Clătitele cu ciuperci şi smântână la cuptor sunt delicioase şi pot fi foarte potrivite pentru o cină în familie. Chiar dacă veniţi târziu de la serviciu, clătitele le puteţi face dinainte, poate în week-end când aveţi ceva mai mult timp şi să le păstraţi o zi sau două la frigider. Apoi doar le umpleţi cu ciuperci şi să le băgaţi la cuptor.
Daca aveți un pic mai mult timp la dispoziție puteți încerca și rețeta de clătite cu carne tocată și ciuperci la cuptor. E delicioasă!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
pentru 2 porţii (4 clătite umplute)
pentru clătite
- 100 ml de lapte
- 50 ml apă minerală
- 1 ou
- 80 g făină
- 1 lingură de unt topit (sau ulei)
- 1 praf de sare
pentru umplutură
- 200 g ciuperci
- 4 ouă
- 200 g smântână
- 2-3 linguri de ulei vegetal
- sare (piper, nucşoară-după gust)
- puţin mărar proaspăt
Instrucțiuni de preparare
Multiplicaţi cantităţile din lista de ingrediente pentru câte porţii doriţi să faceţi. Pentru prepararea clătitelor, am explicat foarte detaliat aici cum se fac clătitele - reţeta de bază.
- Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt sau cu ulei un vas potrivit ca mărime, care va merge la cuptor.
- Tocaţi ciupercile cubuleţe pe care le căliţi câteva minute într-o tigaie în care aţi pus puţin ulei. Adăugaţi şi puţin mărar tocat.
- Bateţi 2 ouă împreună cu 100 g de smântână. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară măcinată după gust, apoi turnati compoziţia peste ciupercile din tigaie.
- Umpleţi clătitele cu amestecul de smântână şi ciuperci şi rulaţi-le în aşa fel încât să nu curgă umplutura.
- Aşezaţi clătitele una lângă alta în tavă. Deasupra turnaţi celelalte 2 ouă bătute împreună cu condimente după gust şi cu restul de 100 g de smântână.
- Daţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute până când umplutura este bine închegată iar clătitele s-au rumenit frumos deasupra.
- Serviţi calde sau reci, presărate cu mărar proaspăt.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia a zis
Ah... ce reteta ispititoare 🙂
Stii ca am niste ciuperci care asteapta cuminti sa fie transformate in ceva bun? :p
Iuliana a zis
Pai atunci ma bucur ca te-am ispitit 🙂
mihai carasal a zis
Bun aceasta reteta este foarte buna am comprobato aceasta reteta astăzi
Iuliana a zis
Ma bucur ca v-a placut. Sa va fie de bine!