• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Publicat la 5 aprilie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Vrei să faci un desert rapid? Încearcă această rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! E gata în mai puțin de 10 minute!

    Extraordinar de fină, mătăsoasă, fără fierbere și fără ouă! Așa este această cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! Și se potrivește perfect în orice desert: torturi, prăjituri, rulade sau deserturi la pahar!

    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Am folosit această cremă de mascarpone cu vișine la un tort spirală cu blat de cacao și a fost absolut minunată! Este crema ideală pentru că se face atât de repede și de ușor și are ținuta perfectă atât pentru umplerea torturilor și prăjiturilor, cât și pentru decor.

    Își menține foarte bine forma pe tort timp de 1-2 zile, nu se înmoaie și nu se lasă, așadar nu trebuie să vă faceți griji în privința aspectului.

    Dacă vă grăbiți și nu vreți nici măcar să aprindeți cuptorul, puteți folosi această cremă de mascarpone și într-o prăjitură fără coacere, cu blat de pișcoturi de șampanie.

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Extra-sfaturi pentru o cremă de mascarpone cu frișcă și vișine perfectă!
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    În fotografia de mai jos puteți vedea dintr-o privire toate ingredientele necesare pentru o cremă suficientă pentru un tort mare de 22-24 cm în diametru (aprox. 2 kg) sau pentru o ruladă.

    Ingrediente cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
    • 500 g mascarpone
    • 500 g smântână pentru frișcă - foarte rece
    • 200 g zahăr pudră - puteți adapta ușor cantitatea după gustul vostru
    • 1 lingură extract/esență de vanilie
    • 200 g vișine fără sâmburi - pot fi vișine proaspete, din compot, congelate, vișine la borcan sau de ce nu, chiar și vișine din vișinată.

    Extra-sfaturi pentru o cremă de mascarpone cu frișcă și vișine perfectă!

    Visine la scurs
    1. Orice fel de vișine ați folosi pentru această cremă de mascarpone cu frișcă, este foarte important să le lăsați să se scurgă bine de sirop într-o sită. Nu vrem să adăugăm lichid în cremă!
    2. Smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece, să fi stat la frigider cel puțin 6 ore înainte de mixare.
    3. De asemenea, castronul și telurile mixerului trebuie ținute la frigider 30 de minute înainte de prepararea cremei.
    4. Folosiți un mixer de mână sau un mixer cu picior, în acest fel, treaba merge mult mai repede.
    5. Mixați doar până când crema se întărește și formează valuri vizibile. Dacă depășiți acest moment, crema se va tăia!
    6. Înainte să puneți vișinele în cremă, dați deoparte aprox. 300 g de cremă simplă pe care să o folosiți la decor.
    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Rețete asemănătoare

    • crema de vanilie
      Crema de vanilie - rețeta de bază pentru deserturi
    • Extract (esenţă) de vanilie
      Extract (esenţă) de vanilie
    • Blat de tort cu cacao si nuci
      Cel mai simplu blat de tort - blat Genoise
    • Ruladă cu șerbet de trandafiri
      Blat de ruladă din pandișpan, cea mai simplă rețetă

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Crema de mascarpone cu visine

    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Vrei să faci un desert rapid? Încearcă această rețetă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine! E gata în mai puțin de 10 minute!
    5 from 7 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 10 minutes minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    • 500 g mascarpone (la temperatura camerei)
    • 500 ml smântână pentru frişcă, min. 32% grăsime (foarte rece)
    • 2 linguriţe extract de vanilie
    • 200 g zahăr pudră
    • 200 g vişine proaspete sau din compot ( fără sâmburi)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Dacă folosiți vişine proaspete, trebuie să îndepărtați sâmburii. Dacă folosiți vișine din compot, acestea trebuie lăsate într-o sită ca să se scurgă foarte bine de sirop înainte de a le pune în cremă. Păstrați deoparte câteva vișine pentru decor.
      crema de mascarpone cu frisca_visine scurse
    • Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul și vanilia. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
      crema de mascarpone cu frisca si visine_mixare ingrediente
    • Dacă folosiți crema pentru un tort, dați acum deoparte ¼ sau ⅓ din cantitate, pe care o veți folosi la decor.
      crema pentru decor
    • În crema rămasă puneți vişinele. Amestecaţi uşor cu o spatulă astfel încât să nu le zdrobiţi, dar să le distribuiţi în toată masa de cremă.
      crema de mascarpone cu frisca si visine
    • Dacă nu o folosiți imediat, păstrați crema la frigider, într-o caserolă cu capac.
      Crema de mascarpone cu visine
    Valori nutriționale
    Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine
    Valori per porție
    Calorii
    444
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    34
    g
    52
    %
    Colesterol
     
    88
    mg
    29
    %
    Carbohidrați
     
    30
    g
    10
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    27
    g
    30
    %
    Proteine
     
    5
    g
    10
    %
    Vitamina A
     
    1055
    IU
    21
    %
    Calciu
     
    123
    mg
    12
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.