cremă.
    crema de mascarpone cu frisca si visine
  • Dacă nu o folosiți imediat, păstrați crema la frigider, într-o caserolă cu capac.
    Crema de mascarpone cu visine
Valori nutriționale
Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
Valori per porție
Calorii
444
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
34
g
52
%
Colesterol
 
88
mg
29
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
27
g
30
%
Proteine
 
5
g
10
%
Vitamina A
 
1055
IU
21
%
Calciu
 
123
mg
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
827 shares

Comentarii

  1. Daniela Nae a zis

    martie 15, 2025 at 3:08 am

    5 stars
    Am folosit crema pt un tort, foarte gustoasa, multumesc pt reteta😊

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      martie 15, 2025 at 7:01 am

      Dragă Danieala, mă bucur mult că ți-a plăcut!😊

      Răspunde
5 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.