Vrei să faci un desert rapid? Încearcă această rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! E gata în mai puțin de 10 minute!
Extraordinar de fină, mătăsoasă, fără fierbere și fără ouă! Așa este această cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! Și se potrivește perfect în orice desert: torturi, prăjituri, rulade sau deserturi la pahar!

Am folosit această cremă de mascarpone cu vișine la un tort spirală cu blat de cacao și a fost absolut minunată! Este crema ideală pentru că se face atât de repede și de ușor și are ținuta perfectă atât pentru umplerea torturilor și prăjiturilor, cât și pentru decor.
Își menține foarte bine forma pe tort timp de 1-2 zile, nu se înmoaie și nu se lasă, așadar nu trebuie să vă faceți griji în privința aspectului.
Dacă vă grăbiți și nu vreți nici măcar să aprindeți cuptorul, puteți folosi această cremă de mascarpone și într-o prăjitură fără coacere, cu blat de pișcoturi de șampanie.
Mergi direct la:
Ingrediente
În fotografia de mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele necesare pentru o cremă suficientă pentru un tort mare de 22-24 cm în diametru (aprox. 2 kg) sau pentru o ruladă.

- 500 g mascarpone
- 500 g smântână pentru frișcă - foarte rece
- 200 g zahăr pudră - puteți adapta ușor cantitatea după gustul vostru
- 1 lingură extract/esență de vanilie
- 200 g vișine fără sâmburi - pot fi vișine proaspete, din compot, congelate, vișine la borcan sau de ce nu, chiar și vișine din vișinată.
Extra-sfaturi pentru o cremă de mascarpone cu frișcă și vișine perfectă!

- Orice fel de vișine ați folosi pentru această cremă de mascarpone cu frișcă, este foarte important să le lăsați să se scurgă bine de sirop într-o sită. Nu vrem să adăugăm lichid în cremă!
- Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece, să fi stat la frigider cel puțin 6 ore înainte de mixare.
- De asemenea, castronul și telurile mixerului trebuie ținute la frigider 30 de minute înainte de prepararea cremei.
- Folosiți un mixer de mână sau un mixer cu picior, în acest fel, treaba merge mult mai repede.
- Mixați doar până când crema se întărește și formează valuri vizibile. Dacă depășiți acest moment, crema se va tăia!
- Înainte să puneți vișinele în cremă, dați deoparte aprox. 300 g de cremă simplă pe care să o folosiți la decor.

Rețete asemănătoare
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
Echipamente necesare
Ingrediente
- 500 g mascarpone (la temperatura camerei)
- 500 ml smântână pentru frişcă, min. 32% grăsime (foarte rece)
- 2 linguriţe extract de vanilie
- 200 g zahăr pudră
- 200 g vişine proaspete sau din compot ( fără sâmburi)
Instrucțiuni de preparare
- Dacă folosiți vişine proaspete, trebuie să îndepărtați sâmburii. Dacă folosiți vișine din compot, acestea trebuie lăsate într-o sită ca să se scurgă foarte bine de sirop înainte de a le pune în cremă. Păstrați deoparte câteva vișine pentru decor.
- Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul și vanilia. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
- Dacă folosiți crema pentru un tort, dați acum deoparte ¼ sau ⅓ din cantitate, pe care o veți folosi la decor.
- În crema rămasă puneți vişinele. Amestecaţi uşor cu o spatulă astfel încât să nu le zdrobiţi, dar să le distribuiţi în toată masa de cremă.
- Dacă nu o folosiți imediat, păstrați crema la frigider, într-o caserolă cu capac.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu