Că îmi plac clătitele cred că se vede din reţetele publicate deja pe blog. Fie că sunt dulci şi simple, umplute doar cu dulceaţă, fie că sunt sărate, băgate la cuptor cu diverse umpluturi, sau făcute ruladă, îmi plac la fel de mult. Cel puţin cele umplute şi făcute la cuptor, sunt după mine cele mai gustoase şi cele mai săţioase. Pot constitui un prânz perfect, o cină consistentă sau pot fi luate chiar şi la pachet la serviciu, dacă aveţi măcar un cuptor cu microunde să le încălziţi puţin.
La reţeta de azi eu am folosit carne tocată în amestec, porc şi vită, dar puteţi folosi şi un piept de pui sau de curcan tocat, dacă preferaţi.
Cum se fac clătitele cu carne tocată şi ciuperci la cuptor
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 8 clătite (vezi aici cum se fac clătitele)
- 200 g carne tocată amestec porc şi vită
- 400 g ciuperci Champignon
- 1 ou
- 1 ceapă micuţă
- ½ de ardei gras
- 1 căţel de usturoi
- 50 ml de ulei pentru călit legumele
- un vârf de linguriţă de nucşoară
- pătrunjel verde
- sare şi piper după gust
pentru turnat deasupra
- 200 ml smântână pentru gătit
- 30 g parmezan ras
- 1 ou
- sare după gust
Instrucțiuni de preparare
- Se căleşte carnea tocată în jumătate din cantitatea de ulei (25 ml) până îşi schimbă culoarea.
- Se toacă ceapa, ardeiul gras şi ciupercile cubuleţe, iar usturoiul se trece prin presă. Se călesc legumele în restul de ulei până se înmoaie, apoi se amestecă cu carnea călită şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
- Se lasă să fiarbă împreună la foc mic, apoi se dă compoziţia deoparte să se răcorească pentru a-i putea adăuga oul. Între timp putem face clătitele dacă nu le avem deja făcute.
- Adăugăm în compoziţia de carne şi legume călite, oul bătut şi pătrunjelul tocat fin.
- Repartizăm umplutura în mod egal şi rulăm clătitele. Le aşezăm într-o tavă unsă cu puţin unt sau ulei.
- Batem bine oul cu smântâna şi un praf de sare şi turnăm sosul peste clătitele din tavă, apoi presărăm parmezanul ras.
- Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Clătitele sunt gata cam în 25-30 de minute, atunci când sunt frumos rumenite.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Claudia a zis
Yam, Yam 🙂
Pot sa vin si eu la masa de pranz? :p