Un copănel de pui fraged şi aromat lângă o salată sau lângă o porţie de cartofi prăjiţi poate fi un adevărat răsfăţ la cină sau în week-end. Carnea de pui se găteşte destul de repede, nu e nevoie să stea cu orele la cuptor, aşa că dacă o puneţi la marinat de seara, numai bine o puteţi băga în cuptor a doua zi la prânz sau seara când veniţi de la serviciu. Între timp ea se va frăgezi şi se va umple de aromele minunate ale marinadei în care a stat.
Eu am pentru puiul marinat câteva condimente care îmi plac în mod deosebit şi fără de care nu concep reţeta asta. De exemplu nu aş face copănele marinate fără chimen, fără turmeric şi fără usturoi. La restul aş mai renunţa sau le-aş putea înlocui cu alte condimente, dar cele 3 sunt indispensabile pentru mine. Combinaţia asta de arome e fix pe gustul meu, iar copănelele...mmm...o bunătate!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru 3 porții
- 500 g copănele de pui (sau pulpe întregi)
- 200 ml de vin roşu
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de muştar (iute am pus eu)
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cu vârf de seminţe de chimen
- ½ de linguriţă de turmeric
- 1 linguriţă de boia de ardei dulce
- 2 frunze de dafin
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- sare grunjoasă
- piper proaspăt măcinat
Instrucțiuni de preparare
- Spalaţi bine copănelele şi dacă este cazul, curăţaţi-le de penele rămase.
- Pentru marinadă se amestecă toate ingredientele din listă.
- Se pun copănelele într-o pungă de preferat cu zip ca să se poată sigila şi se toarnă marinada peste ele. Masati-le puţin să fiţi siguri că marinada a ajuns peste tot.
- Se închide punga, se aşează pentru siguranţă într-un castron şi se lasă la frigider până a doua zi când doriţi să pregătiţi copănelele.
- Dacă mai aveţi ocazia, din când în când, mai mişcaţi punga şi mai masaţi copănelele.
- Aprindeţi cuptorul la 200 de grade si pregătiţi o tavă care va merge la cuptor. Eu pun o foaie de hârtie de copt în tavă. Nu are decât rolul de a mă ajuta să frec mai puţin la final.
- Puneţi carnea împreună cu marinada din pungă în tavă şi daţi-o la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute. Din când în când deschideţi cuptorul şi stropiţi carnea cu sosul din tavă.
- E gata când e rumenită cât vă place de mult, iar furculiţa intră cu uşurinţă în carne.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dacă nu aveți timp să lăsați carnea la marinat, o puteți pune direct în tavă cu mirodeniile. Va fi poate mai puțin aromată, dar cu siguranță este foarte bună și așa.
Ce ziceţi, nu-i aşa că se face simplu şi uşor? Şi ce bine merg copănelele astea cu o salată de sfeclă roşie sau lângă o salată de crudităţi!
Click pe poza de mai jos să vedeţi şi alte reţete de salate pe care le puteţi folosi drept garnitură pentru copănelele de pui marinate.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de copănele de pui marinate la cuptor pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de copănele de pui marinate la cuptor pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Poftă bună!
Claudia a zis
Da! Subscriu! 🙂
Marinate si apoi facute asa sunt delicioase :p
Iuliana a zis
Cine stie, stie! 😉